Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Vai būs amicus curiae brīfs?
 
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Vai būs amicus curiae brīfs?
01.07.2016 23:58
Vai Z. Stankēvičs izdos amicus curiae brīfu šajā gadījumā? http://www.diena.lv/latvija/zinas/uznemeji-un-privatpersonas-versas-satversmes-tiesa-saistiba-ar-solidaritates-nodokli-14146038 Tā būtu lieliska iespēja apliecināt Satversmes preambulā ietverto par to, ka kristīgās vērtības veido Latvijas identitāti.

p.s. protams, lieki minēt, kurā pusē šajā procesā nostājas katoļi, tas ir pašsaprotamu. Jautājums, vai tas ir pašsaprotami arī vietējā hierarhijā?
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Vai būs amicus curiae brīfs?
02.07.2016 10:44
nezinu, ko esiet domājis kā pašsaprotamu. Pēc manas saprašanas, katoļiem būtu ar rokām un kājām jāatbalsta solidaritātes nodokli, jo tas ir vistiešākās apliecinājums žēlsīrdībai un tuvākmīlestībai un pirmo kristiešu kopienas standartiem - rūpes par nabadzīgākajiem. Šis solidaritātes nodoklis pēc apmēriem neatšķiras no parastā sociālā nodokļa, kuru šiem uzņēmējiem iekasētu tik un tā - starpība tikai tā, ka šī nodokļa nauda nevis atgriežas viņu pašu kabatās pensiju, slimības naudu, bezdarbnieka pabalstu, māmiņalgu veidā, bet ar to tiek balstīta pašu nabadzīgāko pensijas (piemēram, mātēm, kurām nav bijis iespēju nopelnīt sev pensiju virs sociālās, jo viņu mūžs pagājis, audzinot pašām savus bērnus Lavijas nākotnei). Atgādinu, ka šiem uzņēmējiem joprojām paliek sociālās iemaksas par summu līdz 4000 mēnesī - tātad viņi bezdabnieku pabalstu, slimības naudu, māmiņalgu, pensiju joprojām var saņemt saskaņā ar šo apmēru. Un tagad pīkstēt, ka par tik mazu naudu nav iespējams izdzīvot un ka tas ir netaisnīgi, ir, atvainojos, pretīgi iepretī tiem, kas ikdienā strādā tieši tikpat smagi un vēl smagāk, bet viņiem jādzīvo un savus bērnus jāuztur par 327,69 eiro mēnesī - šī ir summa, kādu pēc sociālā nodokļa nomaksas saņem minimālās algas saņēmējs ar diviem un līdz bezgalībai vairāk apgādājamiem. bērniem
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Vai būs amicus curiae brīfs?
02.07.2016 13:29
kri, manuprāt, ir visu sapratusi pareizi. Tas ir jocīgi. Lasu jaunāko "Mīliet viens otru" numuru un tur daudz runā par to, ka jaunieši neapzinājās nešķīstību kā grēku un to, ka vajag radīt sapratni, par to, kas ir grēks. Atteikšanās no Baznīcas sociālās mācības arī ir grēks, bet vietējā hierarhija par to nebrīdina! Paceļas jautājums - vai neapzināti darot grēku, tas arī ir grēks? Katrā ziņā tas ir mazāks grēks.

Progresīvie nodokļi un solidaritāte ir tie jautājumi, kuros kristīgās, katoliskās vērtības iet roku rokā ar Rietumu demokrātiju labo praksi un pozitīvo pieredzi un kurus atbalsta arī starptautiskās institūcijas - OECD, Pasaules banka, arī SVF (tā tas ir!) un Eiropas Komisija. Tieši tāpēc būtu par to jārunā vairāk un jārada vienojošs spēks attīstībai pareizā virzienā.

Dažreiz man liekas, ka man ir harizma nodibināt garīgās dzīves institūtu, kas veicinātu tieši sociālās mācības izplatīšanu un pieņemšanu. Varbūt ir vērts darboties šajā virzienā? Varbūt pareizāk būtu dibināt kristīgo sociāldemokrātu partiju?
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Vai būs amicus curiae brīfs?
02.07.2016 20:41
Par labām iecerēm sociālajā jomā runā ar bīskapiem.
Bīskapam ir arī garu (dāvanu) izsķiršanas harizma - viņš var pateikt vai tev ir harizma no Dieva darboties Baznīcas sociālās mācības ieviešanā dzīvē.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Vai būs amicus curiae brīfs?
03.07.2016 08:26
Te par Svētā Gara harizmu atpazīšanas pazīmēm:
http://arhivs.rml.lv/2016-06_JUN/5_nedela_27-30/2016-06-28_Ot/2016-06-28_09-00_PriesteraKateheze_prITolstovs_Harizmas_RML.mp3
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Vai būs amicus curiae brīfs?
04.07.2016 17:22
Es varu pateikt, kas man liekas nepareizi ieviešot solidaritātes nodokli. Galvenā doma -  ir jārisina problēmu cēloņi, nevis jācīnās ar problēmu sekām. Ja ir izdarīts pa tiešām viss, lai soc. vidi sakārtotu, jā, tad var līdzināt arī šādā veidā.
Jāsāk ar to, ko mēs izprotam ar taisnīgumu un sociālo problēmu risināšanas veidiem. Manuprāt taisnīgums nav, ja visu dzīvi dzīvo zaļi, nemācās, strādā kreisos darbus, nemaksā nodokļus un finālā līdzcilvēkiem, kas jaunību dzīvojuši pievelkot jostu, mācījušies 20 gadus, ieguvuši statusu, maksājuši nodokļus tagad ir jāuztur tie, kas apzināti nav maksājuši nodokļus un nav mācījušies! Vai tiešām taisnīgums ir šāds? Patiesībā, es taisnīgumu saskatu vienādās iespējās – piem., visiem vienādas iespējas studēt, mācīties, iegūt izglītību un veidot savu dzīvi, bet ne uz citu rēķina. Protams, ir izņēmumi, siev., kas laidušas pasaulē jaunus pilsoņus, invalīdi... droši vien vel ko var iedomāties. Vai tiešām kads saskata vienlīdzību situācijā, ka jauns cilvēks ir ņēmis kredītu uz daudziem gadiem, lai studētu, dzīvojis no stipendijas utt., un pateicoties šim cilvēka godaprātam, sevis pārvarēšanai, pacietībai un gribasspēkam, viņš tiek apbalvots ar iespēju uzturēt dzērājus un sliņķus? Es domāju, ka var šādi rīkoties tikai tad, ja vals var garantēt, ka vismaz 99% šī nodokļa nonāk īstajās rokās, nevis vieglas dzīves meklētāju uzturēšanai!!!! Ja valsts to nevar garantēt un nav sistēmas, kas to nodrošina, tad tā ir kārtējā aplaupīšana. Slaucam to, ko varam vel noslaukt!
 
 Saraksts/Katolicisms/Vai būs amicus curiae brīfs?