Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Bīskaps - dzīvs Dieva Tēva attēls
10.05.2006 pl. 19:00

Vispārējā audiencē, kas notika svētā Pētera laukumā, piedalījās vairāk nekā 45 tūkstoši svētceļnieku no dažādām pasaules valstīm. Tikšanās galvenais akcents bija pāvesta katehēze.

Šoreiz viņš runāja par ekleziālās kalpošanas nozīmi. Uzsvēra, ka Ordinācijas sakraments ir paredzēts, lai kalpotu citu pestīšanai. Tas piešķir īpašu sūtību Baznīcā un kalpo Dieva tautas attīstībai. Caur Ordinācijas sakramentu sūtība, ko Kristus uzticēja saviem apustuļiem, tiek turpināta Baznīcā līdz pat laiku beigām – teica Benedikts XVI.

Saskaņā ar svētā Ignācija no Antiohijas izteikumu, bīskaps ir dzīvs Dieva Tēva attēls. Taču tas nenozīmē, ka viņš līdz ar to būtu pasargāts no visām cilvēciskajām vājībām, kļūdām un grēkiem – skaidroja pāvests. Caur Baznīcas kalpiem mūs uzrunā pats Kristus. Baznīca ir celta uz apustuļu pamata. Ar Svētā Gara, kas mājo Baznīcā, palīdzību tā saglabā un nodot tālāk apustuļu mācību. Līdz Kristus otrreizējai atnākšanai Baznīcu turpina mācīt, svētdarīt un vadīt apustuļi – pateicoties pēctečiem: bīskapu kolēģijai, kurai palīdz priesteri vienoti ar apustuļa Pētera pēcteci.

Benedikts XVI norādīja uz Ordinācijas sakramenta trīs pakāpēm. Dažādo kapojumu vidū, kuri Baznīcā pastāvēja kopš pirmsākumiem, pirmo vietu ieņēma „episcopé” – bīskaps. Vatikāna II koncils māca, ka „ar bīskapu iesvētīšanu tiek dāvāta Ordinācijas sakramenta pilnība” - teica Svētais tēvs.


Foto: L'Osservatore Romano