Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētā Dominika baznīca iesvētīta
11.06.2007 pl. 09:20

"Pirms vienpadsmit gadiem, kad dominikāņu brāļus aicināja uz Liepāju, nekas neliecināja, ka šajā vietā varētu būt klosteris un baznīca," uzrunādams klātesošos Svētā Dominika baznīcas atklāšanas un iesvētīšanas Svētajā Misē, sacīja Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis.

Viņš pats arī bija pirmais dominikāņu klostera priekšnieks Liepājā, kura vadībā Jelgavas ielā 17 sāka celt gan klosteri, gan baznīcu. Viņš vakar arī pats svinīgi atvēra baznīcas durvis priesteriem, draudzei un viesiem, un arī iesvētīja dievnamu un tā altāri.

Baznīcu sāka celt 2003.gadā pēc arhitekta Andra Kokina projekta. Ēkas iekšpuse veidota modernos akcentos. Taču skatu visvairāk piesaista grandiozā altārglezna sienas lielumā. Tā ir digitāla kopija vienai no gleznām, kas atrodas Aglonā un tajā attēlots kādas baznīcas mūku lūgšanas vieta, kurā viņi lūdzas un atdod godu Svētajai Trīsvienībai. Glezna palīdz ieraudzīt zemes un debess lūgšanu vienotību, pauž Baznīcas liturģijas būtību.

Baznīcas ēku pār apkārtējiem namiem iezīmē 36 metrus augsts tornis ar zeltītu krustu.

Baznīcas sienas divpadsmit vietās iesvētīja arī klātesošie priesteri un viesi – dominikāņu ģenerālmaģistra vietnieks Dominiks Renuārs, dominikāņu  asistents Viduseiropai un Austrumeiropai Raimonds Klepanecs un dominikāņu ģenerālvikārs Baltijas valstīs Jaceks Šprenglevskis. Svētā Dominika draudzes prāvests ir Pēteris Aglonietis, kurš ir arī Liepājas Svētā Dominika klostera priekšnieks.

Liepajniekiem.lv
Foto: Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)