Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētā Pētera baziliku izgaismos video projekcijas
24.09.2022 pl. 08:52
No 2. oktobra uz Svētā Pētera bazilikas fasādes būs skatāma projekcija par Kristus apustuli. Šis pasākums ievadīs vērienīgu kultūras programmu, kuras mērķis ir parādīt svētceļniekiem un tūristiem svētā Pētera tēlu un tajā pašā laikā atjaunot kalpošanu bazilikā, kur atrodas apustuļa kaps.

Iniciatīvas pirmajā posmā uz bazilikas fasādes tiks demonstrēts video par svētā Pētera dzīvi, viņa lomu un garīgumu.

Gaismas izrādes notiks katru vakaru no 2. līdz 16. oktobrim no plkst. 21.00 līdz 23.00. Tās ilgs aptuveni desmit minūtes. Tekstu lasīs itāļu aktieris Flavio Insinna. Projekcijās tiks izmantoti sakrālās mākslas šedevri, kas atrodas Svētā Pētera bazilikā un Vatikāna muzejos. Romas viesi varēs skatīt Rafaēla, Perudžino, Gvido Reni un citu mākslinieku darbus, kuros attēloti apustuļa dzīves svarīgākie posmi: aicinājums, sekošana Kristum, misija un moceklība. Jauno pastorālo projektu "Seko man! Pētera dzīve" 20. septembrī Vatikānā prezentēja kardināls Mauro Gambetti.

“Mēs esam ceļā uz Jubileju. Šajā svētku reizē gaidāms vairāk nekā 30 miljonu svētceļnieku pieplūdums. Jubilejas gadā viņi vēlēsies pārkāpt bazilikas slieksni, iziet pa Svētajām durvīm un piedzīvot brīvību, ko žēlsirdīgais Tēvs dāvā saviem bērniem, - sacīja kardināls Gambetti. - Svarīgi, lai visi varētu ieraudzīt Baznīcas mātišķo seju. Tāpēc mēs nolēmām parādīt Baznīcu, kas celta uz Pētera pamata, uz viņa ticības apliecinājuma Jēzum, dzīvā Dieva Dēlam. Mēs vēlamies īstenot šo projektu, parādot mūsdienu cilvēkiem apustuļa tēlu, viņa dzīves gaitas, aicinājumu, garīgumu un kalpošanu tā, lai ikviens varētu sevi saskatīt viņa sejā, raudzīties uz savu cilvēcisko un kristīgo pieredzi caur apustuļa prizmu un apzināties, ka mēs visi esam dzīvie akmeņi, no kuriem tiek celta Baznīca. Mēs vērsīsim uzmanību ne tikai Pētera tēlam, bet arī Jaunavai Marijai, kuras attēli rotā šo baziliku.”

Kardināls Mauro Gambetti pastāstīja, ka projekta ietvaros bazilikā notiks lekcijas, kuras 25. oktobrī atklās kardināls Džanfranko Ravazi. Tiks izveidots arī Svētā Pētera ceļš – Via Petri – kas sastāvēs no 12 stacijām, lai pārdomātu apustuļa Pētera dzīves posmus. Svētceļniekiem un Romas viesiem tiks piedāvātas dažādas lūgšanas. Visa gada garumā notiks arī Rožukroņa lūgšana, sacīja Svētā Pētera bazilikas arhipriesteris.

Vaticannews.va