Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
 
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
25.12.2005 20:42
Cik esmu sekojis līdzi, tad RKB Latvijas gadījumā ir atturējusies no iejaukšanās politikā, bet - šoreiz šķiet, ka cienijamā kardināla Ziemassvētku apsveikums tomēr (kā arī piemēram mācība nesenā Adventes dievkalpojumā, ko bija iespējams redzet pa TV) liecina par kaut ko citu - nemitīga atsauce uz nelaimīgajiem Satversmes grozījumiem. Bet ikvienam taču ir skaidrs, ka tie būtībā neko nav grozījuši (un to taču apliecinājusi ir arī mūsu Prezidente), ja nu vienīgi LPP reitingu. Man jau būtu šī lieta vienaldzīga, bet - šodien apollo.lv nākas lasīt par Baštika izmaksātajām prēmijām... un šī ja nav vienīgā lieta. Vai tad Latvijas reliģisko konfesiju vadītajiem nebija vieglāk arī publiski atzīt, ka labi ir, ka tādi grozījumi ir veikti, bet arī atzīt to, ka šo grozījumu veikšana neva attaisnot un neattaisnos nevienu, kas cenšas savu neizdarību vai pat ļaunprātību slēpt aiz liekulības maskas?
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
17.06.2006 23:45
kas notiek ar mūsu Zemi? Gada visdrūmākajā dienā - 17. jūnijā, kad visai pasaulei vajadzētu dzirdēt, to, kas mūsu Zemē notiek pirms 66 gadiem - nu ju 48 stundas BBC Eiropas ziņu mājasalapā: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm stāv rakstīts par Latviju tas, kas tur stāv rakstīts. Es mazgāju rokas nevainībā - vienmēr esmu bijis par mieru - bet, lai šīs asinis nāk pār to galvām, kas tās ir izlējuši...
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
18.06.2006 09:57
LPP ir totali korumpets politiskais speks un sava butiba dzili populistisks. Savukart, tas ka Pujats ir piedalijies LPP kongresa, ir apkaunojums mums visiem katoliem!

Edigy, par tavu linku uz BBC rakstu: katolu kateheze ir teikts, ka nav pielajauma nekada veida diskriminacija pret homoseksualam personam (t.sk. darba tirgu) un pret tiem jaizturas ar iejutibu un cienu!!!
aleksis
pievienojies: 23.05.2006
Komentāri: 2
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
18.06.2006 11:46
(1) Nav, protams, labi, ja Baznīcas pārstāvji tieši darbojas ikdienas politikā vai izved aģitāciju par labu kādai partijai. Francis Trasuns (katoļu priesteris un pirmskara Saeimas deputāts) ir traģisks piemērs, ka arī ļoti taisnprātīgam un gudram cilvēkam var būt ļoti grūti atrasties "starp diviem krēsliem". Varbūt, katoļu draudzē iesaistītie laji var organizēti paust savu attieksmi, ja kāda Dieva namā sākas priekšvēlēšanu aģitācija? Draudžu locekļiem taču var būt visai dažādas politiskās simpātijas, un arī es negrasos balsot par LPP. (Ir gan viena nianse - Baznīcai ir jānosoda tādi politiķi, kuri atbalsta abortu izdarīšanu Latvijā. LPP, iespējams, ir viena no nedaudzām partijām, kura ir konsekventi nosoda abortus.)

(2) Toties nesen Saeimas apstiprinātais Darba likums, manuprāt, nevienu nediskriminē. Likumā ir teikts, ka nav pieļaujama diskriminācija pēc rases un etniskās piederības, reliģijas,.... un citiem apstākļiem. Tātad arī ar esošo likumu nevienu nedrīkst diskriminēt - visus apstākļus uzskaitīt nekad nebūs iespējams un sabiedrībā (t.sk. darba devējiem) ir ar līdzvērtīgu mīlestību jāizturas pret visiem cilvēkiem un jāpieņem darbā saskaņā ar kopīgā labuma kritērijiem.

Jau ar tagadējo Darba likuma panta redakciju agrākais luterāņu mācītājs Māris Sants sekmīgi tiesājas pret Rīgas Kultūru vidusskolu, apsūdzot diskriminējošā attieksmē viņa seksuālās orientācijas dēļ. Apelācijas vēl turpinās. Tādēļ praidisti nevienu ar Darba likuma grozīšanu nevēlas pasargāt, viņi tikai savu dzīvesveidu grib pēc iespējas vairāk izcelt valsts likumos un dokumentos.
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
30.06.2006 13:48
Citats: "Savukart, tas ka Pujats ir piedalijies LPP kongresa, ir apkaunojums mums visiem katoliem!"


Tā kā šī portāla moderatori – cik noprotu, liberāli noskaņotie Liepājas dominikāņu tēvi – nekā nereaģē, atļaušos Jums aizrādīt, ka no Baznīcas iekšējās etiķetes viedokļa nav pieļaujams saukt Baznīcas hierarchus tikai uzvārdā bez titula. Jūs savu kaimiņu varat saukt vienkārši par «Pujatu», bet ne kardinālu. Vienīgais izņēmums ir dižie teologi, kuŗu uzvārds pats par sevi ir tituls (piemēram, Suaress).
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
30.06.2006 16:36
Vispār jau mūsdienās katolim (nejaukt ar modernistiem*, liberālkatoļiem** un „kabatas katoļiem”***) ir ļoti grūti darboties politikā, jo visi esošie politiskie spēki ir tā vai citādi noskaņoti pret Baznīcas sociālo doktrīnu. Labākais piemērs šai dilemmas izraisošajai situācijai ir ievērojamais vācu katoļu politiķis Francis fon Pāpens, kas 1933. gadā bija spiests atbalstīt Hitlera nākšanu pie varas un kuŗu Nirnbergas starptautiskā kaŗa tiesa pilnīgi pamatoti attaisnoja (par spīti padomju pārstāvja iebildumiem).

 

----

* Modernists – cilvēks, kas piekopj modernisma herēzi, kas definēta un nosodīta Sv. Pija X enciklikā „Pascendi” un Sv. Kongregācijas dekrētā „Lamentabili sane exitu”. Piemēri: A. Luazī (Loisy), P. Teijārs de Šardēns SJ (Teilhard de Chardin), H. Kings (Küng) utt.

** Liberālkatolis – katolis, kas neievēro vai apšauba lielāko daļu Baznīcas mācības punktu, t.sk. dogmatiska rakstura.

*** „Kabatas katolis” – katolis, kas, politikā darbodamies, demonstratīvi atsakās no Baznīcas sociālās doktrīnas ievērošanas un ieviešanas. Piemēri: Dž.F. Kenedijs, Dž. Kerijs utt.
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
22.07.2006 15:49
Lūdzu portāla administrāciju dzēst manu kontu šajā lapā, diemžēl es pats to nevaru izdarīt. Paldies!
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
25.07.2006 18:25
Pujata kunga aprobežotība pārspēj visu. Man pieteik es labāk eju kopā ar anglikāņiem, nekā ar Katoļu Baznīcu, Ļedjajevu, sūdu metējiem un LPP. Piedodiet par rupjību!
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
25.07.2006 20:38
Ja šeit varētu rediģēt postus, tad es iepriekšējo laikam dzēstu, jo tās bija emocijas - ar veselo saprātu un pēc sirdsapziņas spriežot katram ticīgajam tomēr paliek izvēle un domāju, ka tas ir tikums - palikt neieļaunotam. Patiesībā visa šī jezga man liek pārdomāt par to, ko nozīmē ekumēnisms un vai patiešām arī ekumēnisma kustībā notiek laiku pa laikam "sabiedroto" nomaiņa? Man tomēr gribas ticēt labajam un arī rīkoties paturot prātā labestību un tuvākmīlestību.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
25.07.2006 20:50
Diezin vai to vareetu saukt par aprobezhotiibu. Driizaak par netaalredziigu, paarsteiziigu riicibu, pie kuras novedis kompetentu PR padomnieku truukums.

Jo pashlaik toni nosaka Ledjajevs ar savu veelmi bez maz vai masveidaa kjert homoseksualistus un piespiedu kaartaa no tiem "izdziit deemonus" vai vispaar tos visus izoleet.

Pareizi ka Eminence skaidri pazino Bazniicas nostaaju - taa ir pret shaa greeka "legallizaaciju". Tomeer bez bausliibas un nosodiijuma siem nelaimiigajiem cilvekiem jadod ari Labaa Veests - Kristus Asiniis vini var tikt dziedinaati. Jaaruna par iespeeju sanemt so dziedinasanu, kaut vai piedaloties Dzivibas Straumju programma.
Upis
pievienojies: 15.12.2004
Komentāri: 30
Re: Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?
01.08.2006 17:27
Es gan kaa katolis lepojos, ka Kardinaals beidzot pauzh atklaatu atbalstu LPP. Briinos par katoljiem, kas aprej LPP. Neviena partija Latvijas politikaa nav ienesusi tik daudz kristiigas veesmas kaa LPP. Ko tad, juus katolji, atbalstiiet Sorosieshu un citu liberaalju zombeeto rietumu naaves kultuuras politiku, kuru paarstaav NVO un Jaunais Laiks? LPP - korumpeets speeks, ljoti populaars viedoklis, ko auztur sho pashu liberaalju kontroleetie meediji - aviize Diena, LTV zinju dienests, Latvijas Raadio. Saaciet domaat pashi, kas aiz kaa staav!
 
 Saraksts/Katolicisms/Vai tiešām oficiāls atbalsts LPP?