Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
15.04.2008 10:17
Beldevera, nu jau iet par traku! Nāksies vien Tev pašai sev atzīt, ka tev nepārtraukti velk uz nepamatotu kašķi ar visiem, kas vien kaut ko dara! Pazīstu vairākus Kustības Par Dzīvību dalībniekus un dalībnieces. Viņi dara svētīgu darbu un viņu pasākumi notiek priestera vadībā.

Vispirms centies apvainot Sarah, tagad uzbrūc Kustībai Par Dzīvību! Kas būs nākamais apmelojumu objekts!

Jau iepriekš minēju līdzekli dvēseles miera atgūšanai - iemācies mīlēt sevi, taču vismaz klusībā, savā sirdī palūdz piedošanu arī tiem, kurus skaudībā esi apvainojusi un kuriem esi nodarījusi pāri! Kļūs vieglāk!
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Skumji...
15.04.2008 10:27
redzi, Uldi, Svētajos Rakstos neko vairāk kā "augļojieties un vairojieties" neatradīsi. Vienīgajam, kurš mēģināja, "nepieļaut grūtniecību", tas beidzās slikti (lai iet gudrie un kaujās, vai tas bija metodes vai nolūka dēļ). Jo domāšana Rakstos ir pilnīgi cita, kā mūsdienās. Kas tad tiek teikts par bērna ieņemšanu? Ka Dievs svētīja! Dievs svētīja cilvēku ar bērniem,tā bija pati galvenā svētība. "Tu esi svētīta starp sievietēm!" - Bet tagad ir: eh, tu iekriti! Šausmas! Jā, iespējams, ka prostitūtas - visos laikos lietojušas kādus līdzekļus, lai nepieļautu bērnu vai lai tiktu no viņa vaļā. Bet tā bija prostitūtu daļa, vieglas uzvedības sieviešu daļa. Izskatās, ka visas citas lietas - laulības pārkāpšanas, blakussievas, prostitūtas tēlošana, lai ieņemtu bērnu (Tamāra laikam?), pat gulēšana ar tēvu dzimtas turpināšanas nolūkos - visas lietas ir minētas, bet ne ģimenes plānošana tādā nozīmē, kā mēs to saprotam. Tiek tikai rakstīts - vīrs iegāja pie sievas - vai vīrs atzina sievu - un tam loģiski sekoja bērns. Neauglība tika uztverta kā Dieva sods par grēkiem, visi uz tādu raudījās nicinoši.
"Redzi, dēli ir Kunga dāvana,
Un miesas auglis ir Viņa balva.
Tāpat kā bultas karotāja rokā,
Tā jaunībā dzemdinātie dēli.
Svētīgs ir vīrs, kas ar tām pildījis savu bultu somu,
Viņš nepaliks kaunā, kad runās ar saviem ienaidniekiem vārtos." (no 127.ps.)
Ģimenes plānošana ir mūsdienu izgudrojums, varētu teikt: piepiedu variants. Vienīgais, ko varam - mēģināt turpināt saredzēt bērnu Svēto Rakstu gaismā, kā svētību. "Nepieļaušana", kā jau teicu, ir "darīt visu, lai tā nenotiktu" un kontracepcijas nenostrādāšanas gadījumi visbiežāk saistās ar sekojošu abortu - gan tādēļ, ka cilveķs nav gatavs pavērsienam, gan tādēl, ka kontracepcijas metode var likt šaubīties par neparedzētā bērna veselības stāvokli. Bērns ir kļuvis par traucēkli, par apgrūtinājumu, par bubuli. (un aizbildināšanās ar atbildību visbiežāk nozīmē - es nevarēšu realizēt savas vajadzības un vēlmes, ja man būs jārūpējas par bērnu)
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
15.04.2008 10:51
par senajiem laikiem... tolaik bija augsta bērnu mirstība, bērnu darba rokas bija ļoti pieprasītas, saimniekošanas veids un mantojumu lietas prasīja jo liekā dzimta, jo labāk.

tas "vienīgais bēdīgais gadījums no bībeles", cik saprotu bija saistīts ar mantojuma sadalīšanas likuma apiešanu, tādēļ nav viennozīmīgi skaidrs, par ko īsti cilvēks tika sodīts. rkb to precedentu pasniedz, necenšoties minēt mantojuma tēmu, kas tur manuprāt ir galvenā.

kri, kāds te sakars ar grēku? bez sevis apsūdzēšanas tajā, grēksūdze iznāktu nederīga? kā filozofisku jautājumu uz kuru skaidras atbildes nav, var saukt ar grēku? cik baušļu, tad galu galā ir un cik vēl tiem nav interpretācijas?
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Skumji...
15.04.2008 11:14
uldi, Tu nevari sevi apsūdzēt tajā, ko sirdsapziņa Tev neatklāj. Tomēr - tīša nevēlēšanās uzzināt neatbrīvo no atbildības, tikai grēks sanāk mazliet cits. Man bija posms, kad īstas skaidŗibas nebija'par šo tēmu.  Kad gribēju uzzināt skaidri, ko "drīkst" ko "nedrīkst" , priesteris teica: lūdz Svēto Garu, lai Viņš Tevi apgaismo! Un tad pēc kāda laika ieraudzīju kā riebīgas dažas lietas, ko līdz šim tikām darījuši. Jā, grūti gan to grēksūdzē atklāt, bet ir iespējams atrast vārdus, kas neiedziļinās detaļās un ir delikāti. Tomēr  - man šķiet, katram pašam priekš sevis ir jāatklāj, kas ir kas. Pie dažādām ticības pakāpēm dažāda būs mūsu subjektīvā vainas izjūta. Un patiesi būs tieši tā to grēksūdzē arī teikt - ja prāts ir ko atklājis, bet sirdsapziņa vēl nereaģē (vai otrādi), tad tā arī sakām.
p.s. cik zinu, grēksūdze ir nederīga, ja TĪŠĀM nav stāstīts kāds grēks. Ja tas nv stāstīts tāpēc, ka nav apzināts vai ir piemirsts, tad - pietiek to izstāstīt tad, kad apzinies vai atceries.
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
15.04.2008 11:24
Belvedera 08:05. Vai nepamanījāt, ka mani līkie sveķi bija Jūsu taisno sveķu citāts? 

Bet par agrākiem  komentāriem, varbūt, Jūs varētu atbildēt pēc būtības, proti,  Jūs minējāt, ka kustība Par dzīvību iesaistīta teroraktos. Paskaidrojiet, kādos.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
15.04.2008 11:56
nav tik grūti grēksūdzē atklāt to, vai citu grēku, ja esi pārliecināts, ka tas ir bijis grēks, taču apsūdzēt sevi lietā, ko pat priesteris nespēj izskaidrot, kāpēc tas skaitās grēks, lūk tas gan nav viegli. un vēl apsolīt laboties.

P.s. manuprāt līdzīgi iznāktu, ja rkb visā pasaulē simts gadus mācītu, ka apelsīnus ēst ir grēks. cik reizes ēdīsi to aplesīnu un atkāroti sūdzēsi šo "grēku"? gan jau ar laiku "labosies" un pārstāsi to ēst, jo tas būs vieglāk, nekā dzīvot šaubās par to vai drīkstu iet pie sakramentiem, vai nē? ui, iebraucu ēdienu tēmā! par cūkgaļu un tārpveidīgām delikatesēm, gan bībelē ir konkrēti teikts, taču šie jautājumi nav rkb uzmanības lokā. kā tā? vai tie ir tikai austrumu tautu jomā? vēl arī ir tā, ka citi kristieši stingri ievēro sabatu sestdienā un ir pārliecināti, ka viņus vada sirdsapziņa. savukārt, to viņiem ir iemācījusi viņu konfesija, ne jau ar sestdienu sirdī viņi piedzimuši. tā, ka par sirdsapziņas jautājumu var kļūt dažendažādas lietas, atkarībā no tā, kāda un cik liela autoritāte tās pasniedz.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
15.04.2008 12:01
nu gan te bišķīt tēmas samainījušās... bet runājot par Prolife Latvijā.... es esmu tur iekšā, gan vairāk kā praktiķis īstenojot mērķus laulībā un atbalstot tos kas tur darbojas :)


man ļoti patika Kri teikumiņš - Pie dažādām ticības pakāpēm dažāda būs mūsu subjektīvā vainas izjūta.

Tās ir attiecības ar Dievu kur mēs dodamies dziļāk,  kur redzam, ka lai mēs kļūtu pilnīgāki un vairāk spētu mīlēt Dievu un tuvāko, esam aicināti atteikties no saviem principiem, grēkiem, netikumiem. Pat kādreiz tieši Svētais Gars ir tas, kas atklāj , ka tieši tu esi aicināts tā vai savādāk nedarīt, tas nekas, ka citi to dara un ka šķiet tā ir atļauts.

Dziļākas attiecības ar Dievu - vairāk atteikšanās no grēka. Principā padziļinoties attiecībām ar Dievu vairāk no tādiem globāliem grēkiem parejam uz personīgākiem, kas galvenokārt skar mūsu attiecības ar tuvākajiem, uz to kā mēs pildam tuvākmīlestības bausli un mīlam kā Jēzus ir mīlējis.



PAX

P.S. man visi nav sliktie :)... ir tikai cilvēki, kuri dažreiz paklūp izpratnē par lietām, un es cenšos apskaidrot, kas tad bija tas "akmentiņš" :)
Ja RKB ir bijuši skandāli saistībā ar pedofīliju, tad tas nenozīmē, ka es visus priesterus iebāztu šajā šablonā, tā pat katrā organizācijā, konfesijā, draudzē ir kādi, kas neizprot lietu dabu un nepakļauj sevi Dieva pārveidojošajai iedarbībai.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
15.04.2008 12:15
neko konkrētu pateikt par tēmu jau nevaram, vai ne? nez, kā es varu savu vainas sajūtu izjust atkarībā no savs izaugsmes, ja man rkb nosaka, ka ja es neapsūdzēšu sevi grēksūdzē konkrētajā jutājumā par kuru nekas rakstos un baušļos nav teikts, tad tā būs svētzādzība? vai kāds te spēj uztvert manu jautājumu?! tas nav izaugsmes jautājums, lai analizēt sevi arvien sīkākās niansēs. tās ir bailes no svētzādzības, diskomforts, ja ne pat grēks, nostājoties pret baznīcas mācību, un kur nu vēl solīšanās laboties lietā, kas nevienam pat šai forumā nav tik skaidra, lai to spētu izklāstīt citiem..
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
15.04.2008 12:29
ir mans palags iekš kontracepcija & ticiiba... ceru ka tā būs tev atbilde
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
15.04.2008 14:06
paldies, izlasīju un izteicos arī tur. jā, vēlreiz paldies par atklātību un dalīšanos. žēl, ka man vēl ar to nepietika. iznāk, ka tu uzrakstīji savu praksi, ko esi labu prātu pieņēmis un tev pašam nerodas jautājumi, kāpēc citi, kas nesaskata pietiekošu pamatojumu, tiek turēti par tādiem pārkāpējiem, kādus nedrīkst laist pie komūnijas. es nesaku, ka tu kļūdies un netaisos apgalvot, ka es pats pie tavas pārliecības nenonākšu, taču šobrīd jautājums vēl paliek bez konkrētas atbildes.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
15.04.2008 15:42
Man nav nekas pret Pro life Latvijā, bet fakts ir, ka šī kustība ar daudzajiem atzarojumiem dažādajās valstīs nav viennozīmīgi ņemama. Tāda ir realitāte. Ja daži šeit uzreiz sašutušie, tikpat ātri būtu sašust arī paši par savu nezināšanu dažos jautajumos, tad mana kritika man šķistu negodīga. Pašreiz tā varbūt nemaz nav nevietā. Tas pats jau bija arī ar Medžugorji. Kā tika apvainoti visi, kuriem tā nav svarīga un kas izsakās ar apdomību šajā jautājumā! Un kas ir tagad? Kaunpilna vēstule no Vatikāna visai Latvijas KB.

Tātad Pro life:

"How many actual human beings – living and breathing, with family and friends who love them and value them – have been killed by so-called “pro-lifers?” Well, Dr. Bernard Slepian was killed in his kitchen upon return from synagogue by a life-saving sniper. Dr. David Gunn was shot and killed in the parking lot of the clinic he worked in. Religious Tolerance counts 24 murders and attempted murders by “pro-life” folks from 1993-2004. Almost 150 bombings, arsons, or attempted bombings or arsons took place against clinics, many with people inside. Further, 11,449 incidents with hate mail, harassing phone calls, bomb threats, and other terrorist tactics have been employed by “pro-life” advocates.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
15.04.2008 16:42
Nav nekāda pamata Beldeveras pievienotajos tekstos minētos gadījumus attiecināt uz kustību Par dzīvību. Tas ir tas pats, kas kristietību vērtēt pēc ļedjajeviešu aktivitātēm.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
15.04.2008 16:49
Jā, tāpat kā geto ar nacistiem, inkvizīciju ar katoļiem, pedofilus priesterus ar KB utt. Smalks veids kā atkratīties no jebkādas atbildības nastas.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
15.04.2008 17:01
Beldevera, Vai Tu gadījumā neesi mācījusies kādos kursos kur mācīja, piemēram, piesieties ceļa stabiem? Kāds ir Tavs mērķis - vai sēt neuzticību Baznīcas locekļu starpā!?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Skumji...
15.04.2008 17:31
ARM, vai uzticību baznīcas locekļiem nodrošināt ar dažādu nepatīkamu faktu noklusēšanu?:)
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
15.04.2008 17:41
Problēma ir tā, ka Beldevera neuzrāda nevienu konkrētu faktu! Viss balstās tikai uz "viena tante teica".
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Skumji...
15.04.2008 17:45
Tāpat kā viena anonīma tante ierakstījusi dažādas lietas katehismā, lai arī Dievs par to neko konkrētu nesaka - Viņš mums dod rīcības brīvību.:)

Nu a par to uzticību un neuzticību problēmas būs tik ilgi, kamēr saglabāsies dažādas sāpīgas lietas, kuras tiks noklusētas un kurās nebūs grēknožēla no baznīcā augstākstāvošām personām.:(
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
15.04.2008 17:49
Nē, nu ja kāds var, lai paskaidro, kādēļ šie varmācības akti nāk no pro life adeptiem? Es personīgi dzīvojot aizokeānijā esmu drīzāk sapratusi, ka šai kustībai līdzi nāk fanātisma un neiecietības ēna. Un to saka ļoti ticīgi katoļi, kas ir absolūti pret abortiem. Vadoties no šīs informācijas tad arī es te dalījos iespaidos.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
15.04.2008 18:51
Pirmkārt, problēmas ne tikai mazināsies, tās pat pieaugs, ja mēs izteiksim kategoriskus spriedumus par lietām neiedziļinājušies to būtībā. Ja mēs vēlamies izvairīties no diezgan nepatīkamiem konfliktiem, mēs nedrīkstam izteikt apgalvojumus par jautājumiem kurus meesam pilnībā iepazinuši.

Jāņem vērā, ka lielāko daļu informācijas mēs saņemam no sabiedriskās domas veidotājiem, pateicoties kuriem, piemēram, pasaulē daži domā, ka pie mums dara pāri krieviem un 16. martā Rīgas centrā pulcējas nacisti. Nekas pasaulē neizplata tik daudz melu, kā sabiedriskās domas veidošanas līdzekļi, lielos ieskaitot! Jāņem vērā, ka ļoti daudzi no tiem ir negatīvi noskaņoti pret kristietību.

Otrkārt, ja mēs vēlamies saskaņu savā Baznīcā, mēs nedrīkstam izteikt nepamatotus minējumus, kā piemēram, šajā gadījumā, par kustības Par dzīvību iespējamu saistību, vai varbūt, līdzību ar kādām ekstrēmistiskām kustībām citur pasaulē. Ir jāņem vērā, ka ne visi lasītāji kritiski vērtē saņemtās ziņas. Daudziem patīk dažādas sazvērastības teorijas un baumas, kuras tie kā patiesību var censties nodot tālāk. Vēl jāņem vērā tas, ka šo forumu lasa ne tikai katoļi.
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Skumji...
15.04.2008 23:44
Belvedera, šeit būs vēl citāts no Pro Life Action Ministries biļetena  2007. gada decembra numura : " Prolife Action ministries is an .... organisation dedicated to publicitly  defending the sanctity ohf human life and saving lives from abortion, infanticide and euthanasia now through peaceful direct -action and educational projects. "
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Skumji...
16.04.2008 00:17
Tikko atradu arī Pro life Action Ministries  mājaslapu: www.plam.org .
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
16.04.2008 08:11
Cik labi, ka esam šajā pasaulē. Varēja būt tukšs kosmoss. Un mums ir izvēle - kādi gribam, tādi varam būt.

Belvedera, Jūs rakstījāt par Medžugorji, ka LKB izblamējusies (varbūt, neprecīzi citēju, tad piedodiet), bet citi - par tēvu Pentjušu,ka viņam "nekas nespīd" un pat ekskomunikācija pēc nāves draud. To rakstīja ne Baznīcas vadība, bet, cik sapratu, parastie, tie ļoti centīgie. Atklāsmes Medžugorjē nav ne noliegtas, ne atzītas, tāpēc lūgts Baznīcai tās oficiāli nesludināt. Nekādas izblamēšanās nav.

Līdzīgi bija ar Franci Trasunu, kad viņu ekskomunicēja. Un tagad kļūdu izlaboja. Kas teica, ka grēku nožēla ir viegla? Bet LKB to izdarīja. Citā sarunā Aiko_Saule  runāja par ciešanām. Lūk - ciešanas. Tagad Trancis Trasuns gandarīts. Līdz ar viņu - mēs visi. 

Varbūt tikai, citu reizi apstāsimies, kad kādu kategoriski  nosodām. Ar ignoranci, ar ekskomunikāciju un nezin kā vēl. Ar Sarah bērniņa izdzīšanu no baznīcas (bija tāda nostāja dažiem forumā). Ar kustības Par dzīvību nosodīšanu, izlasot dažas publikācijas.

Taisnās svecītes. Es - līkā, lasu drupačas zem galda kā sunītis. Man pietiek. Tas ir no manas dzīves, tāpēc atkārtoju. Kad mammu otru reizi arestēja "par bēgšanu" no Sibīrijas, man bija 17 gadu un es mācījos augstskolā (es agri beidzu vidusskolu), dabūju darbu skolā par apkopēju, vakaros strādāju un turpināju mācīties. Vislielākais prieks man bija, kad skolas solā atradu neapēstus  maizes gabaliņus, dažreiz - sviestmaizes. Es tās ēdu. I kursu pabeidzu, tad izstājos. Kad mani atlaida no darba, arestēt nepaspēja, es aizbraucu uz Krieviju brīva. Un augstskolu beidzu Krievijā, pa vakariem strādājot. Bet toriez, kad atlaida no darba, es lūdzu savam radiniekam pieņemt mani darbā par apkopēju, viņš bija skolas direktors. Viņš atteica. Es ilgi uz viņu apvainojos. Velti, tagad saprotu, ka viņš pats tiktu arestēts, ja pieņemtu darbā "tautas ienaidnieku". Diemžēl, to pateikt viņam vairs nevaru, jo viņš ir miris.

Mēs šodien nevaram pateikt Francim Trasunam: "Velti mēs tevi nosodījām". Bet steidzam nosodīt jau citus. Gunāra Astras atraitne savā grāmatā "Kas jūs esat, Gunārs Astra?" izsecina, ka viņas vīrs bijis čekists tikai tāpēc, ka viņu, atbraukušu uz tikšanos ar vīru, lēģera priekšnieks ievedis savā kabinetā un tur atļāvis abiem palikt pa nakti, jo tikšanās istabiņa bijusi aizņemta. Viņa nezina, kā par atbraukušu pie ieslodzītā sievu priecājās ne tikai citi ieslodzītie, bet arī lēģera priekšniecība, kas nebija, starp citu, saistīta ar čeku. Tikšanās ar sievu jau pēckara gados lēģeros bija atļauta (bet kara laikā bija Staļina pavēle notiesātiem pēc 58.panta neļaut pat rakstīt vēstules). Kanonu pārkāpšana bieži glāba ieslodzīto dzīvības. Kas nav tādos apstākļos dzīvojis, nezina, bet izdara nezin kādus secinājumus. 

Tagad mēs, tie taisnie, nevaram kanonus pārkāpt it nekādus. Bet citus nosodīt protam. Tēvu Pentjušu, piemēram. Agrāk - Franci Trasunu.

Tad es labāk aizdaru acis no taisno svecīšu spilgtuma, jo apžilbinātas acis neredz ceļa malā gulošu ievainotu cilvēku. Es gribu, lai manas acis viņu redzētu, jo citādi, kā var palīdzēt, ja neredz?

Jesajas 33; 15. ...kas aizdara savas acis, lai neraudzītos uz ļaunu.

 

 

 
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
16.04.2008 10:56
Betrise,

Beidziet te palagus klāt. Jūsu "ķēķa" Baznīca ir smieklīga. Vajag kaut ko sajēgt no zīmēm un notikumiem. Pati varat ekskomunicēt t. Pentjušu (Jūs esat garīgi slima, lai ko tādu salasītu manis rakstītajā). Ja Jūs nesaprotat, ko nozīmē, ka Vatikāns pakrata pirkstu Latvijas bīskapiem (t. i. arī ticīgajiem) Medžugorjes jautājumā, tad tā ir Jūsu problēma. Labi vismaz, ka bīskaps Lapelis, šķiet tā sauc Liepājas ordināriju, bija pietiekami drosmīgs to darit zināmu tautai.  Man riebjas šī te tantuku bazņeica, ko te uzspiež  Latvijai (arī jūs) un kurā nav vietas ne zināšanām, ne loģikai. Visi rāpo pa zemi "drupačas lasīdami", jo citu pazemību nemaz nepazīst, norādījumus no Vatikāna interpretē pa savam, lai tikai nebūtu jājūtas "neērti", lasot citu rakstīto pieliek klāt tekstus "pēc savas gaumes un ne-saprašanas" .
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
16.04.2008 11:59
Belvedera, Jūs neuzmanīgi lasījāt, es rakstīju 08:11, atkārtoju.

Belvedera, Jūs rakstījāt par Medžugorji, ka LKB izblamējās (varbūt nepareizi citēju, tad piedodiet), bet citi - par tēvu Pentjušu...
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
16.04.2008 12:39
Belvedera, un pati jūs neesat "tantuks", ja citus tā saucat.?

Jau krietni pasen, liekas ar Jums man bija diskusija, kad Jūs teicāt, ka "tantuki" pie baznīcas priesteri laipni sveicina, bet tad aprunā. Tad es atbildēju, ka šo tēmu neapspriedīšu.

Tagad man jāatkārto tas pats.

Es šo tēmu par tantukiem neapspriedīšu.

Galu galā, tas ir viņu grēks, kuras tā dara. Es atsakos no tantuku aprunāšanas ar Jums, ja jau mums nav cita, ko runāt. Man nav pieņemams, ka Jūs viņas aprunājat, un es atsakos no šīs sarunas. Vai tiešām, Jūs nevarat atrast vārdus, ko pateikt viņām (bet ne forumā) un pateikt tā, lai viņas saprastu.

Par drupačām es stāstīju citā vietā, kādu laimi izjutu, kad lasīju drupačas. Lai es esmu drupaču lasītāja. Bet es biju laimīga, kad zvejnieks mums, 3 dienas neēdušiem, atveda vārītus kartupeļus. Tāds zvejnieks būtu kļuvis bīskaps Sloskāns, ja nebūtu izsūtījumā nejauši saticies ar kādu latvieti (nolaupītu robežsargu), kurš atgriezās Latvijā.

Jūs jau teicāt vienreiz, ka es traucēju Baznicas svētdarīšanas darbu. Es varu apklust, pat bez švunkas. Starp citu, esmu pazīstama ar bīskapu Lapeli, un viņš man nekad nepateiktu, ka piederu ķēķa baznīcai.

Baznīca ir visi tās locekļi.
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...