Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Jaunas virtuālās mājas – „Katedrāle.LV”
24.12.2004 pl. 09:04

Gatis Bezdelīga,
Viduskurzemes dekāns,
Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa maģistrāta kapelāns

Esiet sveicināti jaunajā Kurzemes Romas katoļu bīskapijas interneta portālā „Katedrāle.LV”. Mums ir liels prieks, ka esat šeit.

Mūsu mērķis ir pastāstīt visiem par Romas katoļu Baznīcas dzīvi, it īpaši Kurzemē, sniegt autentisku katoļu Baznīcas mācību, veicināt patiesības iepazīšanu arī caur diskusijām, kurās neviens netiek aizvainots, dzīvot līdzi Baznīcas liturģiskajam gadam, atrast draugus un domubiedrus, bet – pats galvenais – atrast Kristu kopīgi, palikt ar Viņu vienmēr, arvien vairāk un vairāk Viņu iepazīt un to darīt visiem kopā, lai ne tikai interneta tīmeklis mūs saistītu no dažādām Latvijas un pasaules malām, bet pirmām kārtām lai tā ir Kristus mīlestība – lai tā valda mūsos, un mēs caur šīm mājām nestu to tālāk visā pasaulē, jo Deus Caritas est – Dievs ir Mīlestība!

Darbs pie šī portāla izveides, kam svētību deva arī mūsu bīskaps Vilhelms Lapelis, norisinājās gandrīz gada garumā. Kurzemnieks Gintars Vēzis, kurš arīdzan ir projekta idejas autors un tehniskais konsultants, portāla tapšanā ieguldīja nopietnu darbu un daudz ideju - gan tā dizainā, izkārtojumā un darbībā, gan arī citās, it kā sīkās un lietotājam pirmajā brīdī pat nepamanās, bet svarīgās lietās. Dizaina koncepciju veidojis mākslinieks Normunds Pucis, savukārt, portāla dzinēju izstrādājis Mihails Zаgumjоnnоvs ar savu komandu. Lielu pateicību jāizsaka Vācijas katoļu fondam „Renovabis”, kurš ir šī portāla izveides finansētājs.

Mēs visi atrodamies izaugsmes procesā, tāpēc saprotams, ka darbs pie portāla pilnveidošanas joprojām turpinās, un visi portāla apmeklētāji ir laipni aicināti izteikt savu viedokli gan par tehnisko pusi, gan arī visu pārējo, rakstot e-pastu  vai . Reģistrētajiem lietotājiem ir arī iespēja diskutēt par šīm lietām tam speciāli izveidotajās foruma sadaļās. Šobrīd portālā vēl nav realizētas visas idejas, tāpēc saglabājiet intrigu un esiet pacietīgi.

Par portāla dzīvi rūpēsies dominikāņu tēvs Oskars Jabloņskis kā redaktors, par ziņām – dr. Lāsma Latsone, Andris Vasiļevskis, bet par tehnisko pusi – Gintars Marks Vilhelms un citi mūsu draudžu jaunieši gan šeit Latvijā, gan ārpus tās.

Gribu novēlēt, lai šis portāls kļūst par mūsu virtuālajām mājām, kurās ir vienkārši labi. Kur satiekam draugus, kur parūpējamies un iepriecinām viens otru ar savu klātbūtni un sarunām. Kuras mēs darām skaistākas ar savām rūpēm par tām. Vietu, kur paiet arī daļa mūsu dzīves. Lai Dieva svētība ir ar visiem, kuri šajās virtuālajās mājās „Katedrāle.LV” ienāk un ar visiem tiem, kuri tās uztur kārtībā.

Gatis Bezdelīga,
Viduskurzemes dekāns,
Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa maģistrāta kapelāns