Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Stratēģisks virziens – komunikācija Baznīcā
03.05.2006 pl. 12:54

29. aprīlī pontifikālajā Svētā Krusta universitātē notika konference par tematu „Stratēģisks virziens – komunikācija Baznīcā”.

Šai dienā konferences dalībnieki bija pulcējušies arī Santa Maria sopra Minerva - svētās Marijas baznīcā, kas uzcelta uz senā Minervas tempļa, lai svinētu Svēto Misi. Šī baznīca, kurā atdusas svētās Katrīnas no Sjēnas relikvijas, par dievkalpojuma vietu netika izraudzīta nejauši, jo tieši šodien – 29. aprīlī Baznīca godina šīs svētās piemiņu. Pontifikālās Sociālo komunikāciju padomes prezidents, arhibīskaps Džons Patriks Folijs, kurš vadīja Svēto Misi, uzsvēra, ka svētā Katrīna nav tikai Itālijas un Eiropas, bet arī sabiedrisko attiecību debesīgā aizbildne, jo viņa savulaik paveica lielu darbu, pārliecinot pāvestus atgriezties no Avinjonas trimdas Itālijā. (attēlā)
 
Arhibīskaps Folijs norādīja, ka šīsdienas Svēto Rakstu lasījumi iepazīstina ar īpašiem sabiedrisko attiecību un institucionālās komunikācijas aspektiem – ar kalpošanu un ceļošanu telpiskajā izplatījumā. Kas attiecas uz kalpošanu, pirmajā svētās Mises lasījumā tiek stāstīts par diakonāta iedibināšanu. „Esmu pārliecināts, ka komunikācija ir viens no vissvarīgākajiem uzdevumiem mūsdienu diakonu kalpošanā,” teica Džons Patriks Folijs, piebilstot arī, ka diakons ir aicināts sludināt Evaņģēliju un izskaidrot to praktiski.
 
Savukārt, kas attiecas uz ceļošanu telpiskajā izplatījumā, arhibīskaps vispirms atgādināja vārdus no šīsdienas Evaņģēlija, kas vēstī par apustuļu tikšanos ar Jēzu, Viņam staigājot pa ūdens virsmu un par to, ka zvejnieku laiva, pavisam negaidīti atradās krastā. „Kā tas bija iespējams, ka laiva, kas tikko bija jūrā, daudžu jūdžu attālumā no krasta, pēkšņi jau bija tam pietuvojusies?” jautāja celebrants un atbildēja, ka Dievam nekas nav neiespējams. Arī mūsdienu sociālās saziņas līdzekļi – radio, televīzija, Internets ir spējuši pārvarēt šo laika un attāluma robežu. Taču šim faktam vienlaikus ir gan pozitīvā, gan negatīvā puse. Mūsu vēstis vienā mirklī var sasniegt jebkuru planētas punktu, taču tikpat ātri var ceļot arī nepamatotas apsūdzības un nepārbaudīta informācija. „Tāpēc vēstījumu daudzveidībā Baznīcas pienākums ir pārliecināties, ka Labā vēsts, ko tā izplata, sasniedz cilvēkus visā pasaulē,” teica pontifikālās Sociālo komunikāciju padomes prezidents.