Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vissvētā Trīsvienība - mīlestības un gaismas noslēpums
31.05.2021 pl. 20:29
Vissvētās Trīsvienības svētkos, uzrunā pirms lūgšanas “Kunga eņģelis”, pāvests pārdomāja trīsvienīgā Dieva bezgalīgo noslēpumu. Viņš norādīja, ka šis noslēpums, kas uzrunā mūsu sirdi, ir kodolīgi izteikts vārdos “Dievs ir mīlestība” (1 Jņ 4, 8.16).

Dievs ir viens, bet trijās personās – atgādināja Francisks. Tēvs ir Dievs, Dēls ir Dievs, Svētais Gars ir Dievs. Tas ir noslēpums, ko mums atklāja Jēzus Kristus. Tēvs ir mīlestība, Dēls ir mīlestība, Svētais Gars ir mīlestība. Pat ja Dievs ir viens, būdams mīlestība, Viņš nav vientuļš. Visas trīs personas ir vienotas savstarpējā komūnijā. Mīlestības būtība pastāv sevis dāvāšanā. Tēvs sevi dāvā, dzemdinot Dēlu, Dēls, no savas puses, dāvā sevi Tēvam, un viņu savstarpējā mīlestība ir Svētais Gars, kurš ir vienotības saite – skaidroja pāvests, atzīstot, ka nav viegli to saprast, tomēr mēs varam izdzīvot šo noslēpumu.

Šo Trīsvienības noslēpumu mums atklāja pats Jēzus. Viņš mūs iepazīstināja ar Dievu kā žēlsirdīgo Tēvu, ar sevi kā īstu cilvēku un īstu Dievu – Dieva Dēlu, Tēva Vārdu un mūsu Pestītāju, un ar Svēto Garu, kas paiet no Tēva un Dēla, un ir Patiesības Gars, Paraklēts jeb Mierinātājs un Aizstāvis. Un kad Jēzus pēc augšāmcelšanās parādījās apustuļiem, Viņš tos sūtīja evaņģelizēt “visas tautas, kristīdami tās Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā” (Mt 28, 19).

Pāvests norādīja, ka Vissvētās Trīsvienības svētkos mēs kontemplējam šo brīnišķīgo mīlestības un gaismas noslēpumu, no kurienes mēs nākam un uz kuru ir virzīts mūsu šīszemes dzīves ceļš. Noslēgumā Francisks piebilda, ka mēs esam aicināti atdarināt Tēva, Dēla un Svētā Gara vienotību un dzīvot savstarpējā vienprātībā. Šī vienotība kristietim ir kaut kas ļoti būtisks. Tā nav nekāds papildelements, bet ir ļoti būtiska, jo tās avots ir Dieva mīlestība, žēlsirdība, Jēzus Kristus paveiktā attaisnošana un Svētā Gara klātbūtne mūsu sirdīs.

Vaticannews.va