Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā
 
Paiks
pievienojies: 19.08.2006
Komentāri: 2
Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā
10.07.2009 14:32
Īsi pirms mirušā „popmūzikas karaļa” Maikla Džeksona bērēm Vatikānā aizsākušās karstas debates – garīdznieki ar pāvestu Benediktu XVI priekšgalā sākuši apspriest mūziķa iecelšanu svēto kārtā.


Neizturējuši sabiedrisko spiedienu, Vatikāns pilnā nopietnībā apspriež Džeksona kanonizāciju, lai gan, kā izskan ārvalstu presē, nevis aiz cieņas pret Džeksona ieguldījumu pasaules popmūzikā, bet gan lai kārtējo reizi publiski nodemonstrētu katoļu baznīcas varenību un augstsirdību.

„Milzīgā rezonanse pasaulē, ko izraisījusi priekšlaicīgi mirušā mākslinieka nāve, likusi Vatikānu nopietni aizdomāties par Maikla Džeksona kanonizāciju," presei pastāstījis baznīcas advokāts monsinjors Buonaselta, kuram uzticēts sagatavot dokumentus šai delikātajai procedūrai. „Nedrīkst ignorēt vispasaules sēras un tautu satraukumu, ko izraisījusi mākslinieka nāve. Ļaudis lūdz dziedātāja kanonizāciju!"

Monsinjors atzinis, ka kanonizācijas procesā nāksies risināt veselu virkni problēmu. „Galvenā no tām nav Džeksona apsūdzības pedofilijā, bet gan viņa ticība. Ir jāpārbauda kanonizācijas procedūrā ļoti svarīgs fakts: vai Džeksons bija katolis, vai tomēr piederēja kādai citai ticībai. Precīzas informācijas šajā sakarā mums nav," teicis Buonaselta.

Mango
Paiks
pievienojies: 19.08.2006
Komentāri: 2
Re: Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā
10.07.2009 14:49
Man liekas, ka Vatikāns nevar Maiklu Džeksonu kanonizēt jau tā iemesla dēļ, ka viņš nekad nav bijis katolis. Maikls uzauga Jehovas liecinieku ģimenē, bet vēlāk sava drauga, Bahreinas sultāna ietekmēts pieņēma Islama ticību. Savulaik Maiklam Džeksonam bija kopīgs projekts ar Katoļu Baznīcu - viņš sacerēja mūziku pāvesta Jāņa Pāvila II lūgšanām. Taču tas nav pietiekošs iemesls, lai viņu kanonizētu par Svēto.
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā
10.07.2009 15:09
izkjlausās pēc absolūti murgainas "pīles"
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā
10.07.2009 23:59
Kāpēc tādas muļķības publicē? "Mango" laikam ar gaumi pašvaki, ka sacer tik primitīvus jociņus.
 
 Saraksts/Katolicisms/Vatikāns plāno Džeksonu iecelt svēto kārtā