Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas?
 
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas?
29.06.2009 12:31
Pāvests: Sarkofāgā Romā atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas Publicēta: 12:21 29.06.2009.

Roma, 29.jūn., LETA--AFP. Romā Pāvila bazilikā, veicot 19 gadsimtus neatvērta sarkofāga izpēti, atrasti seni kaulu fragmenti, kas acīmredzot ir apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas, svētdien paziņoja pāvests Benedikts XVI.

Dievnamā, kura pilnais nosaukums ir Svētā Pāvila bazilika aiz pilsētas mūriem (Basilica di San Paolo fuori le Mura), sarkofāgā glabājušies kauli, kas datējami ar 1.-2.gadsimtu. Tā kā dievnams nes tā cilvēka vārdu, kurš tajā apglabāts, sarkofāgā atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas, spriež Benedikts.

"Sarkofāgā, kurš nav ticis atvērts vairākus gadsimtus, tika radīts neliels caurums zondes ievadīšanai, un ar tās palīdzību tika iegūtas dārgas, purpura krāsā krāsotas lina drēbes paliekas, tīra zelta plāksne, kā arī zilas krāsas drēbe ar lina šķiedrām. Atrasti arī sarkana vīraka, kā arī olbaltumu un kalcija savienojumi," paskaidroja pāvests, atzīstot, ka atklājums "pilda dvēseli ar dziļām jūtām".

"Tas acīmredzot apstiprina neapstrīdēto, seno uzskatu, ka šajā kapā glabājas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas," sacīja Benedikts.

Atbilstoši Jaunās Derības liecībām Pāvils sākotnēji bijis dedzīgs kristietības apkarotājs, bet pats kļuvis par šīs reliģijas sekotāju pēc Kristus vīzijas pieredzes, kas viņam atklājusies ceļā uz Damasku.

Viņš kļuva par enerģisku jaunās reliģijas sludinātāju, misijas braucienos apceļojot Vidusjūras reģiona zemes un sekmējot to, ka kristietība kļūst par vienu no lielajām pasaules reliģijām. LETA AFP
baltais31
pievienojies: 09.08.2009
Komentāri: 16
Re: Atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas?
17.08.2009 19:27
Ak vai, nu tik atkal vazas pa visu pasauli...
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Atrastas apustuļa Pāvila mirstīgās atliekas?