Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sagaidīsim Svētās Terēzes relikvijas
13.07.2007 pl. 13:09

Diāna Odumiņa

Gulbenē Svētās Terēzes relikvijas jeb mirstīgās atliekas kristieši sagaidīs, līdzi nesot baltas rozes.

Gulbenes katoļu draudzē 16.jūlijā pulksten 17.30 Svētās Terēzes relikvijas, kuras vedīs no Aglonas, sagaidīs Gulbenē, Vidus un Bērzu ielas krustojumā.

Relikvijas - 132 kilogramus smago šķirstu -, kas rotāts dārgmetāliem, uz pleciem līdz baznīcai aptuveni puskilometru nesīs seši vīri reizē ar kristiešu procesiju. Par relikviju un gājēju drošību rūpēsies policija.

Pulksten 18.15 baznīcā notiks vakara lūgšana Svētās Terēzes godam, pulksten 19.00 būs svēta Mise, un pēc tam notiks svētās Terēzes rožu svētīšana un individuālas lūgšanas. Priesteris Vjačeslavs Bogdanovs saka, ka kristieši pēc senas tradīcijas nes rozes - baltas un cita krāsā -, liekot tās pie šķirsta, kurā atrodas Svētās relikvijas. Pēc šo rožu svētīšanas ticīgie ziedus nesīs mājās kā īpašu svētību.

V.Bogdanovs uzsver, ka svētās Terēzes relikvijas Gulbenē būs nedēļu pirms Pilsētas svētkiem. "Tā ir īpaša svētība, pagodinājums pilsētai un tās iedzīvotājiem. Notiek arī brīnumi, lūdzēju dziedināšana, taču tas ir atkarīgs no katra konkrētā cilvēka, viņa ticības spēka. Aicināti uz lūgšanām ir visi neatkarīgi no piederības kristīgajai konfesijai un tā - ir vai nav cilvēks kristīts," saka priesteris.

Gulbenes katoļu baznīca būs atvērta lūdzējiem līdz vēlai nakts stundai. Nākamajā dienā, 17.jūlijā, pulksten 9.30 notiks rožukroņa lūgšana pie svētās Terēzes relikvijām. Pulksten 11.00 sāksies svētā Mise un atvadīšanās no relikvijām ceļā uz Alūksni.


Foto:Katedrāle.lv