Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Par Līgo un Jāņu dienu.
Komentāri:Iepriekšējie123
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
09.06.2008 23:52
nu pagaidām vienīgais,pareizāk rupjības,precīzāk rupjības:"kretīni"u.tt.

bet paldies par novēlējumu,nu labāk no viņiem,ne UltraMOdernistiem.
Sikamors
pievienojies: 27.05.2008
Komentāri: 121
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 00:05
Veide,

vārds "kretīns" nav rupjība. Tas ir stāvoklis. Papētiet vārda morfoloģiju. To var atrast zinošās grāmatās.
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 14:08
UN TU BūSI TAS SPRIEDEJS PAR TO STāVOKLI:DD!bet lai nu ta būtu:DDDbet jebkurā gadijuma šī saruna atvaino sak palikt bezjedzīga,ta ka no manas puses vis
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 14:25
Neredzu nekādu problēmu - 23.jūnijs ir Sv.Jāņa Kristītāja diena, svinam to. Ja Jāņu vakars nekļūst par neopagānisma buršanās pasākumu ar dindari-dandari pūšļošanu, visādiem pagānu rituāliem etc, tad neredzu nekādas problēmas šajā vakarā draugu lokā pabūt pie dabas un pasēdēt pie ugunskura. Pats vairākus gadus piedalījos Efftas organizētajās Jāņu nometnēs Lēnās - bija tiešām ļoti svētīgs laiks ar Dieva slavēšanas un pielūgsmes laiku, Sv. Misi un sadraudzību.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 16:03
atmetot tautas svētkus un tradīcijas, var kļūt par kosmopolītu. man šad tad ienāk parātā pārdomas par to, ka pēc kristigā skatījuma, jebkura darbība vai lieta pasaulā ir niecība, salīdzinot to ar mūžīigajām lietām. tā arī jebkuri svētki, kur cilvēki uzpošas, ierīko svētku vidi un apgādājas ar lepnāku pārtiku, šādi skatoties zaudē vērtību. taču! taču, lai uzturētu dzīvesprieku, cilvēkam, kas sastāv no miesas un gara, esmu nonācis pie atziņas, ka ir jāparūpējas gan par laicīgajām, gan garīgajām lietām pienācīgā līdzsvarā. citādi var gadīties, ka cilvēks noniecinādams visas laicīgās lietas un priekus, var kļūt par īgnu vecišķu būtni, kas tikai gaida brīdi, kad atvadīsies no šīs nederīgās pasaules.
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 16:11
Justas>te nu reiz esam vienis pratis
ana
pievienojies: 14.03.2008
Komentāri: 31
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
10.06.2008 16:57
klusaa novakaree,..iesim pa tacinu blakus,tas nekas ka tik shauri,tu tacu zini ka mila ir skaista ka jauniba.latvia lielakie svetki un tik skaistaa gada laikaa,lauki,rudzu pukes,margrietinas,skaistie ozoli,papardes,shashliki,siers,piragi,alus.vins,zemenes,avota udens un gaiss.prieks kur tu rodies,laime kur tu kavejies...
can13
pievienojies: 11.10.2008
Komentāri: 6
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
11.10.2008 14:57
>Bet mani šobrīd daudz vairāk uztrauc kaut kas cits – proti, jaunais, globālais, lienošais >pagānisma paveids, kas kopš vairākiem gadiem pārņem jaunos un izglītotos cilvēkus. Tas >ir Ekoloģisma un Globālās Sasilšanas kults – tas ir tik izsmalcināts un visaptveŗošs, ka >atgādina babiloniešu un acteku auglības kultus; bet tas ir vēl draudošāks, jo ir izpleties pa >visu pasauli

Mani arī. Kādi šīs jaunās "reliģijas" aspekti Tevi uztrauc? Mani uztrauc tas, ka laba lieta tiek izniekota, to teatralizējot ar augstprātību jeb kā savādāk. Skaidrs, ka civilizācija dara pāri dabai. Bet tā, kā zaļie tagad pret to cīnās, tur ir kaut kāds vārdos neaprakstāms strupceļš. Kaut kāds "aplis". Es pat nespēju šeit to noformulēt. Esmu daudz ar to saskāries, gribētu to saprast un palīdzēt šo stilu labot. Bet kā?
Te ir viens video - skaisti, bet kas ir tas, kas tur īsti nav, kā vajag? Palīdziet man saprast!
Varbūt, ka pārspīlēju!?
http://www.youtube.com/watch?v=eC8iqgBJpH8
teodors
pievienojies: 15.02.2006
Komentāri: 45
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
25.10.2008 20:19
Nu no kurienes tad parādījusies tāda doma, ka ekoloģija un globālā sasilšana ir kults? Vai tiešām viss, kur nedaudzina Jēzu un Mariju jāpieskaita pagānismam? Tad jau drīzāk par elkdievību un kultu var nosaukt to zemošanos cilvēka zīmētu un veidotu attēlu - svētbilžu priekšā. Bet ekoloģija ir ļoti nopietna lieta, - varbūt kāds ir lasījis, ka Dievs cilvēku iecēlis par saimnieku radītajai pasaulei. Ko šis saimnieks ir sastrādājis? Daba atrodas katastrofas priekšā, meži izcirsti, ūdeņi saindēti, atmosfēra piesārņota, 90% Dieva radīto sugu izzudušas. Labs saimnieks, vai ne?
Un zināšanas par globālo sasilšanu ir nepieciešamas, jo pasaulē sākušās pārmaiņas un mums jābūt tām gatavām. Noa bija gatavs plūdiem un izglābās. Arī mums jāsaprot, kādas tieši pārmaiņas gaidāmas. Un ja kāds te teiks, ka Noa, redz Dievs brīdināja, tad aizrādīšu, ka Dievs var runāt ar cilvēku ne jau dialoga formā, bet arī ar jaunu zināšanu atklāsmi.
Tāpēc atļaušos teikt, ka zināšanas par visām tām ekoloģiskajām lietām nav nekāds pagānisma kults, bet Dieva sūtīts brīdinājums. Protams, cilvēkiem patīk visu pārspīlēt un nemitīgi krist no viena grāvja otrā, tāpēc reizēm var šķist dīvainas tās "zaļo" izdarības, taču, lai ko viņi arī nedarītu, viņi pievērš pasaules uzmanību būtiskām un svarīgām lietām.
teodors
pievienojies: 15.02.2006
Komentāri: 45
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
25.10.2008 20:35
Visbeidzot - nu nav 23.jūnijs nekāda tur Johanāna pagremdētāja diena. Jā, mēs to varam izmantot, lai godinātu šī pravieša piemiņu, bet pēc būtības šī diena ir un paliek saulgriežu svētki. Ziemeļu tautām dabas cikli sadzīvē bija ļoti svarīgi, tāpēc bija gan Lielā diena, gan Līgo, gan Miķeļi, gan Ziemas svētki.
Nevis pagānu tradīcijas ienāca baznīcā, bet notika mijiedarbība starp kristīgo un pagānisko - baznīca akceptēja pagānu svētku nosaukumus un pielāgoja tos kristīgajām prasībām ar vienu vienīgu mērķi - piesaistīt baznīcai pēc iespējas vairāk vienkāršās tautas. Patiesībā es neredzu neko sliktu, ja ticīgs cilvēks Lieldienu rītā pasvēta baznīcā olas, pēc tam noklausās sprediķi, papriecājas par Augšāmcelšanās notikumu, bet pēc tam dodas kārtīgi izšūpoties, lai odi nekostu vasarā ;) Tā teikt, labs labu nemaitā.
Ja kas, Lielās dienas nosaukums ir pilnīgi pagānisks. Mēs visi zinām, ka baznīca tos svin pēc jūdaistu tradīcijas, proti, vadoties pēc saules - mēness kalendāra (par pamatu ņem pavasara saulgriežus un precizēto aprēķinu veic pēc mēness kalendāra). Savukārt latviešiem diena tapa liela, proti, vienāda garuma ar nakti precīzi noteiktā laikā - nevis katru gadu citā dienā. Jūdiem pasā svētki saistās ar piemiņu iziešanai no Ēģiptes, latviešiem - tikai un vienīgi ar saulgriežiem. Patiesībā nevajadzēja to pagānisko nosaukumu baznīcas svētkiem piekarināt, tas tikai jauc galvu cilvēkiem. Varēja palikt kā Pasā svētki vai Augšāmcelšanās diena.
can13
pievienojies: 11.10.2008
Komentāri: 6
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
30.10.2008 12:09
"Zaļie" tradicionāli nav kristieši. Daži ir, bet viņu ir tik maz, ka visai kustībai kopumā "toni" nespēj uzdot. Zaļo ticība pārsvarā ir sinkrētiska - tur ir elementi no dažādām reliģijām. Līdz ar to viņiem nav arī stingra uzskata par personisku Dievu. Viņi pielūdz Zemi, Dzīvību un bieži arī savas aktivitātes. Zaļo garīdznieki sprediķo par akmeņu, koku, planētas dvēseli. Zemei Ziemeļpolā esot ieeja tunelī, caur ko varot izbraukt cauri un izbraukt Dievidpolā. Vēl viena "zaļo" daļa ir tāda kā reklāmas daļa. Kas taisa tās stulbās reklāmas par aktimelu, urinelu un visādām citām brīnumzālēm, tad tiem "zaļajiem" arī tiek iedots teksts, kas jānolasa, darbības, kas jāizdara. Tradicionāli viņiem ir jāizsit skatlogi pilsētās, kur notiek globālistu konferences. Ir arī vēl cita veida "zaļie". Pa to starpu dažādā veida zaļie izdara arī ko labu. Bet nav tā, ka viņi nodarbotos ar objektīvas un vispusīgas informācijas sniegšanu par ekoloģisko stāvokli. Par to tiešām žēl! To darīt traucē tas, ka viņiem ir jāpielūdz pašiem savas aktivitātes. Savu "cīņu". Pastāv arī tāda lieta kā izglītības trūkums. Mācītie lielākoties paliek pelēki. Tas ir otrs grāvis. Dieva likšana pirmajā vietā iespējams atņemtu zaļajiem "mocekļa" tēlu un vairākus darbības veidus. Par attaisnojumu var teikt to, ka nebūt nav viegli noturēties savādāk domājošiem pasaulē, kas piekopj patērētāja dzīvesveidu. "Zaļie" varētu būt lielisks palīgs Baznīcai ļoti svarīgā jomā. Un tas nav ne pagātnes, ne nākones jautājums, tas jādara šodien. Tas arī tiek darīts, bet pārāk lēni.
teodors
pievienojies: 15.02.2006
Komentāri: 45
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
03.11.2008 19:11
Nu jā, saprotu, tāpēc jau "zaļie" pēdiņās. Tie jau nav nekādi zaļie.Tāpat kā šodien daudzus "kristiešus" varam likt pēdiņās, jo Kristus daudzināšana jau nepadara par kristieti.
saivaa
pievienojies: 02.03.2009
Komentāri: 6
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
02.03.2009 12:11
Dīvaina diskusija, ja godīgi, tad vēl nekad neesmu redzējusi, ka jāņos kāds burtu un pesteļotu, lielākā daļa cilvēku vienkārši svin saulgriežus, kad ir visvairāk gaismas, visgarākā diena, priecājas par jauko vasaru un galu galā tā ir brīvdiena, kāpēc lai nepasēdētu ar daraugien un neuzrījotu sev svētkus?
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
03.03.2009 12:12
Piekrītu, ja mēs skatāmies no kristīgā viedokļa, diskusija ir dīvaina. Mums tiešām vairāk jāpievērš uzmanība savu dvēseļu kopšanai, izglītošanai, nevis jāsatraucas par jāņu svinēšanu.
saivaa
pievienojies: 02.03.2009
Komentāri: 6
Re: Par Līgo un Jāņu dienu.
03.03.2009 15:42
Nu bet ko tur uztraukties, tik pat labi es jebkuru brīvdienu ar draugiem varu uzcept tos šašlikus, nekas slikts tur nav un neburās taču tie cilvēki, neesmu redzējusi kā te tēmas sākumā pārspīlēts! Visus nosodīt nav liela māksla un visur sliktu saskatīt! Vispār es brīnos šai forumā daudz nosodījuma
Komentāri:Iepriekšējie123
 Saraksts/Citas sarunas/Par Līgo un Jāņu dienu.