Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Pedofilijas gadījumi RKB
Komentāri:12Nākamie
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Pedofilijas gadījumi RKB
15.03.2010 14:07
Nezinu kā jūs, bet mani ir šokējuši nesen atklātie pedofīlijas gadījumi RK - Īrijā, Vācijā, Austrijā u.c.

Ne tik daudz, ka bijuši šādi fakti (Vatikāns atzinis, ka pēdējo 10 gadu laikā reģistrēti aptuveni 3000 šādu pedofīlijas gadījumu). Sātans trako un vēlas ievainot kristus Baznīcu un šī tēma ir vienkārši lielisks ierocis viņa rokās, ar kura palīdzību uzbrukt Baznīcai un to diskreditēt, traucējot sludināt Evanģēliju. Arī Kristus 12 mācekļu vidū viens bija nodevējs. Tādēļ mani tik ļoti nešausmina tas, ka arī daudzo desmitu, simtu tūkstošu priesteru vidū bijuši arī nodevēji, kuri krituši tik briesmīgā grēkā nodarot šādas neiedomājamas pārestības bērniem.

Mani daudz vairāk šausmina informācija, ka RKB vadība - bīskapi, kardināli, līdz pat Vatikānam, gadiem zinājuši par šādiem bērnu izvarošanas gadījumiem, ko veikuši priesteri, bet neko nav darījuši. Labākajā gadījumā pakratījuši pirkstu un pārcēlušo šo nelaimīgo paša grēka verdzināto seksuālo varmāku-priesteri uz citu draudzi, citu diacēzi. Un tur viņš no jauna atkal turpinājis savus noziegumus. :(

Šorīt BBC atspoguļoja kā īru kardināla teikto, ka jā, viņš zinājis par šādiem bērnu izvarošanas gadījumiem, bet neko neesot darījis, nekur neesot ziņojis, jo tas neesot bijis viņa pienākums.... Vienkārši no comment... Bīskaps zina, ka viņa priesteri izvaro mazus zēnus, bet tas viņu tā īsti nemaz neskarot.... :( Lūk, šī nelietīgā noziedznieku piesegšana pašā RKB mani visvairāk apbēdina un šausmina.

Lūk, labs citāts angliski no Suddeutsche Zeitung: "The Church isn't in this crisis of confidence because it's a club for child abusers. It is in this crisis because it indulges in self-pity rather than helping the victims, for example with a compensation fund. It is in this crisis because it doesn't want to admit that the clergy attracts men with problems of sexual identity. Benedict XVI has condemned sexual abuse in the harshest terms, so it's not possible to accuse him of wanting to cover up or deny paedophilia in the Church. "
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
15.03.2010 18:45
NYT nedēļas nogalē bija vairāki raksti - viens no tiem http://www.nytimes.com/2010/03/14/world/europe/14pope.html?ref=europe

Citā rakstā bija statistika, ka īsti pedofīlijas gadījumi ar prepubertātes vecuma bērniem bijuši vien 10% no gadījumiem, 30% gadījumu bijuši heteroseksuāli sakari ar pubertātes vecuma meitenēm un 60% gadījumu - homoseksuāli sakari ar pubertātes vecuma puišiem. Tas itkā apsūdzības smagumu krietni mazina. Neskatoties uz šiem gadījumiem, tomēr ir jāatzīst, ka šos noziegumus ir veikuši ļoti mazs personu skaits - jo tiek celtas gaismā lietas, ka krājušās gadu desmitiem.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
15.03.2010 20:36
Piekrītu, ka šādu gadījumu skaits ir salīdzinoši mazs uz katoļu skaitu un gadu desmitiem.
Redzēju arī to statistiku. Tomēr nepiekrītu, ka 60% gadījumu, kuros bijuši homoseksuāli sakari ar puberitātes vecuma puišiem būtu kāds nenozīmīgs fakts. Vai Jūs domājat, ka šie 13-15 gadus vecie zēni aiz brīvas gribas un lielās "mīlas" stājās homo attiecībās? Nē, pederasti-priesteri viņus paveda un nereti arī izvaroja. Esmu BBC klausījies šo nu jau pieaugušo vīriešu liecības - kā šī nenormāli traumatiskā pieredze sačakarējusi viņu dzīves. Tieši tāds ir viens no mehānismiem kā "rodas" homoseksuāli cilvēki - šāda traumatiska pieredze viņu seksualitātes veidošanās laikā. 
Alberts
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 42
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
16.03.2010 13:44
Paldies Dievam,ka Latvijā,tādu priesteru nav!Ir godīgi,patiesi un svēti!Vecas lietas nav ko cilāt,gan Dievs pats tiks galā ar tām!Labāk nauda ķešā nekā pļešā!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
16.03.2010 13:57
Jā, es arī ticu un ceru, ka Latvijā tiešām nav un nav bijuši tādi priesteri. Pateicība Dievam par to!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 09:16
Sakiet, lūdzu, kā kaut kas tāds vispār ir iespējams Dieva Baznīcā? Lūk, BBC intervijas podkāsts ar īru katoļu bīskapu, kurš saka - ja šodien kāds katoļu priesteris viņam teiktu, ka izvaro bērnus, viņš par to NEZIŅOTU policijai. Jo tas redziet neesot viņa pienākums.... Kā kaut kas tik slimīgs var vispār būt Baznīcā? Kaut kāda atrunāšanās par to, ka ziņošana policijai par noziegumu neesot priestera/kristieša pienākums.... Reāli šokējoši

http://www.live.bbc.co.uk/podcasts/series/nolan
Anton Pavlovič
pievienojies: 18.03.2010
Komentāri: 29
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 12:24
Dieva baznīcā tādas lietas nenotiek,ja tādas lietas dara,tad tā nav nekāda Dieva baznīca.Kristus atgādina,pārbaudiet garus,jo pārāk daudz   viltus pravieši izgājuši.Un ja Tavs brālis grēko,tad pamāci viņu un ja lūdz piedošanu,tad piedod 77.reizes un pat vairāk.Tas ir ieteikums pareizai dzīvošanai,bet ja manam bērnam tāds gadzjuka pieskartos,es viņu gabalos saplosītu.Tas nekas,ka rakstīts,ja Tev sit pa vienu vaigu,pagriez otru.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 12:50
> Justas
Tuvojas Lieldienas. Es uzskatu, ka mūsu planētas pastāvēšanas laikā nav bijis svarīgāka notikuma par Jēzus misiju un augšāmcelšanos. Pievēršoties šā Notikuma motivācijai - cilvēces atbrīvošana no pazušanas, mums, cilvēkiem, ir lietderīgi paskatīties katram pašam uz sevi. Pašam uz sevi. Jo katrs cilvēks pats personīgi nostāsies Trīsvienīgā Dieva priekšā, lai saņemtu savas dzīves rīcības novērtējumu.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 12:55
Batseba,

AMEN, pilnīgi piekrītu. Debesis ir mūsu dzīves Mērķis un Jēzus Kristus ir mūsu Ceļš un šo mērķi. Nav nekā svarīgāka! Un Dieva soģa krēsla priekšā būsim katrs pats ar savu dzīvi un ticību.

Tomēr es neesmu akls un redzu, kas notiek Baznīcā un man tas sāp
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 12:56
Saproti pareizi, nerakstīju šo visu, lai tiesātu vai klačotos
jums nepatiks
pievienojies: 14.11.2009
Komentāri: 16
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:14
Man liekas apbrīnojama šī baznīcas pārstāvju nevēlēšanās runāt un apkarot pašiem savas utis. Tas ir nožēlojami, ja homoseksuālus cilvēkus nosoda no visām kancelēm, bet par savām seksuālām novirzēm un vardarbību negrib runāt. Te parādās spilgta dubultmorāle!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:24
> Justas
Es saprotu Tavu reakciju. Uzņemšos drosmi izskaidrot gan Tavu, gan citu personu reakciju uz notikumiem. RKB konfesijai piederošiem ir izveidojies ačgārns priekšstats par priesteriem. Priesterus neuzskata par reāliem cilvēkiem, (lūdzu, piedodiet man! Bet jūs jau paši to zināt). Sakarā ar to pret viņiem  tiek izvirzītas absurdi augstas prasības. Priesteris nedrīkst staigāt šortos, braukt ar velosipēdu, nopirkt vīna pudeli veikalā, dejot, dziedāt tautas dziesmas, lietot smaržas. Esmu bijusi lieciniece uzbrukumiem priesteriem visos minētajos gadījumos. Un daudzos citos. Šis marazms pastāv jau gadsimtiem. Ja ir kāds progress, tad tikai ārvalstīs. Bet faktiski priesteris ir tāds pats cilvēks, kā jebkurš. Ar tiesībām būt vājam, kļūdīties, jā, pat sagrēkot. Jo vienīgi Dievs ir svēts un bez grēka. Apkārt darās briesmīgas lietas. Bet trakākie uzbrukumi notiek tieši priesteriem. Un iemesls ir arī tas, ka uzbrucēji labi saprot, ka garīgajā ziņā ir tālu no priesteriem.
jums nepatiks
pievienojies: 14.11.2009
Komentāri: 16
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:35
Batseba, tu kaut ko te murgo! Ja priesteris izvaro bērnu/bērnus, tad tas ir mazāks noziegums, nekā to būtu izdarījis lajs? Apkārt darās briesmīgas lietas, kā tu saki, bet Baznīcā un baznīcu vadītajās skolās izvaro bērnus gadiem ilgi, un tu aicini uz to pievērt acis, jo tas tipa neesot neks pārāk ārprātīgs?

 
Alberts
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 42
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:40
Kas te ko runāt aplinkus,tādus priesterus vajag izkastrēt un āmen.
jums nepatiks
pievienojies: 14.11.2009
Komentāri: 16
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:43
Priesteriem vajag atcelt celibātu, un ļoti daudzas lietas sakārtosies pašas no sevis. Nevar piespiest upi tecēt atpakaļ vai pavēlēt tai stāvēt uz vietas, uzceļot dambi. Uz kādu laiku būs miers, bet dabs balsi nevar apklusināt, un Dieva likumus neviena iekārta, tai skaitā Baznīca, nevar atcelt! Dievs ir gribējis, lai cilvēkiem būtu tā saucamās otrās pusītes, un viņiem būtu sekss.

Tādēļ arī ir viss šis marazms - nedrīkst dejot, nedrīkst lietot smaržas, nedrīkst staigāt šortos, nedrīkst pat domās pielaist seksa ainas - jo tas viss vājina to nedabisko dambi, kas cilvēkam liek atteikties no Dieva iedibinātās kārtības.

Arī bērnu izmantošana ir viens no veidiem, kā šī apslāpētā enerģija, perversā veidā izpaužas.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:43
Batseba,

nē, ar šo komentu Tu ne pavisam neizskaidroji manu nostāju. Nav runa par tiesībām priesteriem lietot smaržas, vilkt šortus, nav runas par priesteru "dievišķošanu". Runa ir par ļoti smagiem noziegumiem un par ilgstošu nevēlēšanos tos atklāt un centieniem tos piesegt, noklusēt.

Ja uzmanīgi palasīsi manus pirmos komentus, redzēsi, ka es labi saprotu, ka arī priesteri ir grēcinieki. Mani neizbrīna, ka arī priesteris var krist tik nopietnā grēkā kā vardarbīgi homoseksuāli sakari ar nepilngadīgo. Jo sātans uzbrūk Dieva kalpiem (visiem uzbrūk!) un dažreiz viņam diemžēl izdodas iegrūst ticīgos grēkā, lai attālinātu no Dieva, tostarp arī priesterus.

Kā jau teicu, mani šokē ne tika daudz šo priesteru noziegumi, kā RKB dažāda līmeņa atbildīgo personu liekulīgā nostāja ilgstoši piesedzot šos noziegumus, spiežot izvarotos bērnus parakstīt klusēšanas zvērestus, ka viņi nevērsīsies pret šiem priesteriem-pederastiem utt. Mani pārsteidz šīs noziedzīgās liekulības apmēri, kas, manuprāt, ir pilnīgi pretēji Kristus sludinātajam. Pilnīgi pretēji un nesavienojami! Ja kāds bīskaps atļaujas paziņot, ka noteikti neziņotu policijai par bērnus izvarojošu priesteri, jo tas neesot viņa pienākums..... no comment 
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:47
> Justas
Jautāju vēlreiz - vai tas ir galvenais, par ko ir jādomā pēdējās dienās pirms Lieldienām?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:50
Jums nepatiks,

ne jau obligātā celibāta atcelšana ko mainīs! Ja absolūtais vairums ir bijuši homoseksuāli sakari ar zēniem, tad ne jau atļauja šiem priesteriem precēties ko mainītu. Viņi ir homoseksualitātes grēka savažoti un tā jau ir nopietna Baznīcas problēma, ka tieši šādas personas savulaik daudz izvēlējās kļūt par priesteriem.

Prieks, ka pāvests Benedikts VI jau pirms kāda laika nopietni ķēries pie situācijas uzlabošanas  - jau pēc ASV pedofīlijas skandāliem tika uzsākts nopietns darbs pie tā, lai šādi homoseksualitātes grēka verdzināti cilvēki nekļūtu par priesteriem.

Bet pašos pamatos šī ir garīga cīņa - ja priesteris katru dienu 'nestaigā' Svētajā Garā, lai savaldītu miesas kārības kā saka Pāvils, ja viņam nav aktīvas lūgšanu dzīves, personīgu attiecību ar Jēzu Kristu, tad viņš agri vai vēlu kritīs par upuri sātana uzbrukumam - vienalga vai sakariem ar zēniem, vīriešiem, sievietēm vai mantkārību vai jebkuru citu grēku.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:51
Batseba,

vai Jūs ziniet par ko un cik daudz es domāju šobrīd un visā Gavēņa laikā? Un vai Jūs būsiet tā, kura vērtēs manas domas?
jums nepatiks
pievienojies: 14.11.2009
Komentāri: 16
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:57
Justas

Es lasīju statistiku, kur bija minēts, ka 30% gadījumu bijuši sakari ar nepilngadīgām meitenēm. Tā kā visu nevar norakstīt uz homoseksualitāti... Obligātais celibāts ir nopietna problēma, jo rada dažādas novirzes psihē!!! Cilvēks var būt tā nogribējies, ka seksos ar jebkuru, kurš būs pa rokai. Bērni tam ir ļoti pateicīga matērija, jo no visa baidās unir viegli iespaidojami. Kā mēs paši lsījām, tad pat parakstīja klusuciešanas zvērestus.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 13:59
> Justas
Lūdzu, piedod vardei!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
18.03.2010 14:06
Batseba,

kur ir varde? :) Peace!

Vēlreizs saku, ne dēļ kasīšanās un tiesāšanas šo topiku sāku. Vienkārši mani tas tiešām satrauc. Un mana dziļa pārliecība, ka vienīgais ceļš kā Baznīca var iziet no šī skandāla ir dziļa un patiesa nožēla, piedošanas lūgšana, atklātība un savu rindu sakārtošana. Protams, arī nepamatotu apvainojumu noraidīšana, ja tādi parādīsies, jo domāju, ka Baznīcas ienaidnieki nekautrēsies izmantot šo mirkli, lai uzbruktu arī ar falsifikācijām 
Anton Pavlovič
pievienojies: 18.03.2010
Komentāri: 29
svinības
18.03.2010 14:21
25.martā  Liepājas kūrijas pagrabstāvā  atklās telpas, svinību rīkošanai.Visi  tiek aicināti uz 10gad.kalpošanas bīskapa amatā prezentāciju un laipni gaidīti.Nekādas dāvanas nevajag un netiks pieņemtas bet ja kādam ir kaut kas ko paņemt līdzi,tad ņemiet un saliksim kā muzejā,lai arī tam kam nav nekā var droši atnākt un kopīgi pateikties Dievam par visu.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
20.03.2010 19:14
Patiess gandarījums par mūsu pāvesta vēstuli, kuru viņš nosūtījis Īrijas katoļiem un kur viņš visbargākajā veidā nosoda šos noziegumus:

"Romas pāvests priesterus vaino "milzīga posta nodarīšanā upuriem" un "baznīcas nodevībā". Lai izpirktu savus grēkus viņš pedofīlijā apsūdzētajiem priesteriem iesaka "lūgties un nožēlot grēkus".

"No Dieva nevienam grēkus noslēpt neizdosies un no soda izvairīties, tāpēc atzīstieties un stājieties tiesas priekšā," aicina Benedikts XVI. Tai pat laikā Romas pāvests grēciniekiem uzsvēra, ka "patiesa nožēla kalpos par grēku piedošanu."

Romas pāvests izteica visdziļāko līdzjūtību priesteru upuriem Īrijā un aicināja tos nezaudēt ticību baznīcai. "Man ir vislielākais kauns un nožēla par notikušo," vēstulē uzsver Romas pāvests.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Pedofilijas gadījumi RKB
20.03.2010 19:30
Lūk, plašāks info par pāvesta atvainošanos. Ļoti nepieciešams un svētīgs solis http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8577740.stm
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Katolicisms/Pedofilijas gadījumi RKB