Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ratniekos būs lūgšanu nams
14.11.2007 pl. 12:23

Nesenā pagātnē Ratnieku ciemats bija slavens kā Čapajeva vārda nesējs. Ar savu infrastruktūru, izdzīvošanu un skatījumu nākotnē. Laiki mainās, un ar to reizē cilvēku dzīves vērtības tiek pārskatītas: kas derīgs, kas izmetams un kas ņemams nākotnē.

Tā visu pārskatot, ar Dieva providences palīgu tika atrasts risinājums. Ciemata ļaudīm trūkst garīgās izaugsmes iespēju. Dieva žēlastības apredzībā radās doma šo jautājumu risināt — iekārtot lūgšanu namu.

Vietējie iedzīvotāji šo ideju atbalstīja. Pēteris Volkovs ar sievu Mariju uzdāvināja draudzei remontējamu ēku, par ko draudze savās lūgšanās ir ļoti pateicīga Volkovu ģimenei.

Firma “Laska”, kuras vadītājs Sergejs Puncuļs un meistars Mihails Maslobojevs, palīdz ar celtniecības materiāliem, par ko saņem no cilvēkiem pateicību.
Kā pirmais un pagaidām vienīgais ziedotājs ir Ernests Klīdzējs. Aktīvākais izpalīdzētājs darbos ir Vitālijs Rubuļs.

Prieks par to, ka arī Čornajas pagasts ar Oļegu Kvjatkovski priekšgalā neatsakās palīdzēt, apgādā ar granti, veic arī citus darbus.

Tā, lūk, arī mūsdienās, tāpat kā senos laikos cilvēki ceļ lūgšanu namus ar savām pūlēm un ziedojumiem, lai tie paliktu nākamajām paaudzēm, to uzsver arī baznīcas 5. bauslis, lai pēcnācējiem būtu svētība un pienākums tā uzturēšanai no paaudzes paaudzē.

Kopējiem spēkiem top Ratnieku lūgšanu nams — kapliča, būs vēl viens sakopts stūrītis, kur varēs rast sirdsmieru gan priekos, gan bēdās. Vissirsnīgākā pateicība minētajiem cilvēkiem par pašaizliedzīgu darbu.

Lai jums, mani mīļie, ir laba veselība, Dieva svētība un Jaunavas Marijas aizbildniecība visos Jūsu dzīves ceļos un darbos, kā arī ģimenēs. Cerot uz jūsu atsaucību šai svētajā darbā arī turpmāk,

dziļā cieņā un pateicībā
prāvests Julijans Butāns.

Rēzeknes Vēstis