Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
 
crusader
pievienojies: 03.11.2012
Komentāri: 67
Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
03.11.2012 17:19
Brāļi un māsas Kristū,
Pagājuši jau vairāk kā pieci gadi kopš Pāvests Benedikts XVI izsūtīja visas pasaules bīskapiem apustulisko vēstuli Motu Proprio Summorum Pontificum par Sv. Misi pēc Svētīgā Jāņa XXIII 1962. gada Misāles, t.i. par Sv. Tridentas Misi, kura tiek celebrēta varāk kā 400 gadu garumā.
Šo vēstuli un citus materiālus par tēmu krievu vai angļu valodā varat atrast:

www.unavoce.ru/docs_summorum_pontificum.html
www.unavoce.ru/docs_universae_ecclesiae.html
www.fssp.org/en/sumpont.html
www.fiuv.org/church_documents/summorum_pontificum.html

Lasiet, interesējaties, pārdomājiet, izdariet secinājumus!

Šajās dienās, no 1.-3. novembrim norisinās tradicionālās liturģijas piekritēju svētceļojums uz Romu, lai pateiktos Dievam un Pāvestam par Sv. Tridentas Mises atdzimšanu un veicināšanu. Tieši šodien, 3. novembrī Vatikāna Bazilikā Sv. Misi senajā formā celebrē Antonio Canisares Kardināls Llovera par godu šim notikumam.
Jāatzīmē, ka katoļu skaits pasaulē, kuri izvēlas tradicionālo latīņu rita formu, strauji pieaug. Sevišķi zemēs, kur Baznīca vissmagāk cietusi no modernisma sērgas, kā ASV, Rietumeiropa.

Mēģināsim apzināt cik mēs esam, kam tas ir svarīgi, lai varētu lūgt Liepājas diacēzes bīskapu(ceru ka drīz būs) nodrošināt Usus Antiquior ieviešanu. Domāju tā būtu jauka dāvana tradicijas pekritējiem Ticības gadā un nāktu par labu Baznīcai Kurzemē un Latvijā.
Rakstiet, izsakiet savas domas.
Varat rakstīt arī personīgi uz curoniensis@inbox.lv.

Uldis Mucenieks
Ventspilī
crusader
pievienojies: 03.11.2012
Komentāri: 67
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
05.03.2013 11:22
http://www.youtube.com/watch?v=cxRzNSN3Tx4

Lūgsimies! Visuvarenais, Svētais, Trīsvienīgais Dievs, apžēlojies arī par mūsu Latvijas, Kurzemes draudzēm un sūti Savā pļaujas laukā dedzīgus priesterus, kuriem būtu drosme uzsākt celebrēt Tradicionālo Latīņu (Tridentes) Misi, lai tā būtu piejama visiem!
Dievs, apžēlojies par mums!
viszinis
pievienojies: 14.07.2006
Komentāri: 14
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
04.05.2015 16:17
Paldies par šo iniciatīvu! Komentārs te stāv jau 3 gadus, bet nebiju to pamanījis. Tad nu atsaucos Jūsu aicinājumam. Pats gan esmu piederīgs pie Rīgas arhidiecēzes. Kāda ir situācija Ventspilī un vispār Kurzemē?

Rakstīju uz augstāk minēto adresi, taču tā nedarbojas:

"The error that the other server returned was:
554 5.7.1 <>: Recipient address rejected: Inactive user"

Foruma lasītāju zināšanai. Pirms apm. gada nodibinājās *Una Voce Latvija* (unavocelv.wordpress.com), un pamazām zināms darbs sākas, kur katram būtu rokas jāpieliek. Interesenti var rakstīt uz šo adresi:

unavocelatvija@inbox.lv
viszinis
pievienojies: 14.07.2006
Komentāri: 14
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
25.10.2015 15:39
Tradicionālās latīņu (Tridentes) Mises veicināšanai dibinātā Una Voce Latvija oficiāli atklāj savu interneta vietni šodien, 24. oktobrī, Kristus Karaļa svētkos (pēc tradicionālā kalendāra). Una Voce Latvija ir Starptautiskās Federācijas Una Voce Latvijas organizācija jeb filiāle. Mājaslapas adrese ir:
http://unavoce.lv
Tur būs atrodamas ziņas par tradicionālās dievkalpojuma formas attīstību pasaulē, par liturģisko gadu, Baznīcas mūziku, citām aktuālām tēmām Baznīcas dzīvē. Tās uzdevums arī praktiski palīdzēt ticīgajiem, kas vēlas savās draudzēs Tridentes Mises svinības. Laipni lūdzam.
viszinis
pievienojies: 14.07.2006
Komentāri: 14
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
06.12.2015 02:03
Tridentes Sv. Misei uzticīgo katoļu gada lielākie pasākumi Romā notika oktobra beigās: Starptautiskās Federācijas Una Voce Ģenerālā Asambleja (http://unavoce.lv/2015/12/05/atskats-par-starptautiskas-federacijas-una-voce-generalas-asamblejas-norisi/) un svētceļojums "Populus "Summorum Pontificum"" ar Tridentas Misi Sv. Pētera bazilikā (http://unavoce.lv/2015/12/05/svetcelojums-populus-summorum-pontificum-2015-roma/).
jankkelis1
pievienojies: 14.11.2015
Komentāri: 23
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
16.12.2015 13:16
jūs cepjaties par to ,ko nevajag. jūsu trauksmes celšana man atgādina tos gadus, kad luters nāca un gribēja “izlabot“ baznīcu. visiem vecajiem baznīcas suņiem nav nekas pretī pret jauno kārtību. un nejau nu parastajam ticīgajam tas ir baigi svarīgi. tiem būtu labāk studēt kristus mācību, kā ķildoties par to vai galds pie altāra ir vajadzīgs vai nē.
deLettis
pievienojies: 25.12.2015
Komentāri: 3
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
25.12.2015 13:47
Uz Jūsu jautājumu labāk atbildētu Benedikts XVI, kurš savā grāmatā „Liturģijas gars” skaidroja, kas ir liturģija, un brīdināja par dažiem mūsdienās izplatītajām nepilnībām. Kardināls Racingers vēlējās veicināt liturģisko kustību, un tas ir izdevies (skat., piemēram, newliturgicalmovement.org). Una Voce kalpošana universālajā Baznīcā iekļaujas mūsu dārgā  emeritētā Pāvesta programmā... Problēma ir ne tikai skaistumā (vai tā trūkumā), bet arī teoloģijā un priesteru formācijā: palasiet, kaut tajā pašā unavoce.lv, tradicionālās Sv.Mises rita latviešu tulkojumu - cik dziļas un pazemīgas lūgšanas tā satur.

Jūsu pieminētā  „ galda” problēma ir jautājums par celebrēšanu „ad orientem” – gaidot Kristus atnākšanu, kad priesteris un tauta lūdzas vienā virzienā (to Benedikts loti dziļi ir apskatījis).
viszinis
pievienojies: 14.07.2006
Komentāri: 14
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
30.01.2016 18:18
Ai, Jankkeli, Jūs "tradicionāļus" it kā pārmetoši salīdzināt ar Luteru. Kāpēc? Šajos ekumēniskajos laikos taču Lutera izdarības tiek cildinātas, tā ka pat Svētais Tēvs brauks svinēt kristiešu šķelšanos. Tātad – rīkoties kā Luteram izrādās ir labi un pareizi.
jankkelis1
pievienojies: 14.11.2015
Komentāri: 23
Re: Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu
31.01.2016 15:46
svetajam tēvam pārāk daudz vaļas ,ka viņs var apmeklēt visādas svinības. nedomāju, ka baznīcas tēviem ar to būtu jānodarbojas.
 
 Saraksts/Katolicisms/Par tradicionālas liturģijas atdzimšanu