Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Corpus Domini: pāvests necelebrēs Misi un nevadīs procesiju
14.06.2022 pl. 21:05
Šāds lēmums tika pieņemts pāvesta Franciska veselības stāvokļa un šo svētku liturģijas specifiskā rakstura dēļ.

Pirmdien, 13. jūnijā, Svētā Krēsla preses birojs izdeva paziņojumu, kurā teikts, ka sakarā ar pāvestam noteiktajiem ierobežojumiem ceļa locītavas sāpju dēļ un liturģisko svinību specifiskajām vajadzībām, Svētā Mise un procesija ar svētību ar Vissvētāko Sakramentu Corpus Domini svētkos nenotiks.

Kristus Vissvētās Miesas un Asiņu jeb Corpus Domini svētkos pāvests katru gadu devās uz Svētā Jāņa Laterāna baziliku Romā, kur vadīja Euharistijas svinības un no kurienes ar Vissvētāko Sakramentu gāja procesijā pa Merulāna ielu uz Santa Maria Maggiore baziliku.

2018. gadā Francisks izvēlējās iet sava priekšgājēja Pāvila VI pēdās un vadīt Euharistisko procesiju netālu no Romas esošajā piejūras pilsētā Ostijā. Tādā veidā viņš kārtējo reizi apliecināja, ka dod priekšroku perifērijām jeb eksistences perifērijām, lai būtu kopā ar atstumtajiem un trūkumcietējiem. 2019. gadā pāvests devās uz Casal Bertone – vienu no Romas pilsētas nomaļākajiem kvartāliem. Turpretī 2020. un 2021. gadā Covid-19 izplatības dēļ liturģijā varēja piedalīties ļoti ierobežots skaits ticīgo, tāpēc tā notika Svētā Pētera bazilikā. Arī šogad Svētā Mise notiks Svētā Pētera bazilikā, un to celebrēs kardināls Mauro Gambeti.

Vaticannews.va
Foto: Corpus Domini svētki 2021  (Vatican Media)