Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Vecumnieku katoļi piedāvā jaunu iniciatīvu
30.07.2007 pl. 12:20

Vecumnieku katoļi ir vienojušies, ka ciemā jābūvē baznīca. Augustā visas apkaimes katoļticīgie satiksies kopsapulcē, lai iepazītos un klātienē apspriestu draudzes nākotni.

Skolotāja Aldona Alenčika, draudzes aktīviste, atgādina, ka iecere par savas konfesijas dievnama celtniecību pavīd jau trešo reizi. Pirmais mēģinājums bijis 1937. gadā, pēc tam doma aktualizējusies 90. gadu beigās, kad Vecumnieku draudzē kalpojis Skaistkalnes priesteris Janušs Bulašs.

Jau diezgan ilgi katoļu pulcēšanās vieta ir pieticīga kapela pagasta muzejā, kas atrodas tā dēvētajā Sarkanajā skolā. Vēsturiskais nams ir vietējās luterāņu draudzes īpašums.

Diezgan daudzi Vecumnieku katoļi ik svētdienu brauc uz dievkalpojumu 30 kilometru tālajā Skaistkalnes baznīcā, nespējot pieņemt pielāgotās lūgšanu vietas nosacītību savā ciemā.

"Mums ir jārēķinās ar jaunās paaudzes vēlēšanos uzturēties sakrālā vidē. Turklāt mēs ļoti ceram, ka Vecumnieki kļūs par novadu, paplašinot pašreizējo teritoriju, un otra baznīca apdzīvotā vietā, kas strauji attīstās, noteikti ir vajadzīga," spriež Aloida Baķe.

Domājot par dievnama celtniecības nepieciešamību, šoziem tika veikta sabiedrības aptauja. Jautājums bija vienīgi par to, cik cilvēku regulāri un aktīvi apmeklē dievkalpojumus un piedalās draudzes darbā? Jūlijā katoļu draudzes locekļi atkal piedalījās anketēšanā. Iedzīvotāji tika aicināti nosaukt vairākus draudzi raksturojošus aspektus.

Pēc Bauskasdzive.lv materiāliem