Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Grieķu Katoļu Baznīca vēlas palīdzēt Ukrainas valdībai
29.11.2004 pl. 10:11

Avots: ziņu aģentūra CWN

Ukrainas Grieķu Katoļu Baznīca vēlas būt kā starpnieks, lai palīdzētu atrisināt Juščenko un Janukoviča lietu, teica Ukrainas Grieķu Katoļu Baznīcas arhibīskaps kardināls Ļubomirs Guzars.

„Ja, šie abi līderi, paši personīgi uzaicinās mūs būt par starpniekiem, lai risinātu šo konfliktu, tad visas Ukrainas Katoļu Bizantiešu rita Baznīcas vārdā, mēs darīsim visu iespējamāko, lai atrisinātu visas sasāpējušās problēmas,” – intervijā itāļu avīzei „Avvenire” teica kardināls Guzars.

Pēc ordinārija domām, galvenais iemesls, Ukrainas politiskai krīzei ir tas, ka „ukraiņu tauta atsakās dot viņiem varu”. Grieķu Katoļu Baznīcas ordinārija uzskata, ka, lai izbēgtu asins izliešanas konfliktus, ir nepieciešams iejaukties aizejošajam prezidentam Kučmam. Pēc kardināla novērojumiem, Ukrainas valdība nemaz necenšas kaut ko darīt, lai veidotu dialogu starp konfliktējošām pusēm.

Jau agrāk kardināls Guzars ziņoja par notikumiem Ukrainā. Viņš atgādināja, ka Ukrainas Grieķu rita Katoļu Baznīca jau no paša sākuma oficiāli neatbalstīja nevienu no prezidentu kandidātiem. Tajā pašā laikā Baznīca aicina cienīt tos cilvēkus, kas sapulcējušies Kijevas neatkarības laukumā, lai atbalstītu Viktora Juščenko kandidatūru un protestētu pret negodīgiem, falsificētiem, vēlēšanas rezultātiem. „Tie ir drosmīgi cilvēki, kas savas pārliecības dēļ ir gatavi upurēt savas dzīvības”, - uzsvēra kardināls Guzars.