Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jānis Pāvils II: "Esmu Jaunavas Marijas parādnieks"
15.05.2006 pl. 10:28

13. maijā apritēja 25 gadi kopš atentāta pret pāvestu Jāni Pāvilu II. Atceroties šo traģisko notikumu, Vatikāna bazilikā Romas diecēzes ģenerālvikārs kardināls Kamillo Ruini celebrēja Svēto Misi.

Pirms tās notika procesija ar Fatimas Dievmātes statuju. Procesiju, kurā piedalījās vairāk nekā 20 tūkstoši ticīgo, vadīja Bombeju arhibīskaps kardināls Ivans Dias. Gājiena dalībnieki apstājās tajā vietā, kur 1981. gada 13. maijā, pulks. 17:17, Mehmets Ali Agča šāva uz pāvestu. Pēc īsas lūgšanas tika nolasīts Jāņa Pāvila II pēdējās grāmatas „Atmiņas un identitāte” fragments. Viņš rakstīja: „Agča zināja, kā ir jāšauj, un, bez šaubām, arī precīzi šāva. Tikai kāds cits vadīja lodes trajektoriju”.

Ticīgie noklausījās arī Krakovas arhibīskapa kardināla Staņislava Dziviša atmiņu stāstījumu par pirmajiem mirkļiem pēc veiktā atentāta. Vietā, kur pirms 25 gadiem atskanēja šāviena troksnis, ticīgie lūdzās par Jāņa Pāvila II kanonizāciju. Piebildīšu, ka pirms gada 13. maijā, 41 dienu pēc sava priekšgājēja aiziešanas mūžībā, Benedikts XVI deva atļauju uzsākt beatifikācijas procesu. „Esmu Jaunavas Marijas parādnieks” – pēc savas atvesoļošanās teica pāvests. Baltās sutanas cauršautā josta atrodas Jasnoguras sanktuārijā, bet lode – Fatimas Dievmātes kronī.