Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests mudina ticīgos būt par "Euharistijas cilvēkiem
16.06.2022 pl. 15:35
Trešdien, vispārējās audiences noslēgumā, pāvests atgādināja, ka 16. jūnijā iekrīt Kristus Vissvētās Miesas un Asiņu svētki. Šajā dienā tie tiek svinēti Vatikānā, Latvijā un citās zemēs, turpretī Itālijā to svinēšana ir pārcelta uz svētdienu.

“Šī diena mums atgādina par Dieva reālo klātbūtni Euharistijā zem maizes un vīna zīmēm”, sacīja Svētais tēvs. “Lai Euharistija – mīlestības noslēpums – ir jums visiem žēlastības un gaismas avots, gaismas, kas apgaismo dzīves ceļus, avots, lai tā ir atbalsts grūtībās, cildens mierinājums ikdienas ciešanās”. Francisks arī norādīja, ka šie svētki mūs aicina iziet ārā un nest Kungu ikdienas dzīvē ar visiem tās priekiem un bēdām. Viņš aicināja lūgties, lai Kungs palīdz ticīgajiem kļūt par “Euharistijas cilvēkiem”, kuri būtu pateicīgi par saņemtajām dāvanām un spējīgi dāvāt sevi citiem, priecīgi kalpojot īpaši tiem, kuriem tas ir visvairāk vajadzīgs.

Jau ziņots, ka šogad Corpus Domini svētkos pāvests necelebrē Svēto Misi un nevada procesiju. Šāds lēmums tika pieņemts Franciska veselības stāvokļa un šo svētku liturģijas specifiskā rakstura dēļ.

Ceturtdienas priekšpusdienā Euharistijas svinības Svētā Pētera bazilikā vadīja kardināls Mauro Gambeti. Pēc tām sekoja procesija un svētība ar Vissvētāko Sakramentu. 

Kristus Vissvētās Miesas un Asiņu svētkos mikroblogošanas vietnē Twitter pāvests Francisks raksta: “Jēzus runā Euharistijas noslēpuma klusumā un katru reizi mums atgādina, ka sekot Viņam nozīmē iziet no sevis un uzskatīt savu dzīvi nevis par savu īpašumu, bet pārvērst to par dāvanu Viņam un citiem”. 

Vaticannews.va