Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

''Krustaceļa vīzijas. Gaisma'' Riharda Dubras cikla pirmatskaņojums Dzintaru koncertzālē

Riharda Dubras klavierdarbu (pianists Reinis Zariņš) cikls “Krustaceļa vīzijas. Gaisma” ir monumentāls un reizē dziļi personisks vēstījums par Kristus Krusta ceļu, vienlaikus gan iespaidīgs koncertskaņdarbs, gan neaizmirstams garīgs svētceļojums.

Patriarhs Picaballa: "Būs jārēķinās ar badu"

“Pirmoreiz būs jārēķinās ar badu”, šādu perspektīvu, kas varētu sagaidīt Svēto Zemi, intervijā Itālijas katoļu televīzijai TV2000 iezīmē Jeruzalemes latīņu rita patriarhs Pjerbatista Picaballa.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Baznīcas ērģelnieku rekolekcijas Aglonā

Aglonas bazilikas klosterī no 16. līdz 17. jūlijam notiks baznīcas ērģelnieku rekolekcijas. Divu dienu pasākumā aicināts pieteikties un piedalīties ikviens, kurš muzikāli kalpo vai strādā kādā no katoļu draudzēm.

Venēcijā notika konference "Baznīca un kultūras mantojums"

Pirmoreiz Venēcijas mākslas biennālē piedalīsies Romas pāvests. Kā jau ziņots, 28. aprīlī Svētais tēvs ieradīsies kanālu un tiltu pilsētā, kas ir unikāla visā pasaulē ar savu pilsētvides un ekoloģisko profilu, kurā delikātā un apbrīnojamā veidā apvienojas māksla un ticība, vēsture un kultūra.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

Klusās (Lielās) nedēļas un Lieldienu dievkalpojumi Liepājas diecēzē 2024

Dievkalpojumu laiki Liepājas diecēzes katoliskajās draudzēs Klusajā nedēļā un Kristus augšāmcelšanās svētkos.

Aprit 5 gadi, kopš publicēts Apustuliskais pamudinājums "Christus vivit!"

“Kristus ir dzīvs un vēlas, lai arī jūs dzīvotu! Tā ir pārliecība, kas vienmēr ar prieku pilda manu sirdi un liek man rakstīt jums šo vēstījumu,’’ ar šādiem vārdiem, apritot 5 gadiem, kopš publicēts Apustuliskais pamudinājums “Christus vivit”, pāvests Francisks vēršas pie jauniešiem.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

''Maltas Ordeņa palīdzības dienests'' darbībā

Pateicoties Liepājas diecēzes bīskapam Viktoram Stulpinam (atvēlot telpas un sniedzot garīgu atbalstu), kopš 2023. gada septembra Liepājā pie Sv. Jāzepa katedrāles savu darbību ir atsākusi labdarības biedrība “Maltas Ordeņa palīdzības dienests” (MOPD).

Pāvests uzrunā mazajiem lauksaimniekiem veltītās konferences dalībniekus

Pāvests ir nosūtījis vēstījumu Pasaules Lauksaimnieku foruma astotās globālās konferences dalībniekiem, kas šajās dienās pulcējas Basku zemē Spānijā. Konference ir veltīta mazajiem lauksaimniekiem un viņu ģimenēm. Uz to ir ieradušies lauksaimniecības sektora, kā arī valdību, starptautisko institūciju, pētījumu centru, patērētāju organizāciju un fondu pārstāvji no visiem kontinentiem.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

Pāvesta Benedikta XVI katehēze par Trīs svēto dienu nozīmi

Esam aicināti ievērot klusumu, lūgties un kontemplēt šo noslēpumu. Esam aicināti sekot Jēzum, ar mīlestību pieņemt savā dzīvē Dieva gribu un pilnībā Viņam uzticēties – sacīja Benedikts XVI vispārējās audiences laikā 2011. gadā Trīs svēto dienu priekšvakarā.

Lasīt tālāk

Dievs iespēju dod katram

Droši vien esam pamanījuši, ka mūsdienu sabiedrība un arī kultūra nav negatīvi noskaņota pret klusumu, gavēšanu, labiem darbiem, meditāciju, lūgšanu un visu to, kas ir apslēpts mūsos – mūsu garīgajā pasaulē un garīgo vērtību uztverē. Taču mūsdienu pati lielākā problēma, manuprāt, ir saistīta ar aizņemtību un dzīves steigu. Visbiežāk mēs nelūdzamies un nepraktizējam ticību vienkārši tādēļ, ka neatrodam tam laiku.

Lasīt tālāk

Sirdsapziņas izmeklēšana

“Bet tas nav no svara, ja jūs vai kāda cita cilvēku tiesa mani tiesātu. Arī pats sevi es netiesāju, jo sirdsapziņa man nekā nepārmet. Bet tas mani vēl neattaisno. Kungs ir mans tiesnesis” (1Kor 4,3-4). Par sirdsapziņu ikdienas dzīvē mēs tik ļoti neaizdomājamies. Biežāk to lietojam, izsakot kādu aizrādījumu: “Vai tev sirdsapziņas nemaz nav?!” Bet kas īsti ir sirdsapziņa?

Lasīt tālāk