Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Sv.Gars
 
zasite
pievienojies: 05.05.2006
Komentāri: 14
Sv.Gars
23.05.2006 20:39
Batseba un Kri! es pilniibaa piekriitu Juusu viedoklim. Neesmu dailjruniiga, bet jaadomaa par katru vaardu, kuru mees lietojam kaa Kristus Kareivji.Man prieks, ka mana datorskola, kuru es apguustu ir izraisiijusi diskusiju.Mums ir jaarunaa, taapeec mees esam kristieshi.Tuvojas Vasarsveetki.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sv.Gars
24.05.2006 09:54
Neliels komentārs atziņai - esam kristieši. Manuprāt, iespējamas divas pieejas: pārliecība, ka esi kristietis (intelektuālā pieeja) un sajūta, ka esi kristietis (intelektuālā+intuitīvā). Pirmā ir balstīta uz prāta darbību (nemitīgā sevis kontrole un audzināšana - katrā rīcībā un domāšanā). Otrajā gadījumā rīciba, domāšana, resp., visa cilvēka eksistence it kā "neapzināti" virzas pa gultni, kuras būtība ir kristietība. Tautā to sauc "ticība ar sirdi un dvēseli". Otrā pieeja neizslēdz pirmo, kā sākuma posmu. Bet īsts kristietis nedrīkst apstāties pie pirmā posma. Jo tas ir nepietiekams un nav stabils un var novest pie šaubām ticībā, kas izpaužas, kā papildus informācijas meklēšana. Un parasti noved maldu ceļos, kas novirza no kristietības.

Kā panākt, lai īstenotos intelektuālais+intuitīvais ticības variants? Definēsim, kas ir ticība savā būtībā: ticība ir īpašs cilvēka dvēseles stavoklis, kas iestājas, piedzīvojot Dieva klatbūtnes realitāti. Kā piedzīvot Trīsvienīgā Dieva klātbūtnes realitāti? Caur garīgajiem vingrinājumiem, kas ir lūgšanu optimālais veids.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Sv.Gars
25.05.2006 13:36
Batseba tu savos vaardos pateici tieshi to ko Raksti apliecina. Arii deemoni tic un treb. Intelektuaalaa "zinaashana" nav nekaada ticiiba. Ticiibu arii definee Raksti - taa ir paljaaviiba uz neredzamaam lietaam paarlieciiba par to kas cerams. Tu to sauc par iipashu staavokli. Bet taa arii ir. Sveetais Gars rada sho staavokli. Ticiiba naak no Dieva un to pats Dievs muusos rada caur Dieva Vaardu un Sveeto Garu (tai skaitaa uztur caur sakramentiem). Kaa teica Kristus - Cilveeks nepaartiek no maizes vien bet no ikkatra Vaarda kas no Dieva iziet. Taapeec, kas paliek Kristus vaardos, tas buus patiess vinja maaceklis, tas atziis patiesiibu un patiesiiba dariis vinju briivu.
Es tik taa... savas 2 kapeikas! Un man jau shkjiet, ka tu to arii atziisti, ka bez Dieva pasha zheelastiibas un iniciatiivas mees pashi nespeejam Debesiis uzkaapt! Tas ir vinjsh, kas muus apveltii ar ticiibu un paljaaviibu uz Kristu, caur Sveetaa Gara darbu!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sv.Gars
25.05.2006 15:30
>Mulders

Āķis manis teiktajā (un iemesls, ka es runāju) ir tas, ka esmu to visu "izlaidusi caur sevi". Pateicība Dievam!!!

Ja cilvēks dzīvo lielākam Dieva godam, tad Dievs vienmēr darbojas lielākam cilvēka labumam.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Sv.Gars
26.05.2006 13:45
Ja cilvēks dzīvo lielākam Dieva godam, tad Dievs vienmēr darbojas lielākam cilvēka labumam.
----
Taa vish i. Es arii to esmu izlaidis caur sevi, bet es gan pats sevi un savu pieredzi nelieku par meeru Dieva patiesiibai.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sv.Gars
26.05.2006 15:09
>Mulders

Jā, vēlāk, pa ceļam uz majām,  man ienāca prātā, ka frāzi var saprast tieši tā, ka dzīve lielākam Dieva godam ir noteikums Dieva želastības mēram. Nē! Dieva žēlastība nav atkarīga no cilvēka nopelniem, jo Dieva žēlastība ir bezgalīga. Un es to saņemu nepelnīti, jo bezgalīga ir Dieva mīlestība pret mani. Pareizi manis teiktais skan tā: man jādzīvo lielākam Dieva godam, jo Dievs vienmēr darbojas lielākam cilvēka labumam. Dievs ir manas dzīves mērķis - caur iepriecinājumu un atstātību.
 
 Saraksts/Katolicisms/Sv.Gars