Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/par ko vēlēsiet ?
 
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
par ko vēlēsiet ?
12.05.2009 16:05
pašvaldībās un eiroparlamentā ?
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: par ko vēlēsiet ?
12.05.2009 18:53
Jau kuro reizi pašvaldību vēlēšanās nesanāk - nav pieņama kārtība, ka ir noteikti vēlēšanu iecirkņi, bet mainīt tos ir sarežģīti, šodien bija pēdējā diena.

Ja būtu balsojis, tad par Saskaņas Centru - jo viņi ir kreisā partija un viss, ko tauta tik izmisīgi ir gaidījusi un gaida no JL un citam partijām - piem., progresīvo nodokli, atbalstu izglītībai, strādājošiem, sociālai sfērai - tas viss ir šīs partijas programma. Sevišķi man patīk viņu nostāja, ka pirmajā vietā ir izglītots strādājošais cilvēks un tad arī ārvalstu investori būs ar mieru šiet nākt un maksāt labas algas. Tagad pie varas esošās labējās aprtijas rīkojas pilnīgi otrādi - spiež, lai tikai cilvēkiem būtu mazak prasību un lai uz LV nāktu lētā darbaspēka meklētaji, kuriem ir bijušas problēmas ieviest savos uzņēmumos automatizāciju vai tos pilnībā pārcelt uz Ķīnu. Man šāda pieeja liekas pilnīgi nepieņemama. Jā SC daudziem nepatīk nacionālo jautājumu dēļ un sevišķi Diena to visu kurina (tie esot Kremļa aģenti utt, bet, lai arī Diena ir žurnālistikas etalons LV, tomēr - ar skumjām jāredz, ka viss tomēr tiek skatīts labējās politikas vārdā); bet man ir to grūti pieņemt - varbūt ir arī aģenti, bet ir jāņem vērā, ka Krievijā pie varas tomēr ir centriski labējas partijas un Zjuganovs ar komunistiem ir opozīcijā, un, cik saprotu, pārāk lielas saprašanās Krievijas komunistiem ar pozīciju nav. Jā, protams, būtu gribējie, lai LV būtu atguvušies sociāldemorkāti, kas tomēr bija pirmās LV lielākā partija, ar ļoti bagātu vēsturi un cienījamiem pārstāvjiem (Bruno Kalniņs, ja nemaldos), sakariem ar skandināvu sociāldemokrātiem, bet - grūti ir viņiem noticēt pēc tā, ko padarīja Bojārs utt. Daudzi LV gaida no esošām varas partijām, ko tās nevar dot, jo tās sevi ir nostādījušas kā labējās partijas un ir maldīgi domāt, ka tās varētu izpildīt kreisāk noskaņotu vēlētāju prasības.

Un no ticības viedokļa - cik atceros, tad US katoļu biskapu konference pat izdeva samēra garu vēstījumu pirms Prezidenta vēlēšanām, ta pamatdoma bija, ka Baznīca neatbalsta vienu konkrētu partiju, bet aicina ticīgos atbalstīt konkrētas personas un konkrētus jautājumus. Ka visur pasaulē, arī amerikaņiem bija jāizvēlas starp kreisākiem demokrātiem, kas ir tuvi Katoļu Baznīcai risinot sociālos jautajumus, t.sk. ļoti tuvi Baznīcai aizstāvot imigrantu tiesības (ASV tas ir smags jautājums, jo imigranti bieži ir pakļauti beztiesiskumam un nabadzībai, pie tam daudzi no viņiem ir no Latīņamerikas nākošie katoļi), bet tālu no Baznīcas atbalstot abrotu izvēli, cilmes šūnu pētniecību un viendzimuma laulības. Savukārt labējākie republikaņu nostāja ir pretēja - konsekventa abortu, viedzimuma laulību un cilmes šunu izpētes aizliegšana, bet ir ļoti nežēlīga politika attiecības pret sociāliem jautajumiem - tieši republikaņi iestājas par banku un Walstreet hedžfondu vadītāju glābšanu, bet ilgi attiecas sniegt jelkādu papildus atbalstu bezdarbniekiem, nabadzīgajiem valsts iedzīvotājiem. Ja paskatās, tad LV jau arī ik pa brīžam iezīmējas līdzīgs iedalījums.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: par ko vēlēsiet ?
12.05.2009 21:25
Kaut kā lasot pēdējo komentāru rodas sajūta, ka cilvēkam vajadzētu pret lasīto un dzirdēto vairāk attiekties ar analītisku prātu. Krievija šobrīd pret Latviju ideoloģiskajā ziņa izturas līdzīgi, kā savulaik Hitlera Vācija pret iecerēto upuri. Latvija ir pilna ar Krievijas aģentiem, saskaņieši no tiem paši redzamākie. Vai Tu, cilvēk, tiešām nemani, kas katru gadu pie mums notiek 9. maijā?

Ja tik ļoti gribas paklanīties Krievijai, iesaku paanalizēt tās ārpolitiku, propagandu un attieksmi, piemēram, pret dažām Kaukāza tautām, Baltijas valstu valstiskumu. Gudram, ar latvieša godu apveltītam cilvēkam šāda skatīšanās uz Krieviju tad pāries.

Bruno Kalniņš nav tik balts, kā viņu mālē, uz viņa gaitas kara laikā liecināja, politiski arī ne tik gudrs. Kāpēc lai mēs neņemtu par piemēru, piemēram, Miķeli Valteru, kurš bija viens no Latvijas valsts dibinātājiem un tuvojoties otrajam pasaules karam precīzi norādīja, kas Latvijas valdībai būtu darāms. Diemžēl viņu Ulmanis neklausīja.

Kaut kā dīvaini, ka neskatoties uz līdzšinējo pieredzi, tuvojoties kārtējām vēlēšanām, latvietis, kā bullis uz sarkanu lupatu, sāk lūrēt uz vēlēšanu urnas pusi, lai gan vēlēšanu teātrī, tikai mainoties lomām, uzstājas vieni un tie paši aktieri. Vai pašiem prāta nemaz nav?
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: par ko vēlēsiet ?
13.05.2009 08:43
uz Eiropu balsošu par kristīgo demokrāti S. Līmani

un par pašvaldību vēl nezinu
 
 Saraksts/Citas sarunas/par ko vēlēsiet ?