Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

Būs iespēja iepazīt Francijā radītu katehēzes metodi bērniem

Laikā no 27. līdz 30. jūnijam Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts (RARZI) sadarbībā ar Dzīvības Mātes institūtu organizēs kursus par īpašu katehēzes metodi bērniem “Ieiet mīlestības dialogā ar dzīvo Dievu”. Semināra laikā interesenti tiks iepazīstināti ar ticības tālāknodošanas teologālo metodi, kas veicina bērnu ievadīšanu personīgās attiecībās ar Dievu.

Itālijas premjere novērš abortu pieminēšanu G7 samita deklarācijā

Lielā septītnieka prezidējošās valsts Itālijas premjerministre Džordža Meloni ir panākusi, ka no G7 valstu samita gala dokumenta ir svītrots jautājums par tiesībām uz abortu.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Nedēļas nogalē vienpadsmito reizi notiks "Baznīcu nakts"

Sestdien, 2024. gada 1. jūnijā garīgās kultūras notikums “Baznīcu nakts” norisināsies vienpadsmito reizi un arī šogad pulcēs vismaz 160 dažādas tradicionālo kristīgo konfesiju baznīcas visā Latvijā. Tajā pašā dienā notiks arī “Atvērto baznīcu diena”, kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu – ekskursijām, apskatei – viesiem no pulksten 10.00 rītā.

Francisks piedalīsies G7 sanāksmē

G7 sanāksme notiks no 13. līdz 16. jūnijam viesnīcu kompleksā Apūlijas reģionā, Itālijas dienvidos, un Francisks būs pirmais pāvests, kas kā uzaicinātais viesis tieši piedalīsies sanāksmes darbā.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

Kopienas "Chemin Neuf" mājā iesvēta kapelu Vissv. Trīsvienības godam Foto galerija

25. maijā, Vissv. Trīsvienības svētku priekšvakarā, Liepājā, kopienas “Chemin Neuf” (Jaunais ceļš) mājā Atmodas bulvārī tika iesvētīta jaunizveidotā kapela. Šajā dienā kopiena “Chemin Neuf” svinēja arī 50 gadu jubileju.

Svētie Raksti ir Dieva vēstule radībai, tajos mēs atklājam Viņa seju

12. jūnijā Svētā Pētera laukumā pāvests Francisks vadīja vispārējo audienci. Tikties ar Romas bīskapu bija ieradušies vairāki tūkstoši svētceļnieku no Itālijas un citām valstīm. Apustulis Pēteris vēstulē raksta: "Brāļi, vispirms to saprotiet, ka neviens praviešu raksts nav pakļauts privātam skaidrojumam, jo pravietojumi nav nekad cēlušies no cilvēku gribas, bet svētie Dieva cilvēki ir runājuši, Svētā Gara iedvesmoti" (2.Pēt 1,21).

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Liturģiskās mūzikas darbnīcas "Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība"

Šovasar starp Jāņiem un Pēteriem – no 25. līdz 28. jūnijam Liepājas sv. Dominika baznīcā notiks septītās pēc kārtas Liturģiskās mūzikas darbnīcas. Darbnīcu motto būs sv. Terēzes no Bērna Jēzus atziņa „Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība”, un tajās dziedāsim dziesmas gan ar viņas, gan citu svētu sieviešu tekstiem – kā sv. Terēze no Avilas, sv. Faustīne Kovalska u.c.

Sinodalitātes izaicinājums misijai

Ceturtdien, 13. jūnijā Vatikānā norisināsies Laju, ģimenes un dzīvības dikastērija rīkota kristīgo laju apvienību, ekleziālo kustību un jaunu kopienu moderatoru sanāksme. Tajā piedalīsies aptuveni 200 dalībnieku no dažādām valstīm.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

Pr. A. M. Jerumanis: Ar gribasspēku mēs tālu netiekam, bet, kad Svētais Gars pārņem mūsu buras, tad mēs ejam – lidojam

Mēs dzīvojam laikmetā, kurā brīvība tiek izcelta, un mēs aizstāvam cilvēka brīvību. Bet mēs gribam būt brīvi bez Dieva vai pat pret Dievu, un tur sākas visa nelaime.

Lasīt tālāk

Liepājas Katoļu pamatskolai 30

26. aprīlī Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē pulcējās Liepājas Katoļu pamatskolas skolēni, pedagogi, gan esošie, gan bijušie, kā arī vecāki un atbalstītāji, lai izbaudītu skolas veidoto jubilejas koncertu “Iesien mezglu pavedienā”. Prieks par jaunajiem talantiem, kuri muzicēja, spēlējot dažādus mūzikas instrumentus, izteiksmīgajiem runātājiem un skolas kopkori noslēgumā. Ikviens cilvēku piepildītajā katedrālē varēja pārliecināties, ka skola 30 gadu laikā ir izveidojusies par stabilu izglītības iestādi, kurā tiek izglītota gan sirds, gan prāts.

Lasīt tālāk

Vissvētākā Jaunava Marija no Kuldīgas

Šogad 15. maijā pirmo reizi Baznīcas vēsturē Latvijā tika svinēti īpašie svētki Aglonas Dievmātes godam. Tieši tāpat arī pirmo reizi jūlija pirmajā svētdienā tiks svinēti svētki Dievmātes godam mūsu Kurzemes diecēzē – Vissvētākās Jaunavas Marijas no Kuldīgas, Dzīvības Mātes, svētki.

Lasīt tālāk