Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests lūdzas par mieru Afganistānā un zemestrīces upuriem Haiti
16.08.2021 pl. 18:06
Svētdien, 15. augustā, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” pāvests lūdzās par mieru Afganistānā un Haiti notikušās zemestrīces upuriem, aicinot būt solidāriem un palīdzēt cietušajiem.

“Dārgie brāļi un māsas, es pievienojos visu bažām par situāciju Afganistānā”, sacīja Francisks. “Es lūdzu jūs kopā ar mani lūgt miera Dievu, lai apklust ieroču dārdi un tiek atrasti risinājumi pie dialoga galda. Tikai tādā veidā šīs zemes izmocītā tauta – vīrieši, sievietes, sirmgalvji un bērni – varēs atgriezties savās mājās, dzīvot mierā un drošībā, pilnīgi cits citu respektējot”.

Runājot par Haiti notikušo postošo zemestrīci, Svētais tēvs apliecināja savu garīgo tuvumu, sacīja, ka lūdzas par tās upuriem, uzmundrināja izdzīvojušos un mudināja pasauli izrādīt solidaritāti un steigties palīgā šai tautai, lai “atvieglotu traģēdijas sekas”.

Jāpiebilst, ka šajā Karību salā notikušās zemestrīces stiprums bija 7,2 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Tās epicentrs atradās apmēram 125 kilometrus no galvaspilsētas Portoprensas. 2010. gada janvārī 7,0 magnitūdu zemestrīcē Haiti gāja bojā vairāk nekā 200 000 cilvēku, kā arī tika nodarīti ļoti lieli postījumi.

Vaticannews.va