Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests: Priesteris ir Kristus draugs
13.04.2006 pl. 14:47

„Būt par priesteri nozīmē būt par Jēzus Kristus draugu. Mūsdienu pasaulei ir vajadzīgs Dievs – nevis kaut kāds dievs, bet Dievs, kas tapa cilvēks, kas mūs mīlēja līdz galam un atdeva savu dzīvību par mums, kas augšāmcēlās un aicina mūs būt kopā ar viņu.

Dievam ir jādzīvo mūsos un mums ir jādzīvo viņā. Tāda ir mūsu priesteriskā aicinājuma būtība. Tikai tad mūsu misija nesīs bagātīgus augļus” – svinot hrizmālo Misi, teica Benedikts XVI.

Pāvests norādīja uz Ordinācijas sakramenta zīmēm un simboliem. Viens no tādiem ir roku uzlikšanu. Kāpēc tiek uzliktas rokas uz priestera galvas un viņa delnas svaidītas ar svēto hrizmu? – viņš jautāja. Ar roku uzlikšanu un iesvētīšanas vārdiem tiek dāvāta Svētā Gara žēlastība. Ar savām rokām cilvēks pauž savas spējas, kalpo citiem, mierina un veic darbu.

Lielās Ceturtdienas rītā svētā Pētera bazilikā pāvesta vadītajā liturģijā piedalījās vairāki simti priesteru. Benedikts XVI iesvētīja svēto hrizmu. Kā zināms, eļļa ir pārpilnības un prieka zīme, tā šķīstī un dziedina. Svaidīšana pirms Kristības ar katehumenu eļļu nozīmē šķīstīšanu un stiprināšanu; slimnieku svaidīšana izsaka izdziedināšanu un stiprinājumu. Svaidīšana ar svēto hrizmu Iestiprināšanas un Ordinācijas laikā ir iesvētīšanas zīme.