Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis
 
raimis22
pievienojies: 14.12.2014
Komentāri: 1
Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis
14.12.2014 20:42
Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis, bet ir neziņa. Es varētu atteikties no ļauna, bet tomēr ir 3 grēki, kuru dēļ droši vien arī pēc kristībām nedrīkstētu iet pie Sv. komūnijas un saņemt grēku piedošanu, jo laikam darītu tos tāpat. Lai atteiktos no šiem grēķiem, man būtu jākļūst turīgākam un jāizveido ģimene. Tas nav izdarām ne vienā dienā, ne vienā mēnesī, dažreiz tas cilvēkiem prasa gadus, dažiem pat mūžs ir par īsu. Vai tiešām visi cilvēki, kas katrā Sv. Misē iet pie komūnijas ir spējuši atteikties no visiem lielākiem grēkiem. No grēka pret laulību, no nolaidības ikdienā, no grāmatu lejupielādes internetā (darba un izglītības vajadzībām, ne izklaidei), no dažām negodprātībām pret sevi un valsti?

Vai ticībai un Baznīcai nav jābūt palīgam ceļā uz godīgu dzīvi? Bet izskatās, ka draudze ir godīgās dzīves īstenotāju klubiņš. Varbūt, tāpēc draudžu rindas nereti ir ne pārāk pilnas. Bet varbūt tā nav? Varbūt tas tomēr ir palīgs un nevis atalgojums? Galu galā, jau nodomi un griba ir laba, bet ne vienmēr ir racionāla iespēja to īstenot šeit un tagad. Vai tad pasaulē viss ir tik pareizi un godīgi.

Latvija iztērē desmitiem miljonu, lai uzceltu nacionālo bibliotēku, bet pietrūkst viena miljona gadā, lai visiem Latvijas studentiem pasūtītu e-grāmatas, kas nepieciešamas studijām. Kā pret šādu valsti attiekties un vai tiešām pēc desmitmiem miljonu iztērētās naudas studentiem ir jālasa kopā vairāku mēnešu stipendija, lai nopirktu grāmatu, kuru var dabūt internetā par velti, bet pirātiskā veidā? Citi grēki gan vairāk ir par personīgo atbaldību, bet arī - vai veselība un sabiedrība dos iespēju sākt dzīvot bez grēka šeit un tagad?
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis
15.12.2014 08:31
Raimi,

parunā ar kādu katoļu priesteri klātienē. Tikai ar Dieva palīdzību var laboties, ne jau ar saviem spēkiem vien. Tāpēc jau ir svētie Sakramenti.
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis
18.12.2014 09:37
p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Var jau arī parunāt ar kādu katoļu priesteri, kā iesaka J, bet neceri pārāk daudz uz to. Svarīgākais kā Tu pats veido attiecības ar Dievu. Negaidi arī pārāk daudz no Baznīcas, tā ir aizgājusi tālu no tā, kādu to izveidoja Jēzus. Es neko nekritizēju, vien mūsdienu Baznīcas tēlu vada un veido cilvēki un visi mēs esam grēcīgi. Atceries, ka arī priesteri grēko un ir citi priesteri, kas viņiem to piedod. Neuzņemies priestera pienākumu spriest par to, kas Tev tiks piedots un kas nē. Ja pie komūnijas ietu tikai tie, kas ir jau spējuši atteikties no visiem lielajiem grēkiem, tad rindu nebūtu :) Cilvēks pēc dabas ir vājš un tādēļ kļūdās, grēko, bet viņa stiprība slēpjas ikdienas spējā to nožēlot un spējā negurstoši strādāt ar sevi. Pasauli Tu neizmainīsi, vienīgais ko Tu vari izmanīt sadarbojoties ar Dievu esi Tu pats :) Ja Tu spēsi izmainīt svei, maza daļiņa no pasaules mainīsies Tev līdz! Un tas ir daudz.
 
 Saraksts/Katolicisms/Gribētos sakārtot attiecības ar Dievu, kristīties un būt īsts katolis