Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks aicina lūgties, lai katrs kristietis iesaistās evaņģelizācijā
02.10.2021 pl. 14:24
Pāvesta lūgšanu nodoms oktobra mēnesim ir veltīts mācekļiem misionāriem. Viņš aicina lūgties, lai visi kristieši iesaistītos misijā ar savas dzīves liecību.

“Jēzus mums visiem un arī tev prasa, lai mēs būtu mācekļi misionāri. Vai esi gatavs?” jautā Svētais tēvs Vispasaules Lūgšanas tīkla izplatītajā video. Lai ietu šo ceļu, ir jābūt atvērtiem Kunga aicinājumam un jādzīvo ciešā saiknē ar Viņu visās ikdienas lietās – darbā, satiekoties ar citiem, ikdienas dzīves notikumos, vienmēr ļaujoties Svētā Gara vadībai. “Ja tevi vada Kristus”, turpina Francisks, “ja tu kaut ko dari tāpēc, ka tevi vada Kristus, citi to ļoti viegli pamanīs”. Cilvēkos izraisa apbrīnu tieši liecība, ko sniedzam ar savu dzīvi. Tad apkārtējie jautās: “Kā tas iespējams? No kurienes šim cilvēkam ir šī mīlestība, ar kādu viņš izturas pret visiem, šis mīļums, labais garastāvoklis?”

“Brāļi un māsas, lūgsimies,” mudina pāvests, “lai katrs kristītais iesaistītos evaņģelizācijā un būtu atvērts misijai ar savas dzīves liecību. Un lai šai dzīves liecībai piemīt Evaņģēlija garša”. Francisks atgādina, ka misija nav prozelītisms. Misija pamatā ir savstarpējas attiecības. Tā balstās uz tādiem cilvēkiem, kuri saka: “Es pazīstu Jēzu, un gribētu, lai arī tu Viņu iepazīsti”.

Vaticannews.va
Foto: Ekrānuzņēmums no video