Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Adventa ieskaņas ekumeniskais dievkalpojums Priekulē
03.12.2007 pl. 19:25

Adventa pirmās svētdienas priekšvakarā, 1. decembrī pulksten 19:00, Priekules slimnīcā notika ekumenisks Adventa ieskaņas dievkalpojums.

Dievkalpojumu vadīja Priekules baptistu mācītājs Pēteris Tervits, Priekules luterāņu mācītājs Hanss Jensons un katoļu priesteris Jānis Mētra. Šis pasākums notika, meklējot labāko veidu, kā īstenot mācītāja Hansa Jensona pagājušogad iesākto iniciatīvu, rīkot ekumenisku dievkalpojumu Adventa un vienlaicīgi arī Baznīcas gada sākumā. Pagājušogad tas notika Priekules luterāņu baznīcā, šogad Priekules slimnīcas  konferenču zālē, kurā liturģiju svin Priekules katoļu un pareizticīgo draudzes.

Vieta tika izvēlēta divu iemeslu dēļ: pirmkārt, tāpēc, ka šoreiz galveno atbildību dievkalpojuma organizēšanā uzņēmās katoļu draudze, gan tāpēc, lai lielāka iespēja piedalīties tajā būtu slimniekiem – cilvēkiem, kuriem īpaši nepieciešams stiprinājums no Dieva. Daudzi slimnieki šo iespēju arī izmantoja un bija gandarīti par to. Uz kopīgu lūgšanu, meklējot ceļu uz kristiešu vienotību, bija sanākuši arī daudzi katoļu, luterāņu un baptistu draudžu locekļi.

Dievkalpojumā ieklausījāmies Adventa sākumam domātajos Svēto Rakstu lasījumos un centāmies ieiet šī gaidīšanas laika garā. Gaidīšanas un lūgšanas garu palīdzēja veidot Liepājas sv. Jāzepa katedrāles senioru koris ar savu skaisto Adventa laika dziesmu izpildījumu. Dievlūdzēji bija ļoti iepriecināti par kora līdzdalību lūgšanā. Paldies viņiem par to. Paldies arī Priekules katoļu draudzei, sevišķi Marijas leģiona māsām un viņu palīgiem par paveikto darbu, lai dievkalpojums  izdotos un tā dalībnieki justos labi. Svētīgu jums visiem šo Adventa laiku.

Priesteris Jānis Mētra
Katedrāle.lv