Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Pieteikšanās vasaras pasākumam jauniešiem Latvijā un Lietuvā "Magis 2021"

Pieteikšanās vasaras pasākumam jauniešiem Latvijā un Lietuvā "Magis 2021"
25.06.2021
Sākums pl. 19:00

No 3. līdz 10. jūlijam Latvijā un Lietuvā norisināsies vasaras notikums "Magis 2021", kas ir balstīts svētā Ignācija no Lojolas garīgumā. 18 līdz 35 gadus veci jaunieši tiek aicināti pietiekties pasākumam līdz 25. jūnijam.

Pasākumam ir vairākas fāzes. Vispirms – no 3. līdz 4. jūlijam – “Magis” dalībnieki un koordinatori tiksies Kauņā, Lietuvā, kur būs iespēja savstarpēji iepazīties, veltīt laiku izlīgšanai ar Dievu, kā arī ieklausīties liecībās par ticības lomu dažādās profesijās. Otrā pasākuma daļa ir eksperimenti, kas norisināsies laikā no 4. līdz 9. jūlijam. Ņemot vērā, ka pasākums ir domāts jauniešiem no Latvijas un Lietuvas, arī eksperimenti norisināsies vienlaicīgi abās valstīs. Seši no tiem lietuviešu valodā notiks Lietuvā, bet viens, kurā īpaši aicināti piedalīties Latvijas jaunieši, – Latvijā.

Pasākuma koordinatore Latvijā Aleksandra Runde pastāstīja, ka pērn Latvijas un Lietuvas jaunieši devās kopīgā piedzīvojumā – tas bija svētceļojums uz Skaistalni un notika angļu valodā. Šogad, ņemot vērā, ka “Magis” rīko lietuvieši un eksperimenti Lietuvā norisinās lietuviešu valodā, tika pieņemts lēmums, ka ir nepieciešams kāds eksperiments arī latviešu valodā, lai iedrošinātu arī Latvijas jauniešus aktīvāk piedalīties un nerastos šķēršļi dalībai valodas barjeras dēļ.

Latvijas jauniešiem eksperiments norisināsies Ūziņu pagasta saimniecībā “Dimzēni”, lai iepazītu Latvijas dabu un laukus. Šis eksperiments ir domāts ikvienam, kuru interesē ilgtspējas un ekoloģijas tēma, kurš vēlas būt tuvāk dabai. Šo dienu laikā būs iespēja novērtēt, labāk iepazīt un iemīlēt Dieva radību, pavadīt laiku kopā ar citiem jauniešiem, dalīties pārdomās un pieredzē, priecāties un ieraudzīt apkārtējo vidi citā perspektīvā. Eksperimentu “Dimzēnos” vadīs A. Runde, Ivars Juhņevičs SJ un tēvs Jānis Meļņikovs SJ.

“Magis” noslēguma daļā visi pasākuma dalībnieki un koordinatori atkal varēs kopā tikties Kauņā, lai laikā no 9. līdz 10. jūlijam apkopotu eksperimentu laikā iegūto pieredzi un svinētu ticības prieku.

A.Runde tāpat norāda, ka no 7. līdz 15. augustam Ungārijā norisināsies “Magis Europe” (reģistrēšanās līdz 15. jūnijam), bet vietējais pasākums, viņasprāt, var kļūt par lielisku alternatīvu, ja šobrīd nav iespēju ceļot uz talākām valstīm.

Pasākuma dalības maksa ir 70 eiro, ja dalībnieks vēlas piedalīties arī braucienos uz Kauņu. Ja tikai ekserimentā “Dimzēnos” – dalības maksa ir zemāka. Ja rodas jautājumi par pasākumu, tos var uzdot A. Rundei, rakstot uz e-pastu: ale.rund@gmailcom. Reģistrēties “Magis 2021” var ŠEIT, bet sekot līdzi jaunumiem – “Magis Latvija” Facebook kontā.