Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Maccabees graamata
Komentāri:12Nākamie
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Maccabees graamata
25.01.2005 10:42
Jautaajums!
Kamdeelj tad shii graamata nav iekljauta biibelee? Vai tieshaam Dievs,kad veidoja savu sveeto graamatu buutu piemirsis kaut ko TIK SVARIIGU?Tad kamdeelj kaut kas tiek balstiits shajaa graamataa, bet netiekbalstiits teixim - Marijas Magdaleenas evangjeelijaa? Kamdeelj lietastiek balstiitas apokrifos?
Ko es esmu palaidis garaam?
Un vai Jaunaa Deriiba nav izmainiijusi skatu uz Veco Deriibu, atklaadama KAS tur ir runaats un pateikts?
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 13:10
shii gramata ir iekljauta Biibelee :-) un viss...

kaapeec protestanti izmeta to aaraa, nezinu gan, laikam kaut kas neliimeejas kopaa ar vinju maaciibu.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 13:34
A tur ko veel kaut kas "briesmiigs" ieraxtiits?
Es gan arii izlasiiju taas vietas uz kuraam baazeejas "shkjiistiitava", tak vienalga neiztur kritiku shkjiistiitavas konstrukcija! Ja aceramies biibeles vietu -
13 Jūs, kas bijāt miruši savos pārkāpumos un savā neapgraizīšanā, Viņš līdz ar to darījis dzīvus, piedodams mums mūsu pārkāpumus;
14 Viņš izdeldējis pret mums vērsto parādu rakstu ar visām tā prasībām un paņēmis to no mūsu vidus, pienaglodams pie krusta.
15 Tā Viņš atbruņojis visas pretvaras, tās atklāti kaunā likdams un Kristū uzvaru svinēdams pār viņām.
Tad kljuust skaidrs ka Jeezus Kristus JAU ir izdeldeejis muusu greekus un prasiibas par taa sodu! Arii par mirushajiem un arii par dziivajiem un arii tiem, kas veel dzims!
Bet iisteniibaa jau luugt par mirushajiem manupraat nav nekaadas iipashas pretrunas arii ar protestantu bazniicu! Bet padomaa... ja pat TU miili savus aizgaajeejus TU, kas esi greeciigs un nepilniigs, tad kamdeelj tu shaubies par to vai Dievs vinjus miil? Dievs MIIL vinjus un piejem, un pac ar savu miesu pie krusta ir izdzeesis vinju paraadu! Bet nu labi... nav jau slikti aizluugt par dajebkuru cilveeku!
Es gan nesaprotu prichom te purgatorijs?
Ja visi paraadi tiek ieraxtiiti "graamataa", tad subjekts pac nav vajadziigs lai sho raxtu arii izdzeestu! Subjekts ir vajadziigs tikai pie algas sanjemshanas, bet ja subjekta vaards nav greeku graamataa bet ir dziiviibas graamataa, tad  viss ir kedaas! :)
Manupraat!

Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 13:49
Mulders rakstiija:

Tad kljuust skaidrs ka Jeezus Kristus JAU ir izdeldeejis muusu greekusun prasiibas par taa sodu! Arii par mirushajiem un arii par dziivajiemun arii tiem, kas veel dzims!
Bet iisteniibaa jau luugt par mirushajiem manupraat nav nekaadasiipashas pretrunas arii ar protestantu bazniicu! Bet padomaa... ja patTU miili savus aizgaajeejus TU, kas esi greeciigs un nepilniigs, tadkamdeelj tu shaubies par to vai Dievs vinjus miil? Dievs MIIL vinjus unpiejem, un pac ar savu miesu pie krusta ir izdzeesis vinju paraadu! Betnu labi... nav jau slikti aizluugt par dajebkuru cilveeku!

+++++++++++++++++++


Tikai pateicoties Jeezum Kristum vispaar ir iespeeja tikt glaabtiem, bez JK arii skjiistiitava neko mums nedotu.

Ir cilveeki kas dziives laikaa izciesh sodu par saviem greekiem un peec naaves vairs par tiem nav jaaciesh, bet taa ir liela Dieva daavana un taadu nav paaraak daudz

Ir cilveeki kas kaadu dalju izciesh savaa zemes dziivee gandarot par tiem, otru dalju izciesh skjiistiitavaa un tikai tad ir cieniigi skatiit Dievu.

Un peedeejie, kas iet uz elli, kuriem nekaada skjiisiitava nav paredzeeta.

Protams ka tikai Kristus deelj mums vispaar ir iespeeja atgriezties pie Teeva :-) un arii tad tas celjsh nemaz nav tik vienkaarshs.

 

Dievs miil visus vienaadi tas gan, netkariigi no vinju ticiibas un darbiem, bet ar Dieva sodu tam nav nekada sakara, to mees sanjemsim atkariibaa no saviem darbiem.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 14:01
Tad tu neesi sapratis to ko Jeezus Kristus izdariija!
Vinsh JAU izcieta naavi tavaa vietaa, arii to vietaa, kurus tu domaa shkjiistiitavaa esam! Tieshi taapeec vinjsh IZCIETA to sodu, jo sods ir NAAVE! Iiista naave, bez muuzhiigaas dziiviibas. Greeka alga ir NAAVE! Tu vari sho algu samaxaat. Un greeka "izcieshana" nav nodeldeeshana... jebkursh greeks automaataa tevi nolaad uz NAAVI! Liidzko tu piedzimsti, tu JAU esi pakljauts naavei un nolemts naavei! Nekaada cepinaashana uz pannas tevi vairs nespeej atgriezt, jo tev jaasamaxaa ar NAAVI! Bet viens - Jeezus Kristus JAU SAMAXAAJA, vinsh JAU NOMIRA arii tavaa arii manaa vietaa. Vinsh muus ATPIRKA, jo samaxaaja manaa vietaa. Es biju dievam paraadaa 1000Ls, kurus nekad nekad nespeetu nomaxaat un palikt dziivs, bet Jeezus Kristus MANAA VIETAA samaxaaja shos 1000Ls un es kljuvu briivs no bausliibas cietuma. Ejot no cietuma aaraa Jeezus Kristus teica - tagad seko man! Vinjam pieder tagad mana dziiviiba, es vinjam esmu paraadaa 1000Ls, bet vinsh pateica man vienkaarshi - MIILI, un es tev tavu paraadu nepiemineeshu, kad tu naaxi manaa priekshaa!
BET Ja es Zaimoshu Sv. Garu, tad tas man tix piemineets, un es mirshu! Bet pieminees jau to man TAJAA Dziivee! Shis ir vieniigais Greeks kas speej mani nogalinaat! Bet zaimot Sv. Garu tas ir iet pretiim Jeezus Kristus noliktajam bauslim - MIILEET!
KAAA MIILEET - Jeezus Kristus to savas dziives laikaa paraadiija...
Vinsh grib lai mees nesam augljus. Ja man ir 2i talanti vinsh no manis neprasiis 5us talantus, vinsh grib redzeet ka es 2us talantus esmu paarveertis veel 2os. Bet ja man buutu kaut 1000 talanti un Jeezus redzees, ka es neesmu pat VIENU talantu klaat pielicis, es riskeeju nomirt un tapt izdzeests no Dziiviibas Graamatas!
Nu NAV Shkjiistiitavas, jo NAV ko shkjiistiit, tie kas mirst Jeezus Kristus mieraa, tie ir tiiri no greeka vinja naaves deelj! Miilestiiba apkaalj greeku! Un luudzoties par mirushiem tu paraadi savu miilestiibu... un tas tev tiek pieskaititis par labu! Bet TICI, ka Dievs ruupeejas par savaam aviim! Tikai taapeec ka tu neluudzies, taapeec taviem tuviniekiem nav vairaak jaaciesh nekaa to tuviniekiem kuri luudzaas. Tad ko dariit kaadam, kam nav tuvinieku? Nee Dievs ir taisniigs Dievs un miilestiibaa taisno saveejos! Bet par netaisnajiem vinsh arii saka, lai mees neberam peerles cuukaam! Neshaubies, ja TU miili savu aizgaajusho radinieku, tad cik vairaak Dievs vinju miil, jo neshaubies, ka Dieva miilestiiba ir lielaaka par taveejo! Arii uz tavu braali, kas aizmidzis Dieva Mieraa! :) Vinjsh vairs neciesh! Vairs nee! Dieva zheelastiibas deelj!
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 14:23
Jeezus ir naacis prieksh visiem un atveeris vaartus uz Debesiim visiem vienaadaa meeraa, jautaajums ir tikai par dveeseles skjiistiishanu lai vareetu ieiet tajos. Jeezus tak nevar muusu vietaa nozheelot greekus ko mees pashi esam izdariijushi. tad kad mees tos nozheelosim un gandariisim par tiem (skjiistitiavaa tam buus gana laika), tad arii vareesim izmantot vienreizeejo pestiishanas iespeeju!!

Dievs ir speeris 10000000 soljus mums priekshaa mums ir jaasper tikai dazhi, bet bez tiem Dieva solji neko mums neliidzees. Shie dzhi solji ietver greeku nozeelu, gandariishanu.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 15:01
Paveero Evangjeeliju ko Jeezus Kristus dara!
Vinsh piedod greekus tiem, kas uz vinju tic! Kas tic vinju par Kungu esam un to, ka tieshi vinjsh var dziedinaat, pasargaat, dot dziiviibu! Un taapeec ka TIC, taapeec PIEDOD!
Jeezus nevienam no tiem, kuriem piedeva greekus, nelika taisiit atspieshanos guljus staavoklii. Vinsh nelika Marijai Magdaleenai pacepinaaties uz pannas. Vinsh nelika aklajiem un tizlajiem izpirkt savus greekus mociibaas. Vinsh vienkaarshi piedeva greekus, jo tie vinjam ticeeja!
Vai tieshaam tu esi akls? Dievam nav vajadziigas cilveeku mociibas, vinjam vajag cilveeki... bet tikai ticiibaa cilveeks var tapt taisnots, nevis darbos vai greeku nozheelaa! Kaada jeega nozheelot, ja tu netici? Bet ja tu tici, tad vairs nozheelot nav ko, jo tev tas tix par taisniibu pieliidzinaats! Tici un dari kaa Jeezus Kristus paveeleeja - MIILI Dievu un savu tuvaako!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 15:04
Shajaa dziivee ir gana laika gan nozheelot greekus, gan tos izpirkt! Dieva Vaarda sludinaashana - taa lai ir tava izpirkuma maxa! Miilestiiba - taa lai ir tava izpirkuma maxa! Labie darbi - taa lai ir izpirkuma maxa! Nevis uguns vai cepinaashanaas purgatorijaa! :) No taas pasaulee labums neceljaas! Bet lai katrs njem savu krustu un seko Jeezum! :)
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 15:35
skaidrs ka viss izskjiras shajaa dziivee. vai tu tiec pielaists pie skjiistiitavas iespeejam vai arii tiec uz elli vai debesiim. laika gan ir maz sheit, taapeec nevajag neko atlikt uz peedeejo briidi

MV
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 36
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 17:59
kur tu rauj ka taa nav Biibelee-taa vienmeer ir bijusi,ir un Buuss Biibelee-tikai saatanistiem taas tur nav
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Maccabees graamata
25.01.2005 20:26
MV atkal savaa elementaa :-))) visur tie skjeltnieki, pat katedraalee :-)))

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
26.01.2005 08:59
Ij kur vareetu shamo graamatinju palasiit latviski? Ja jau shii ir biibelee, tad vaidzeetu buut kaadai LV biibelei, kur shamaa ir. Angliski i-netaa lasiit buutu pasmagi! :(
zive
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 12
Re: Maccabees graamata
26.01.2005 12:33
Nezinu, vai izprotu pareizi, bet manuprāt nav gluži tā, ka šķīstītava izpaužas kā mocību iestāde, kurā cilvēkam uzkrauj izciešamo soda daudzumu. Es saprotu, ka šķīstītava ir tas mirklis, kad cilvēks stājas Dieva priekšā un apzinās savu grēcīgumu, es to saprotu, kā nožēlu, par tām ciešanām, kuras šis cilvēks ir sagādājis Jēzum.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
26.01.2005 13:24
nezinu... vai vispaar var kaut tuvu apjeegt ko Jeezus Kristus izcieta? un taadeejaadi mees nekad nespeesim tik ljoti atziit un nozheelot, lai buutu vinja cieniigi!
bet mums ir apsoliits, ka mees tiksim apskaidroti! pagaidaam mees taadi neesam, taapat taadi nebij apustulji un Jeezus Kristus arii tika apskaidrots tikai savas kalposhanas beigaas!
tas noziimee, ka mees veel esam mazi un akli... mees veel neesam izvesti no muusu beerniibas maajas, un tamdeelj mees nespeejam saprast kas notiek iisteniibaa "tur aaraa" :) bet kad mees tiksim apskaidroti, tad mees visu redzeesim taadu kaads tas ir patiesi patiesi! nezinu... ja "shkjiistiitava" ir domaac tas apskaidriibas mirklis, kursh varbuut patieshaam saapeet... jo cilveeks ienaak shai pasaulee caur saapeem... aciimredzto nekas traks, ja arii tajaa pasaulee cilveeks ieiet caur saapeem! :)
bet es domaaju, ka ikvienam no mums buus iespeeja to pasham izbaudiit uz savas jaunaas miesas :)
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: Maccabees graamata
26.01.2005 20:54
Varbuut der krievu val.,poljuu..... Cik zinu Vderiiba latviski izdota tikai protestantu versijaa, vismaz pagaidaam. Ir iztulkotas tikai vietas, ko izmanto lasiijumos misees.
MV
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 36
Re: Maccabees graamata
27.01.2005 18:36
hm latviski-vismaz sobriid ir tikai vecajaa drukaa.jaunais cik zinu tikai top-bet nu es pats arii lietoju so veco
MV
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 36
Re: Maccabees graamata
27.01.2005 18:37
hireonymus>nu varbuut ir par traKu,bet laikam sobriid tiesaam savaadaak nesanaak
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Maccabees graamata
28.01.2005 02:21
MV, uzmanies. Atceries, kur esi. :)
MV
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 36
Re: Maccabees graamata
28.01.2005 16:07
atceros gan:))bet tads diskus kaa ka ,Makabeju grāmatas nav Bībelē nav nekas cits kā sātanistu un sķēltnieku meli!un to nekadi nevar norakstīt uz piedzimšanu citās konfesuijās jo tās ir bijušas Bībele jau pirms kristietības
Žasmine
pievienojies: 27.12.2004
Komentāri: 12
Re: Maccabees graamata
29.01.2005 22:18
Kādreiz bija dzirdēts, ka Makabiešu grāmatas manuskripti līdz ar daudziem citiem VD Svēto Rakstu manuskriptiem gāja bojā Jūdu kara un Jeruzalemes tepmpļa nopostīšanas laikā. Lielākā daļa no visiem rokrakstiem toreiz bija savākti templī. Pēc tempļa nopostišanas un visa cita, kas toreiz notika, apzinot sinagogās un citur saglabātos rakstu ruļļus, izrādījās, ka no citām VD grāmatām ir saglabājies lielāks vai mazāks eksemplāru skaits, bet vairākas, tai skaitā Makabiešu, visas ir gājušas bojā. Toreiz jau nebija tā, kā tagad, kad drukāta Bībele ir katrā mājā, bet katrs rakstu rullis bija unikāla vērtība. Tomēr bija saglabājies Vecās Derības tulkojums grieķu valodā, t.s. Septuaginta, kur bija visas, tai skaitā Makabiešu grāmata. Ortodoksālie jūdi, kuri uzskatīja, ka Dievs uz savu izvēlēto tautu var runāt tikai ebreju valodā, neatzina tulkojumu kā līdzvērtīgus Svētos Rakstus un atteicās no tā, bet tie jūdi, kas dzīvoja diasporā, kā arī kristiešu draudzes, kur bija ne tikai ebreji, šo tulkojumu atzina un lietoja. Arī protestantu draudzes lietoja šīs grāmatas līdz pat 19.gadsimtam, kad man nezināmu iemeslu dēļ izņēmt tās no Bībeles ārā.

Varbūt kāds, kas labi orientējas šais lietās var mani palabot? Jo es neesmu pārliecināta, ka visu šo story atceros pareizi.

Neticīgais Toms
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 9
Re: Maccabees graamata
30.01.2005 12:56
Laikam jau tā arī bija kā Žasmīne raksta. Tikai tad, kad protestanti izdomāja atrast "vistīrāko" Rakstu versiju, tad tika konstatēts, ka senākie saglabājušies senebreju valodā rakstītie Makabeju grāmatu teksti ir datējami ar kādu 1.gadsimta otru pusi, un tādēļ tas, ko Kristus savas dzīves laikā ir teicis par Rakstiem, varētu uz šo grāmatu neattiekties un, attiecīgi, šī grāmata ir atmetama kā neaktuāla. Tā kā nevienam no mums nav tā iespēja dzīvot Kristus laikā un iepazīties ar tā laika VD kanonu, tad atliek nodot šo jautājumu Bībeles vēsturniekiem - vai 1.gs. jūdu VD kanonā bija Makabeju grāmata vai ne. Ja autoritāte šajā gadījumā ir Palestīnas jūdi, kuŗi Žasmīnes minēto iemeslu dēļ Makabeju grāmatu pat gribēdami nevarēja izmantot, tad laikam būtu kļūdaini jāsecina, ka šīs grāmatas VD nekad nav bijis. Ja balstās uz citiem VD norakstiem (piem. Septuagintu, ko nelietoja Palestīnā), tad te atkal nonākam pie šī paša jautājuma - vai Jēzus maz zināja par Makabeju grāmatu? 
Mirari
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 70
Re: Maccabees graamata
30.01.2005 13:45
Vispirms atvainojos par iejaukšanos šajā dziļi teoloģiskajā diskusijā.

Tad mans viedoklis Maccbeees grāmatu. Šo grāmatu ir izlasījis Mulders, MV, un vēl vairāki teoloģiski izglītoti cilvēki.

Varbūt vispirms izlasīsim VISU, kas nav diskutējams – izpētīsim, iedziļināsimies, tad, ja mums būs palicis vēl laiks, ķersimies klāt Maccabees un parējām 6 strīdīgajām grāmatām, bet retais “parastais” kristietis ir izlasījis pieejamo Latvijas Bībeles Biedrības izdoto Bībeli, nerunāsim par iedziļināšanos un izpratini.

Nevar taču būt, ka Maccabees grāmata ir tik svarīga, svarīgāka par Evaņģēlijiem un Pāvila vēstulēm, un tas ka viņa ir grūti sameklējama, ir Sātana un viņa Dēmonu darbs.



Žasmine
pievienojies: 27.12.2004
Komentāri: 12
Re: Maccabees graamata
30.01.2005 17:38
Neticīgajam Tomam - skaidrs, ka Jēzus zināja par Makabiešu vai Makabeju grāmatu, jo Jeruzalemes templis tika nopostīts pēc Viņa krustā sišanas, kad šīs grāmatas manuskripti vēl bija pieejami.

Mirari, VISA Bībele ir svarīga, jo VISA Bībele ir Dieva vārds un katra tās daļa satur informāciju, ko Dievs caur praviešiem un savu Dēlu ir vēlējies mums pavēstīt. Tāpēc Bībelē nav un nevar būt vairāk vai mazāk svarīgu vietu. Tas, ko viens vai otrs ir vai nav lasījis un kāpēc, nav nekāds arguments.

Mirari
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 70
Re: Maccabees graamata
30.01.2005 18:33
Kā skaidrot to, ka Romas Katoļu baznīcās ir 1. Lasījums (Apustuļu Vēstule vai kāda Vecās Derības grāmata) tad Psalms, 2.Lasījums (vai nu ir vai nav) un tad Evaņģēlijs, kas tiek lasīt īpaši svinīgi pirms draudzei apzīmējot sevi ar Krusta Zīmi ??? sanāk tomēr Mums Romas Katoļiem ir svarīgāki un mazāk svarīgi Bībeles fragmenti.

Nu jā par to … viens otrs nav lasījis… varu apbrīnot tevi, ja tu apgrozies tādā sabiedrība, kur vairums Maccabees grāmatu jau labu laiku izpratuši, par pārējo Bībeli jau nerunājot.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Maccabees graamata
30.01.2005 20:06
Nu bet kas tajaa Makabieshu graamataa IR tik baigi svariigs? Tb kad jamaa kljuust svariiga. Jo Biibeles dazhaadas vietas ir dazhaadi svariigas dazhaadiem cilveekiem dazhaadas ticiibas attiistiibas stadijaa. Teixim kaameer neiri izlasiijis evangjeelijus, ir gruuti saprast un lasiit paareejo JD, taapat lasot VD bez JD zinaashanaam paar to paliek "paarsegs", kuru atver JD, taadeejaadi... ja ne graamatas svariigumi, tad seciiba gan ir taa vai citaadi ieteicama!
Tad nu jautaajums, kuraa briidii un kaapeec vajadziiga Makabieshu graamata, kas TAJAA ir tik svariigs izjemot Katoljiem tik ljoti svariigo pamatojumu, ka vaig aizluugt par mirushajiem?
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Maccabees graamata