Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Purgatorijs???
Komentāri:Iepriekšējie123Nākamie
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
21.03.2005 20:54
Piedod, ja es kaut kaa tev paari esmu nodariijis! Nebij man meerkjis tevi apvainot!  Uz Mieru muus aicina JK
Kripata
pievienojies: 01.02.2005
Komentāri: 87
Re: Purgatorijs???
21.03.2005 21:38
MV, nu vai zini... Ļoti gribas pateikt, ka tev nav visi mājās. Pagaidām vienīgais, kurš te kaut ko ir noķengājis, esi tu.
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Purgatorijs???
22.03.2005 22:53
MV, vai tiešām Tu nekad nenāksi pie prāta? Varbūt to, ko Tu pateici tādā formā, tomēr varēja pateikt savādāk? Iečeko.
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
26.03.2005 11:55
Mulder, tu ar saviem komentiem ļoti apgrūtini lasīšanu, atkārtojoties un stumjot nevajadzīgi daudz teksta. Pasaki man lūdzu īsi, kas ar Tevi notiks, ja Tava ticība būs izrādījusies nepietiekama un ja tā Tevi nebūs tā pārveidojusi un svētdarījusi, kā te teorētiski apraksti? 
vangogs
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 21
Re: Purgatorijs???
26.03.2005 14:51
hmm,interesanta diskusija.tikai izskatās,ka cienījamam MV vispār nav argumentu,tikai vieni vienīgi ,no pirksta izzīsti apvainojumi.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
28.03.2005 13:47
Mitzrael, es nevaru sevi paarveidot, to var tikai Dievs. Nu un to tu vari Sveetajam Garam pajautaat, kas buus ar mani, ja shis nebuus paspeejis mani paarveidot! Vispaar jau peedeejaa paarveertiiba un pestiishana notiek tad, kad nomirstam fiziski! Tad mees tiekam valjaa no shiis greeciigaas miesas un tiekam apskaidroti (tb ieguustam pilniigu atzinju un apskaidriibu). Liidz tam mees esam tik ierobezhoti cik nu mees te taadi ierobezhoti esam! Cic vairaak cic mazaak! Ja nu iegadiisies taa, ka mees te veel pa zemes virus staigaasim, kad ieradiisies JK, tad muusu miesa tiks paarveersta par apskaidrotu miesu, kaa Pavljiks staastiija!
Tb iisi runaajot paaris citaati no biibels
1 Kor 13
9 Jo nepilnīga ir mūsu atziņa un nepilnīga mūsu pravietošana.
10 Bet, kad nāks pilnība, tad beigsies, kas bija nepilnīgs.
11 Kad biju bērns, es runāju kā bērns, man bija bērna tieksmes un bērna prāts, bet, kad kļuvu vīrs, tad atmetu bērna dabu.
12 Mēs tagad visu redzam mīklaini, kā spogulī, bet tad vaigu vaigā; tagad es atzīstu tik pa daļai, bet tad atzīšu pilnīgi, kā es pats esmu atzīts.
13 Tā nu paliek ticība, cerība, mīlestība, šās trīs; bet lielākā no tām ir mīlestība.
2Korintieshiem 5 1-7 ir labi teikts par dabiigo un gariigo miesu

Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
30.03.2005 11:10
Mulder, tieši tā - kā Tu raksti "pēdējā pārvērtība" - katoļu žargonā to vari arī saukt par šķīstītavu. Nedomāju, ka te būtu vairāk domstarpību.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
30.03.2005 13:56
Aaa nu tad kaa ar shito textu
1 Kor 15
51 Redzi, es jums saku noslēpumu: ne visi mēs mirsim, bet visi tiksim pārvērsti, 52 piepeši, acumirklī, pēdējai bazūnei atskanot. Jo atskanēs bazūne, un mirušie tiks uzmodināti neiznīcībā, un mēs tapsim pārvērsti.
Taada piepeshi un acumirklii... bez jebkaadas "cepinaashanas shkjiistiitavaa"  kuras laiks ir tieshi proporcionaals "nepaspeetajiem" labajiem darbiem! Tb ljiba es ir neapreizi sapratis Katolju Purgatorija koncepciju, ljiba tu! Tobish tas ko es saprotu ir taa, ka purgatorijs ir vieta kuraa notiek shkjiistiishana. A tu nupat apstiprinaaji, ka tas ir process  var kaads paskaidrot, vai RKB purgatorijs ir vieta vai process... Tas ko es te saku, ir tas, ka VIETA atsevishkja kaa purgatorijs... tb "uzgaidaamaa telpa", kuraa tiek "cepinaati" veel neattiiriitie ticiigie, neexistee. Bet es piekriitu, ka BUUS (naakotnee) process kuraa tiks ieguuta jauna miesa, vai paarveersta esoshaa! Bet kaa Pavljiks raxta, shis buus process pietam acumirkliigs!
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
30.03.2005 17:51
[Btw, no tā noslēpuma mazs čiks vien sanāca - diemžēl visi nomira un neviena bazūne neatskanēja.] Un kad atskanēs - Tu rakstīji, ka Gars mūs pārveidos - kāpēc gribi to saistīt tikai ar augšāmcelšanos? Ja arī augšāmcelšanās notiek "acumirklī" , ko gan tas nozīmētu - vai varam to domāt mūsu laika kategorijās? Kāpēc Tu pārveidošanu saisti tikai ar miesas pārveidošanu - pats teici, ka nevari sevi pārveidot, bet ka to var tikai Dievs - un Tu nedomāji miesas pārveidošanu. Tātad, šeit tavs Pavļiks gan runā par augšāmcelšanos, bet ne par to,  ko mēs runājam iepriekšējā atsaucē.

btw, šķīstītavu gan var apzīmēr kā "uzgaidāmo telpu", bet tas uzreiz nenozīmē, ka tā ir "vieta". Un tur nav jāpavada "laiks" par neizdarītajiem darbiem, bet gan par izdarītajiem nedarbiem - domāju, ka šo attīrīšanos var saprast arī kā "procesu", bet nedomāju, ka šādas definīcijas var palīdzēt šo lietu labāk saprast.
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: Purgatorijs???
11.04.2005 17:22
Pirmkārt, kāpēc ir vajadzīgi darbi: Dievs nav vardarbīgs, neuzspiež pestīšanu. Viņš ļauj cilvēkam izvēlēties to pieņemt vai noraidīt. Vispatiesākā atbilde uz Dieva aicinājumu ir cilvēka darbi, jo ar vārdiem mums visādi gadās un vēlamo uzdodam par esošo.

Neapšaubāmi Kristus mūs visus atpestīja, bet caur darbiem Viņš gaida no mums personīgu atbildi.

 

Otrkārt – šķīstītava: To taisno sirdis, kas nāves brīdī nav brīvas no ikdienišķajiem grēkiem vai no soda, ko pelnījušas par grēkiem un nav izcietušas, ieiet šķīstītavā jeb purgatorijā („De fide”) Šķīstītava ir tas stāvoklis, kurā dvēseles tiek aizturētas uz kādu laiku, līdz tās ir izcietušas sev pienācīgo sodu. Varētu teikt, ka uz laiku šīs dvēseles ir šķirtas no Dieva mīlestības un tas ir šo dvēseļu sods.

Svētie Raksti runā netieši par šķīstītavu: II Mak. 12, 42-46 Jūdi lūdzas par mirušajiem, kaut arī zināja, ka tie ir ziedojuši elkiem, lūdzās, lai viņu grēki tiktu piedoti. Jūdi prasīja priesteriem, lai tiktu salikti upuri Dievam kā gandarījums par mirušo pārkāpumiem. „Tā ir svēta un veselīga doma lūgties par mirušajiem, lai tie tiktu atbrīvoti no grēkiem”. Lasām arī Evaņģēlijā: „Bet kas runās pret Svēto Garu tam netiks piedots ne šinī, ne nākošajā pasaulē” (Mt. 12,32). No Kristus vārdiem var saprast, ka daudzi grēki var būt piedoti šajā pasaulē un daudzi – viņpasaulē. Tā liecina arī Sv. Gregors Lielais. Ja kāds strādā Kristus vārdā, bet nestrādā labi, viņa darbs, Sv. Pāvils saka, „sadegs, tas cietīs zaudējumu, bet pats tiks pestīts, taču – kā caur uguni” (I Kor. 3,12-15). Rietumu Baznīcas tēvi ar frāzi „kā caur uguni” saprata šķīstītavu. Ja neievērosi tuvākmīlestības bausli, tad nokļūsi cietumā, un „patiesi es tev saku, ka no turienes tu neizkļūsi, kamēr nebūsi samaksājis pēdējo artavu” (Mt. 5,26). Arī šajā līdzībā zem vārda „cietums” Baznīcas tēvi saskatīja šķīstītavu.

Sv. Augustīns runā par uguni, kas viņpasaulē labo un šķīsta. Dažiem „kādu laiki jācieš pēc nāves” par šai pasaulē pielaistiem grēkiem.

Tieši tādēļ, ka ir šķīstītava Baznīca aizlūdz par mirušajiem. Sv. Augustīns runā par tiem, kuriem nepieciešami aizlūgumi: „tiem, kas pēc kristības saņemšanas nav dzīvojuši kā tik labi kristieši, ka viņiem tādi aizlūgumi nebūtu vajadzīgi pēc nāves, bet no otras puses, kas arī nav bijuši tik slikti, ka viņiem mūsu aizlūgumi vairs nevarētu palīdzēt”.

Dieva svētums ar atļaut ieiet debesīs tikai svētām dvēselēm. Dieva taisnība prasa, ka neizciestais grēku sods tiktu izciests, bet reizē arī Dievs nevēlas pazudināt tos, kas ir vienoti ar viņu mīlestības saitēm. Tātad ir jābūt vienai stadijai, kas panāk nepieciešamo šķīstīšanu un tā ir šķīstītava.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
11.04.2005 17:43
Urus:
Nu makabeju graamata nav kanonaa, taakaa to vari neciteet!
Par to "ne shinii ne vinjaa dziivee", tas noziimee nevis to, ka ir greeki ko piedod tagad un ko piedod veelaak, bet noziimee tieshi to ko JK teica - ka Sv. Gara zaimoshanu NEKAD nepiedos... ne sheit laiciigi, ne tur muuzhiibaa... Vienkaarshi. Nevaig izsecinaat no texta to, kas tur nav raxtiits, censhoties veidot doktriinu! Par to "caur uguni", vaig papeetiit kas tur raxtiits un kaads ir kontexts. Tur iet runa par naakamaas pasaules algu, ko tu sanjemsi... tavi labie darbi tev palix, bet nelabie darbi izniiks... un tu cietiisi ZAUDEEJUMU... Cieshanas buus taadas, kaadas taas ir kad tev teixim maaja sadeg, bet tu pac paliedz dziivs. Taas ir cieshanas, jo visa tava materiaalaa un neDievishkjaa manta sadegs un logjiski, ka tu cietiisi, jo visu muuzhu "dariiji darbus, domaadams ka Dievam to vajag"
Taakaa nevajag Sveetajos Raxtos saskatiit savas izdomaataas doktriinas!
Jo tas ko tu nupat pateici ir, ka nepietiek ar Jeezus Kristus upuri, lai tiktu nomaksaati greeki!
Un izskaidro savu darbu kontextaa sekojoshu biibeles vietu:
Rom 9
32 Kāpēc gan ne? Tāpēc ka viņš meklēja taisnību nevis ticībā, bet paša darbos. Viņš atsities pret piedauzības akmeni,
Rom 3
28 Jo mēs spriežam, ka cilvēks tiek taisnots ticībā, neatkarīgi no bauslības darbiem.
Gal 2
16 Zinādami, ka neviens cilvēks netop taisnots pēc bauslības darbiem, bet ticībā Jēzum Kristum, arī mēs kļuvām ticīgi Kristum Jēzum, lai taptu taisnoti Kristus ticībā un ne pēc bauslības darbiem, jo pēc bauslības darbiem neviens cilvēks nekļūst taisnots.
Rom 5
1 Tad nu mums, ticībā taisnotiem, ir miers ar Dievu caur mūsu Kungu Jēzu Kristu.

Nu nevajag man meegjinaat iestaastiit ka Biibelee ir rakstiits kaut kas, kas tur nav rakstiits.
Ja tu gribi vilkt aaraa Jeekaba veestuli, tad vispirms izdomaa par ko vinjsh runaa, vai par taisnoshanu un ticiibas paraadiishanu Dieva vai cilveeku aciis?
Kristus visu laiku runaaja par ticiibu uz vinju!
Bet tu centies kaut ko nopelnīt
Izlasi veelreiz un pacenties saprast par ko Paavils runaa shajos vaardos
1 Ko lai sakām par savu ciltstēvu pēc miesas - Ābrahāmu? Kādu labumu viņš ir panācis?
2 Jo, ja Ābrahāms kļuvis taisnots ar saviem darbiem, tad viņš ir liels, bet ne Dieva priekšā.
3 Jo ko saka raksti? "Ābrahāms ticēja Dievam, un tas viņam tika pielīdzināts par taisnību."
4 Bet, kam ir darbi, tam alga netiek piešķirta pēc žēlastības, bet pēc nopelna.
5 Kam darbu nav, bet, kas tic Tam, kas bezdievīgo taisno, tam viņa ticība tiek pielīdzināta par taisnību.
6 Tāpēc arī Dāvids teic svētīgu tādu cilvēku, kam Dievs piešķir taisnību neatkarīgi no darbiem:
7 svētīgi tie, kam pārkāpumi piedoti un grēki apklāti,
8 svētīgs tas cilvēks, kam Tas Kungs nepielīdzina viņa grēku.
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: Purgatorijs???
12.04.2005 13:10
Mulders> 1) Kaut arī Tu nepieņem Makabiešu grāmatu tas nenozīmē, ka tajā nav rakstīta patiesība. Tā ir liecība, par Dieva izvēlētās tautas vēsturi un to ko kā Dievs šo tautu vadīja un iedvesmoja. Tad, lūk, šī Dieva izvēlētājā tauta lūdzās par mirušajiem. Tāpat arī citās Bībeles vietās tiek runāts par šķīstītavu, kuras arī tiek manis citētās vēlāk. 2) Vai Kristum varam pierakstīt liekvārdību? Kav ja viņš ir runājis par piedošanaš iespējām, tad arī tādas pastāv – šajā un nākošajā pasaulē. Nedrīkst atmest to kas ir pateikts jau tieši. Varbūt uzreiz jauc galvu noliegums par grēku nepiedošanu pret Svēto Garu, bet šeit iet runa par divām dzīvēm kurās netiek piedoti grēki pret Svēto Garu. Bet citi grēki? Šie vardi norāda, ka var pastāvēt norēķins gan šajā gan nākamajā dzīvē.  Tātad, kad tas notiek? Šajā pasaulē vai nākošajā? Tu runā par nākošaš pasaules algu un tā ir patiesība un tas uz ko mēs esam balstījušies tiek zaudēts – tās ir ciešanas. Tādēļ, jau šajā pasaulē mums ir jāzina uz ko mēs varam patiesi balstīties un tas ir Dievs. Ja mēs balstāmies uz Dievu pilnībā, tad nav šīs ciešanas – dvēsele nenonāk šķīstītavā, bet ir laimīga vienotībā ar Dievu. 3) Kristus mīlēja savējos līdz galam un Kristus upuris ir pilnīgs. „Ar savām svētajām ciešanām, mirstot uz krusta koka, Viņš mums ir nopelnījis attaisnošanu” (Tridentas koncils) – Kristus upuris, kā mūžīgas pestīšanas cēlonis ir noticis vienreiz un uz visiem laikiem. Kristus nesa vienīgo upuri, kas vieno cilvēku ar Dievu. Bet tā kā Viņš savā dievišķajā Personā līdz ar iemiesošanos „kaut kādā veidā ir vienojis sevi ar ikvienu cilvēku”, tad „viņš sniedz iespēju katram cilvēkam vienoties ar šo Lieldienu noslēpumu tikai Dievam zināmā veidā” <>(Vatikāna II koncils<>, Gaudium et spes). Kristus aicina mācekļus ņemt savu krustu un sekot viņam, jo Viņš cieta par mums un mums atstāja piemēru, lai mēs ietu viņa pēdās. (Sal. Mk<> 10, 39; <> 21, 18-19; Kol 1, 24)

Ticība nav vienīgā. Vajadzīgi arī citi akti, kas sagatavo uz attaisnošanu (De fide). Svētie Raksti piemin dievbijību, cerību, Dieva mīlestību, grēku nožēlu un gandarīšanu.

Parpratums, kas izveidojies, ka darbi nav nepieciešami ticībai veidojas no Sv. Pāvila vārdiem, kurus Tu mini, bet tur ir rakstīts „bauslības darbi”, jeb „likuma darbi” un neiet runa par labiem darbiem vispār. Vecās Derības likumi prasīja apgraizīšanu, bet kristiešiem tā nav vajadzīga, bet ticība Jaunās Derības atklāsmei ir vajadzīga. Sv. Jēkabs apgalvo: „Vai redzat, ka darbops cilvēks tiek taisnots, bet ne ticībā vien?” (2,24) Protams, Jēkabs tur runā par ticību, kas ir mirusi. Vajadzīga ir dzīva ticība, „kas izpilda Dieva gribu” (1. Jņ 2,17). „Ticība pati sevī ir mirusi, ja tai nav labu darbu” (Jēk 2,17). Pavils cīnījās ar jūdu izcelsmes kristiešiem, kuri vēlējas, lai kristieši no pagānu tautām pieņemtu arī jūdu likumus, piem. apgraizīšanu, un tādēļ viņš runāja par likuma darbiem, kas nav nepieciešami.

Ticība ir darbīga, kā jau teicu, tā dara labu. Savādāk es varētu teikt, ka daru ko gribu, arī grēku, un būšu atpestīts, jo es taču ticu. Arī sātanisti tic Dievam, tikai viņi zaimo mūsu Kungu.

Lai Dievs svētī Tavu labi gribu, Mulder! :)<>  
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
12.04.2005 15:11
Urus! Tad tavs arguments kanona veidoshanai ir - jebkura graamata, kuraa ir patiesiiba par Ebrejiem un 1ajiem kristieshiem var tikt iekljauta Bazniicaa? Prikols jau taads, ka katolju bazniica iekljaava makabeju graamtas VECAJAA deriibaa, kuras kanonaa vispaar kristieshi nepiedaliijaas, tas bija defineets jau 4ajaa gadsimtaa pirms kristus 1ajaa Sinagogaas! Un tu nupat pac pateici KAAPEEC shiis graamatas ir iekljautas katolju kanonaa - jo taas pamato KATOLJU doktriinu par purgatorijiem! Bez shiim graamtaam shii doktriina nevar tikt izveidota.  Jaa Makabeju graamtas vispaar ir vieniigaas, kas staasta par Juudu veesturi tajaa laikaa, taapeec kaa veesturiskas graamatas taas ir veertiigas un labas. Bet taas nevar tikt iekljautas Sveetajos Raxtos un taadeejaadi izmantotas doktriinu veidoshanai, kaa to izdariija Katolji 16ajaa gadsimtaa kanonizeejot shiis un citas apokrifiskaas graamatas.
Es neapvainoju Kristu liekvaardiibaa, es noraadu, ka katolji vinja vaardos iecep savu doktriinu. Kristus arii runaaja par to, ka ja tava acs apgreekojas, tad izrauj to un met laukaa... Vai tas buutu jaasaprot tieshi? Ja tu kaadam saki, es tev nepiedoshu ne shodien ne riit, tad tas noziimee, ka tu nepiedosi nekad. Un piedoshana starp citu ir iislaiciigs momentaans process... tas ir mirklis. Pirms minuutes tu nepiedevi, bet nupat jau piedevi. Visss... taakaa arii Dieva piedoshana ir acumirkliiga, nevis taada... cepinaashana uz pannas. Tas ko Paavils saka ar darbi vs ticiiba ir - ka darbi tev nepaliidz nekaadi darbi tev nepaliidz sasniegt Dievu. Ja tev nav ticiiba, tad tavi darbi ir veltiigi! Bet ja tev IR ticiiba, tad Dievs dara darbus tevii...
Un kaapeec tu man citee kaut kaadus koncilus un katolju tradiiciju, man ir Biibele. Pashos Sveetajos Raxtos ir raxtiits, ka ar vinjiem pietiek, lai nonaaktu pie patiesiibas... Sveetie Raxti neapstiprina purgatoriju! To apstiprina tikai viena vieniiga katolju tradiicija!
Un pirms citee Jeekabu, jau teicu - izveertee par ko vinjsh runaa... vai Jeekabs un Paavils buutu pretrunaa, ka Jeekabs saka, ka Abrahams tika taisnots ar darbu, bet Paavils saka ka vinjsh tika taisnots ar ticiibu! Vai te ir pretruna? Vai tomeer Paavils runaa par cilveeku Dieva priekshaa, bet Jeekabs runaa par cilveeku Cilveeka priekshaa! Cilveeku sabiedriibaa patiesi, ja tu tici, tev shii ticiiba ir jaapliecina darbos, un taa arii paraadaas darbos. Bet Dievam vajadziiga tava sirds nostaaja, tava ticiiba, tava paljaushanaas, lai taadeejaadi vinjsh vareetu tevi regjenereet un paarveidot, lai tu vareetu vispaar shos labos darbus dariit principaa! Lai tie buutu Dievam par godu, nevis tava praata un pashveertiibas apmierinaashanai. Taa ir sevis maaniishana, ka Dievam vajag tavus darbus... taa tu pac sevi cel lielu savaas un cilveeku aciis, un bezmazvai uzliec Dievam par pienaakumu tevi par to atalgot. Vinjsh JAU ir iedevis mums Daavanu PAR VELTI - savu Deelu, kas ir nomiris par visiem muusu greekiem, lai mees vareetu dziivot Dievam ne vairs bausliibai, kas dzmdee kalpiibai.
Taa ir ljoti eerta metode kaa kontroleet un vadiit cilveekus un atjemt vinjiem Kristus daavaato briiviibu - pieprasiit no vinjiem taadu vai citaadu riciibu, pamatojoties uz kaut kaadiem konciliem, kuri jakobi pamatojas Sveetajos Raxtos. Bet mana autoritaate ir Sveetie Raxti un nevis apokriofiskas vai veesturiskas  graamatas.  Mans Dievs man saka - Ticeet Jeezum Kristum, paljauties uz vinju un visu savu ceriibu likt uz Jeezu Kristu, atziistot savu greeka sabojaatiibu un neshkjiistiibu, un ka tikai mans Dievs var mani tiiriit un dariit taisnu, taapeec no maniim tiek prasiita shii ticiiba, ka Dievs to var un ka vinjsh to arii dariis.  Es ielieku sevi Jeezus Kristus rokaas, lai vinjsh mani atjauno, jo ne man ne tiem spiitaaliigajiem, slimajiem, muitniekiem u.c. greeciniekiem ir kaut kas ko mees varam dariit Jeezus Kristus vaardaa... Jeezus Kristus daudz daudz daudz daudz reizes teica - "Vai tu tici" un uz atbildi "jaa" atbildeeja - "Tavi greeki piedoti, celies un staigaa, atver acis un redzi, atver ausis un dzirdi, atgriezies no greekiem un tici" :) Vinjsh NEKO neprasiija no tiem, kursu dziedinaaja... vinjsh vienkaarshi dziedinaaja, tikai balstoties uz vinju ticiibu!
Darbi dzemdee kalpiibu. Ja tu sanjem Debesis tikai pateicoties saviem darbiem, tad taa nav zheelastiibas daavana, taa ir alga. Bet kas ir tas darbs, ko tu vari dariit lai nopelniitu Debesu Valstiibu un Muuzhiigo Dziivoshanu, tu ar savu skrieshanu un zuudiishanos nevari ne unci pie sava muuzha pielikt. Kaapeec cilveeki iedomaajas, ka vinji var kaut ko dariit savas pestiishanas labaa? Kaapeec cilveeki iedomaajas, ka vinji var dariit Dieva darbu Dieva vietaa. Kaapeec cilveeki guleedami uz neirokjirurga galda ar smadzenju veezi veel meegjina kjirurgam "palidizeet" un "maaciit", un netic, ka kjirurgs ir gana kvalificeets un speejiigs viens pac tevi izaarsteet. Jo vairaak tu tirinaasies, jo vairaak tu sho veezi veicinaasi. Bet kad tu buusi veezha izaarsteets, tad tavas atjaunoshanaas sekas buus shie darbi... tie naaks pashi... kaa sekas, kaa ziime, ka tu esi paarveidots un jauns! Kaa cilveekiem redzamaa ziime... laigan Dievs jau operaacijas laikaa zinaaja, ka tu tapsi vesels!
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: Purgatorijs???
12.04.2005 22:44
1) Iesaku uzmanīgāk izlasīt manis rakstīto par Makabiešu grāmatu. Tajā es nebūt neuzspiežu Tv, kā citas tradīcijas cilvēkam, viedokli par Makabiešu grāmatu. Bet vai var noraidīt, ka tā ir Dieva izvēlētas tautas liecība?2) Es jautāju par Kristus vārdiem: „ne šinī, ne nākošajā pasaulē” (Mt. 12,32). Es neko nesagrozu un „neiecepu” tikai jautāju par Kristus vārdiem. Bez tam vai piedošana nav process, ja tas ir tik vienkārši, tad tā ir svaidīšanās ar peidošanu un nav nopietna. Piedošanai ir jābūt pamatotai. 3) Tu saki: „nepaliidz nekaadi darbi”, bet Pavils runā sakot, ka nepalīdzēs „bauslības darbi”, jeb „likuma darbi”, bet nevis pārējie. Nekad neesu noraidījis ticības nepieciešamību, šeit tu stipri „šauj pāri strīpai”. 4) Koncilus citēju, jo nepaļaujos tikai uz savu gudrību, bet arī uz gudrākiem cilvēkiem. Arī viņi ir domājuši par šīm lietām, lasot Svētos Rakstus. Lai Evaņģēlijs Baznīcā vienmēr tiktu saglabāts neskarts un dzīvs, apustuļi par saviem pēctečiem atstāja bīskapus, viņiem uzticot savu mācīšanas sūtību. Bīskapi šīs ticības patiesības ir pauduši koncilos. Tādēļ arī bija 2 citāti no tiem. 5) Sv. Pāvils un Sv. Jēkabs nav pretrunā viens ar otru. To es arī paskaidroju iepriekšēja komentārā. 6) Tu labi pateici par ticības patiesīgumu cilvēka sirdī. Tas tā arī ir, tomēr darbi nav lai apmierinātu cilvēka vēlmes, bet, lai caur darbiem cilvēks pierādītu Dievam savu uzticību, jo tās ir grūtības, kuras jāpadzīvo cilvēkam. Bez grūtībām un pārbaudījumiem viegli ir visu apsolīt un visam piekrist. Dievam, protams, nevaram neko pielikt un atņemt ar saviem darbiem vai nedarbiem, tomēr atbildi Viņam gan mēs varam sniegt. 7) Tu raksti: "Tavi greeki piedoti, celies un staigaa, atver acis un redzi, atver ausis un dzirdi, atgriezies no greekiem un tici" :) Vinjsh NEKO neprasiija no tiem, kursu dziedinaaja... vinjsh vienkaarshi dziedinaaja, tikai balstoties uz vinju ticiibu!” Bet Jēzus prasīja lai viņi vairs negrēkotu un tie jau ir darbi.
8) „Darbi dzemdee kalpiibu.” - Ja darbu dara kā algādzis tad tas tā ir, bet ja kā Dieva bērns, tad tie ir mīlestībā darīti un nevar būt verdzības darbi. Ticība ir Dieva dāvana un arī labie darbi ir Dieva žēlastības ierosināti un novesti līdz galarezultātam.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
13.04.2005 10:47
Urus! Es tak nesaku ka ir jaapretojas darbiem. Es saku, ka Dieva priekshaa mees tiekam taisnoti ar ticiibu un uzticeeshanos Jeezum Kristum. Darbi protams peec tam naak kaa Sveetaa Gara darba rezultaats. Kaameer mees nepiejemam Jeezu Kristu, tikmeer tavi darbi ir tikai cilveeku priekshaa labi. Dieva priekshaa taa ir tikai liekuljoshana. Savukaart, ja tu esi piejeemis Jeezu Kristu, tad Sveetais Gars tevi paarveido taa, ka tavi darbi sanaak pashi no sevis. Tobish shie darbi ir kaa lieciiba, ka tu esi izglaabts un tapsi pestiits caur zheelastiibas bausliibu. Paavils un Peeteris u.c. apustulji ieceela draudzes ganus. Draudzes gana pienaakums ir sludinaat Evangjeeliju un stiprinaat ticiibu. Draudzes gans ir iistens kalps! Savukaart lai nonaaktu pie patiesiibas neko citu kaa Sveetos Raxtus nevajag... ja tev ir attieciibas ar Jeezu Kristu, tad vinja soliijums paliek speekaa - un Patiesiibas Gars tev visu atgaadinaas un skaidros caur Sveetajiem Raxtiem. Tur jau viss ir pateikts. Pat pastoraalajaa veestulee Paavils raxta
2 Tim 3
16 Visi šie raksti ir Dieva iedvesti un ir noderīgi mācībai, vainas pierādīšanai, labošanai, audzināšanai taisnībā,
17 lai Dieva cilvēks būtu pilnīgs, sagatavots katram labam darbam.

1 Jaanja 2
27 Arī jūs svaidījumu saņēmāt no Viņa, un tas paliek jūsos, un jums nevajag, ka kāds jūs mācītu; bet, kā Viņa svaidījums māca jums visas lietas un ir patiesīgs un nav meli un kā Viņš jūs ir mācījis, tā palieciet Viņā.

Tur veel ir labaaks kontexts, kuraa ir paskaidrots ka mees JAU esam izglaabti ar ticiibu uz Jeezu Kristu. Un tad raxti muus sagatavo labiem darbiem. Saproti... labie darbi naak PEEC tam kad tu kljuusti par Debesu Valstiibas pilsoni! Notiek 2i procesi vienlaiciigi - tava atjaunoshanaas Sveetajaa Garaa un labie Dieva darbi, kaa shiis atjaunoshanaas sekas. Dievs izmanto pac savus ljaudis, lai nestu labo veesti arvien taalaak pasaulee, tai pat laikaa paarveidojot tevi par savu darbariiku! Shai sakaraa labi Paavils teica:

Efezieshiem 2 nodalja
8 Jo no žēlastības jūs esat pestīti ticībā, un tas nav no jums, tā ir Dieva dāvana.
9 Ne ar darbiem, lai neviens nelielītos.
10 Jo mēs esam Viņa darbs, Kristū Jēzū radīti labiem darbiem, kurus Dievs iepriekš sagatavojis, lai mēs tajos dzīvotu.

Redzi mees no zheelastiibas ESAM (pabeigta darbiiba) pestiiti ticiibaa. Ne no darbiem, lai nebuutu jaalielaas. Lai nebuutu taa, ka tu pasaki - redzi es izdariiju to un to, shito un veel kautko, taapeec es esmu tuvaak Dievam. Nee 10 pantas pasaka, ka mees esam Dieva darbs... radiiti labiem darbiem. Shii radiishana notik atdzimshanas procesaa. Tu esi deriigs Dieva darbam tikai tad, kad esi kljuvis par vinja beernu. Liidz tam tu esi pasaules beerns, un tavi darbi ir pasaules darbi.

Tas ir tas par ko Paavils visu laiku vaariijaas nenoguris, lai mees nododam sevi Dievam par kalpiem. Shis 10 pants arii apstiprina, ka darbi, ko tu dari ir nevis tevis deelj lai tu tiktu pie Dieva, bet tu JAU esi  dieva beerns un taapeec Sveetajaa Garaa tu nemaz nevari nedariit labus darbus. Tas apmeeram kaa man... nu es NEVARU kluseet un nestaastiit par taam atzinjaam ko Sv. Gars man ir devis... Pietam shie labie darbi naak pashi no sevis... tikpat dabiigi un nepiespiesti kaa pirms Jeezus Kristus man izdevaas dariit ljaunos darbus. Paveero pats sevi... ja tu dari kaadus darbus ar domu "taapeec Dievs mani pienjems, taapeec man tiks samazinaats laiks purgatorijaa", tad tie nav Dieva darbi... tie ir tavi darbi, tie ir tavas domas un ar tiem tu centies nopirkt Dieva zheelastiibu. Bet zheelastiibu nenopeerk... zheelastiiba ir bez nopelana, par velti. Mees visi esam greekojushi, nav neviena taisnaa Dieva priekshaa... itin neviena!
Tieshi shii apzinja, ka tu esi BRIIVS no greeka, jo tev vairs nevar apvainot likuma nepildiishanaa, tevi vairs nevar apvainot greekos, jo tie tev ir piedoti Jeezuu Kristuu, taapeec tu esi briivs no greeka... un taapeec tu arii vari kalpot Dievam. Ehhh kaut tu speetu saprast un sajust sho sajuutu - buut briivam no greeka, un buut briivam kalpot Dievam un buut briivam vinja Sveetaa Gara regjeneraacijaa un paarveidee... taa nekad vairs nebeigsies, taa ir kaa saka Paavils
Romieshiem 6 nodaljaa
22 Bet tagad, kad jūs esat atsvabināti no grēka un esat kļuvuši par Dieva kalpiem, jūsu ieguvums ir svēttapšana un tās gals - mūžīga dzīvība.

Kam ausis, lai dzird, ko Gars saka draudzeem.
P.S. Iisteniibaa tavs peedeejais msg paraadiija, ka ar tevi viss ir kedaas :)
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Purgatorijs???
13.04.2005 16:52
>Mulders< Savukaart, ja tu esi piejeemis Jeezu Kristu, tad Sveetais Gars tevi paarveido taa, ka tavi darbi sanaak pashi no sevis  - nu nesanak paši no sevis. Krietni vien japiepūlas, un ir tad vēl nesanāk :((( Tu esi laimīgs cilvēks, Mulder, ja vari teikt, ka Tev sanāk tikai labi darbi no Svētā Gara un nekā cita... Dievs jau piedod un Viņa piedošana ir bazgaliga, bet - man liekas, ka mana dzive tomer būs par īsu, lai iemācītos mīlēt darbos un patiesībā - un kam citam gan mūsu dzive ir dota, ja ne lai iemācītos mīlēt darbos un patiesībā? Citādi nemaz nebūtu vērts cilvēkam staigat so garo, slideno ceļu no dzimšanas lidz nāvei, labāk tūlīt, zīdaiņa vecumā, pēc kristībām - šļupts, uz debesīm... Arī zidaiņi ir vajadzīgi debesīs, bet vēl vairāk cilvēki, kas apzinigi spēj mīlēt Dievu un tuvāko...

Es personīgi izjūtu kā lielu atvieglojumu to, ka ir tāda šķīstītava. Ka visam, kas manī vēl būs palicis nepilnigs un nenotīrīts, vēl būs iespēja izdegt šķīstītavā, Citādi man būtu jāmokās domās, vai mana ticiba ir pietiekama, vai grēku nožēla pilnīga, vai paļāvība patiesa... Es ticu un ar visu sirdi jūtu, ka ši iespēja vēl pirms pastarās tiesas ir, citādi tas būtu pret Dieva žēlsirdibu un mūsu brivo gribu - pārāk maz cilvēku Debesu valstibā nonaktu, tikai daži izredzetie...

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
13.04.2005 17:16
Kuri ir tie "netiirumi", kurus Kristus tev nav nomazgaajis? Un vai tu nespeej sev galvaa ieboreet vienkaarshu vaardu "miilestiiba un zheelastiiba". Tev beerni ir? Kad shie kaut ko sastraadaa, tu vinjiem ko vienmeer un visur liec to atstraadaat, tu vinjus sodi? Vai nekad nespeej vinjiem vienkaarshi piedot, un pateikt - viss buus labi.
Man ir meitas. Viena iet skolaa. Reiz vinja sastriideejaas ar vecmaaminju un sabljaava uz vinju savas klases priekshaa. Vienvaardsakot baigi slikti uzvedaas. Peec tam vinja jutaas slikti un naaca pie manis luugt piedoshanu un pastaastiit savu saapi. Es vinju nesodiiju, es vinju vienkaarshi samiileeju, panjeemu kleepii un taa... jo es redzeeju, ka vinjai JAU ir sapratusi savu kljuudu, ja es vinjai ikreiz veel likshu staaveet kaktaa (shkjiistiitavaa), tad peec kaada laika vinja vienkaarshi pie manis nenaaks, jo zinaas, ka katram greekam, ko vinja dara seko sods.
Tas ko man biibele maaca ir, ka manam greekam seko greeka nozheela un tam seko apzheeloshana, jo SODS jau ir izciests! Man buutu sen jaamirst, bet taapeec, ka Kristus ir par mani jau nomiris, es varu dziivot un turpinaat  Dieva darbu dariit. Vinjsh nesola, ka shai dziivee man buus cukurdziive, man buus cieshanas un saapes... kas rada izturiibu, bet taa rada ceriibu.
Atceries liidziibu par Viina daarzu un kungu kas noliiga straadniekus, vienus agri no riita, otrus veelaak, un visbeidzot peedeejos stundu pirms darbadienas beigaam. Visiem rezultaataa tika vienaada alga. Pirmie straadnieki tad suukstiijaas un bij sakudiigi, ka arii peedeejais darbinieks dabon taadu pashu algu kaa pirmais! Vai ko neatgaadina? Kas tev liek domaat, ka "muuzhiigaa dziivoshana" pienaakas tev? Kaapeec tu vispaar domaa, ka tu to esi pelniijusi, kaut tu 1000 gadus dariitu labus darbus? Vai tu vari ar 1000 labiem darbiem padariit par neesoshu kaadu savu noziegumu? Kaapeec tu domaa, ka Dievs nespeej piedot tavus paaridariijumus arii ja tu mirsti shodien. Kristus JAU ir tevi nomzagaajis. Tu JAU esi tiira Dieva priekshaa... Bet pagaidaam mees esam taalu no vinja miesaa... kaa Paavils raxta
2 Korintieshiem 5 nodalja.
Iipashi 17 pantu izlasi.
Tas ka tev IR gruuti dariit labus darbus, tas noraada tikai to, ka process notiek. Jo tu jau sirdii zini kaa vajag un tava sirds jau ir Sveetaa Gara iestaadiita... paareejais naak ar laiku. Sveetais Gars jau nav nekaads diktators, ka panjem tevi un "izvaro".
A bet uzreiz uz debesiim mees nevaram tikt, jo mees esam tie caur ko Dievs runaa uz citiem aicinaatajiem. Dieva plaans ir atgriezt visus aicinaatos... un taapeec mums arii katram cita daavana dota... un taas ir taas caur kuraam mees darbojamies. Bet ne savaa bet Dieva speekaa!
Ja tu "dari labus darbus", tad tu neapzinaati pieprasi Dievam algu. Bet tu esi greeciiga... vieniigaa alga kas PATIESHAAM tev pienaakaas ir - naave. Tu apbeedini Dievu neticot, ka Jeezus Kristus jau ir paveicis to, ko tu centies paveikt un ceri paveikt Purgatorijaa... Jeezus Kristus JAU to ir izdariijis!
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
13.04.2005 22:38
Mulder - cerēju jau, ka problēma ir atrisinājusies, bet liekas, ka esi atkal sev problēmu radījis. Kāds ir Tavs mērķis? Vai Tu gribi saprast, ko RKB saprot ar šķīstītavu, vai gribi RKB iemācīt, ka šķīstītavas nav? Nesaprotu Tavu motivāciju.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 08:15
Gribu saprast to domaashanas veidu. Kaa no taam juusu textu vietaam juus pamanaaties izziist Purgatoriju? Es gan zinu citu piegaajienu (to baigi praktizee Jehovas Liecinieki u.c. sektas), tb dzemdeet savaa galvaa pashiem savu doktriinu un tad piemekleet biibelee vietas, kas it kaa atbalsta sho doktriinu! Tieshi taa es uzskatu ir dzemdeeta purgatorija doktriina! Jo taas vietas kur iet runa par shkjiistiishanu ugunii attiecas uz pasaules galu, tobish uz pastaro tiesu, kad reaali notix paarveershanas process. Tb biibelee nekas nav teikts ka SHOBRIID kaads ir taadaa vietaa kaa purgatorijs. 
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 10:37
Mulder - Tu zini, ka RKB nedzīvo tikai no rakstiem vien, bet arī no tradīcijas, kura sākas ar baznīctēviem. Tu zini, ka Tavi mīļie raksti nav nokrituši no debesīm un nekādu absolūtu patiesību neataino - sākot jau ar Genesis pirmo teikumu, bet tie ir "Dieva vārds" pavisam īpašā nozīmē. Tāpēc arī nav jēgas rakstos meklēt Debesu valstības tehnisko zīmējumu. Arī purgatorija izpratne ir katram ticīgajam ar prātu saprotama ticībā, ko savos agrākajos komentos to centos arī pateikt.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 11:05
Bet tu tak piekritiisi, ja kaads apgalvojums ir pretrunaa biibelee teiktajam, tad shis apgalvojums nevar buut patiess! Vai tomeer, biibelee ir kaadi apgalvojumi, kuri ir pterunaa RKB tradiicijai un taadeejaadi ir nepatiesi?
Tieshi taapeec arii es saku, ja kas neatbilst Biibeles patiesiibai, tad taa vairs ir tikai cilveeku izdomaata doktriina. Un kaa veesture raada, tad purgatorija doktriina LJOOOTI labi ir kalpojusi RKB lai iebiedeetu un terrorizeetu cilveekus veesturee.

Bet she tev viena Biibeles teeksts kas paskaidro visu. Ja tu man izskaidrosi kaa tur var ietuuciit purgatoriju, tad es apsolos par to shajaa saitaa vairs nerunaat!

Veestule Ebrejiem 10 nodalja
8 Iepriekš sacījis: upurus un dāvanas un dedzināmos upurus un grēku upurus, kas pēc bauslības tiek upurēti, Tu neesi gribējis, un tie nav Tev patikuši, -
9 tad Viņš sacīja: raugi, Es nāku Tavu prātu darīt. - Viņš atceļ pirmo, lai nodibinātu otru.
10 Pēc šīs gribas mēs esam ar Jēzus Kristus miesas upuri padarīti svēti pavisam.
11 Un katrs priesteris gan ik dienas stāv kalpodams un bieži tos pašus upurus upurēdams, kas nekad nevar iznīcināt grēkus.
12 Bet Viņš vienu upuri par grēkiem upurējis, uz visiem laikiem ir nosēdies pie Dieva labās rokas,
13 joprojām gaidīdams, kamēr Viņa ienaidnieki tiks likti Viņa kāju pameslam.

14 Jo ar vienu upuri Viņš uz visiem laikiem ir padarījis pilnīgus tos, kas tiek darīti svēti.
15 Bet arī Svētais Gars mums liecina. Pēc tam kad ir teikts:
16 šī ir tā derība, ko Es ar viņiem celšu pēc tām dienām, saka Tas Kungs, Savus baušļus Es došu viņu sirdīs un rakstīšu tos viņu prātā,
17 un viņu grēkus un viņu netaisnības vairs nepieminēšu. -
18 Bet, kur ir grēku piedošana, tur vairs nav upuru par grēku.
Izceelums, protams, mans! Lai tu iipashi redzeetu!
Veel paaris biibeles vietas, kas apstiprina, ka ar Jeezus Kristus upuri pietiek, lai tiktu samaksaati visi greeki Ir
1Kor 6:10-11, Rom 8:1-4,Efez 2:4-10, Kolos 1:21-23, Rom 3:21-28
Padomaa logjiski. Ja bazniicteevi un juusu "tradiicija' nekljuudiitos, vai tad buutu krustakari? Tie bij tieshi taapeec, ka tradiicija tika likta vienaadaa autoritaatee ar biibeli!
Njem un paarbaudi shiis vietas un pajautaa veelreiz savai sirdsapzinjai, vai  Jeezus Kristus naave ir pietiekosha lai samaxaatu VISUS greekus.
Juusu purgatorija miiljaa vieta ir par to, ka nekas neshkjists nevar iemantot dieva valstiibu. Sheit ir tieshaam apstiprinaajums un risinaajums vienkopus:
1Kor 6nodalja
9 Jeb vai jūs nezināt, ka netaisni neiemantos Dieva valstību? Nepievilieties! Ne netikli, ne elku kalpi, ne laulības pārkāpēji, ne malaki[A], ne vīriešu piegulētāji,
10 ne zagļi, ne mantrauši, ne dzērāji, ne zaimotāji, ne laupītāji neiemantos Dieva valstību.
11 Un daži no jums bija tādi. Bet jūs esat nomazgāti, jūs esat svēti kļuvuši, jūs esat taisnoti Kunga Jēzus Kristus Vārdā un mūsu Dieva Garā.
Ieveero "esat" - pabeigta forma. Kaapeec tu uzticies bazniicteeviem un tradiiciju raxtiem, bet neuzticies pac savaam aciim, tajaa ko tu lasi Biibelee. Izlasi pats un paarbaudi jebkuru vaardu. Kaa to Paavila laikaa dariija  Taselonikas Juudi
11 Tie bija labvēlīgāki par Tesalonīkes jūdiem un vārdu labprāt uzņēma, meklēdami ik dienas rakstos, vai tas tā esot.
12 Daudzi no viņiem kļuva ticīgi, un ne mazums cienījamu grieķu sievu un vīru.
Kaapeec tu neuzticies Dieva Garam un vinja Vaardam, ka tas tevi vadiis uz patiesiibu, kaapeec tu uzticies cilveekiem vairaak nekaa Dieva Vaardam?
Un par Mateja 12:32 vietu, paskaties to kaa taa ir rakstiita origjinaalaa. Vaardinjs "muuzhaa" ir "aion", kas ir tulkots biibelee kaa laikmets. Ar ko atshkjiiraas JK laikmets no taa laikmeta kuraa tu dziivo tagad? Pirms tam bij likuma laikmets, kad likums valdiija, tagad ir zheelastiibas laikmets, kad valda Jeezus Kristus. Sveetaa Gara zaimoshana netiek piedota ne toreiz ne tagad, nekad! Ja tu gribi izvilkt Mozus un Daniela raxtus, kur vinjiem tika piedots, bet vienalga bij jaaciesh sods, tad 1) Vinji cieta sodu savaa muuzhaa 2) Tas bij likuma laikmets, kur patiesi bij jaasamaxaa tavs nodariijums, pat ja tev tika piedots. Savukaart vot TO RKB nekaadiigi negrib vai nevar atljauties saprast, ka Jeezus Kristus JAU ir samaksaajis VISUS paraadus par VISIEM greekiem tiem, kas pienjem šo daavanu. Tiem kas nepienjem, tie paliek zem likuma varas un vinjiem patiesi buus jaamaxaa! Bet kaa zinaams - greeka maxa ir naave. JEBKURA greeka... arii ja tu kaut nedaudz sadusmojies uz kaadu, kas tevi nosauc par duraku. Bet sho greeku Kristus ir nomaxaajis. Vinjsh sho sodu ir izcietis tavaa un manaa vietaa... taa ir evangjeelija buutiiba. Ka ar Kristus Naavi tu JAU esi padariits sveets un tiirs Dieva priekshaa, un kaa taads tu vari ieiet Debesu Valstiibaa JO Kristus ir par tevi samaxaajis. Pretii tavam greeku paraadu listei staav lieliem asinjainiem burtiem uzraxtiits "PIEDOTS"... JA tu pienjem Kristu par savu pestiitaaju un aizstaavi Dieva priekshaa!
Tas ir kaa tiesaa... lai tu tiktu briivs, tev jaasamaxaa bezgaliigi liela naudas summa... triljoni miljardi dolaari. Ja tu to samaxaa, tu tiec briivs... Tu pac NEVARI to samaxaat... un to TAVAA VIETAA izdariija kaads, kuram IR shie triljoni miljardi dolaaru, vinjsh to samaxaaja muusu visu vietaa... un taapeec Tiesa tevi atlaizh un nesoda... peec Tiesas izejot, tu esi attaisnots, tev vairs nav greeka, tu esi TIIRS! Shii tiesa JAU ir notikusies, kad tu pienjeemi Jeezu Kristu... un taapeec piepildaas Jeezus Kristus vaardi
Jaanja Evangjeelija 5 nodalja
24 Patiesi, patiesi Es jums saku: kas Manus vārdus dzird un tic Tam, kas Mani sūtījis, tam ir mūžīgā dzīvība, un tas nenāk tiesā, bet no nāves ir iegājis dzīvībā.
BEZ starpposmiem
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 13:23
Te ir tikai rakstīts, ka pietiek ar Kristus upuri un ka citi upuri nav vajadzīgi. Bet šķīstītava nav nekāds ekstra upuris par grēkiem un nav nekāda vieta, kur notiek ekstra piedošana. Pieņemot kristību, tu atsakies no grēka un ļaunā, esi nomazgāts un svēts - esi uz to brīdi. Bet labi zini, ka "vecais suns Ādams, kas tika kristībā noslīcināts, tomēr māk peldēt." Tāpēc jau šī atgriešanās ir process, kas atkārtojas. Ja ļaunā nebūtu un visi pēc kristības uz visiem laikiem paliktu svēti, tad šī pasaule izskatītos savādāka. Bet cilvēks krīt atpakaļ, bet lai atgrieztos viņam nav jāupurē - vienmēr no jauna atgriežoties, viņš zin, ka Kristus upuris pietiek. Šķīstīšanos pēc nāves es redzu kā loģisku konsekvenci ceļā uz svēttapšanu - daļu no transformācijas "procesa".
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 13:55
Izlasi Romieshiem 6o nodalju
Un sliimee to ar 7o nodalju, it iipashi 7aas nodaljas peedeejo pantu!
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 16:04
Un? Šeit jau tikai ir par pamatu - kur sākas dzīvība, kur nāve.  Bet par to, kā šī pārveidošanā pēc miesas nāves uz dzīvību notiek, nav ne vārda.
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Purgatorijs???
14.04.2005 16:27
Un kā gan arī lai būtu. Pieņemu, ka Pāvilu maz interesēja tādas rafineses - bija svarīgi tikai ielikt principiālo pamatu cilvēkos, kuri agrāk dzīvoja tikai pēc likuma, bet tagad viņiem bija jārunā par Garu. Tas ko Tu, Mulder, saki viss pareizi attiecas uz dzīvību. Un pēc RKB sapratnes šķīstītava jau ir daļa no dzīvības, jo neattiecas uz mirušajiem, bet uz dzīvajiem.
Komentāri:Iepriekšējie123Nākamie
 Saraksts/Katolicisms/Purgatorijs???