Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/ICCRS un Latvijas bīskapi?
 
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
ICCRS un Latvijas bīskapi?
03.07.2006 10:33
Ļoti iespējams, ka jau ir runāts par šo tēmu, bet darba laikā diemžēl nevaru atļauties pārlasīt visas esošās diskusiju tēmas.

Ļoti gribētu dzirdēt dārgās Mātes Baznīcas viedokli.

 

Kāpēc tas Latvijā ir tik klusi un nemanāmi tieši no "vadības" puses?

un kādas attiecības ar ICCRS ir Liepājas diacēzes vadībai.

 

 

Priecāšos par Jūsu viedokļiem, vienījamie katedrale.lv diskutētāji
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: ICCRS un Latvijas bīskapi?
03.07.2006 19:42
Ja vēlaties manu pazemīgo viedokli, tad es pašreizējā brīdī sliecos domāt, ka „charizmātiskā atjaunotne” ir visnotaļ bīstama un ķecerīga nekatoliska kustība, kas diemžēl ieperinājusies atsevišķās katoļu aprindās (sākotnēji ar kardināla L.-J. Suenensa lielu gādību). Kāpēc bīstama un ķecerīga? Es tā domāju sekojošu sešu iemeslu dēļ:

Pirmkārt, tā uzurpē Baznīcas lomu, kas uz Dievišķa mandāta pamata ir vienīgā un ekskluzīvā vidutāja starp Dievu un cilvēkiem.

Otrkārt, charizmātisms iet rokrokā ar pseidoekumenismu, kas noliedz šo Katoļu Baznīcas lomu, aicinot uz „interkomūniju” ar citām konfesijām.

Treškārt, „charizmātiskā atjaunotne” nāk no protestantu pentakostālisma un tai ir visi šī pentakostālisma vaibsti. Tātad tas ir Trojas zirgs Baznīcas iekšienē.

Ceturtkārt, tā pamatojas uz maldīgu teoloģiju – uz ASV protestantu aprindās 19.gs. radušos „slavināšanas teoloģiju”, nevis uz apustulisko bauslības teoloģiju, kuŗas pamatā ir grēku nožēla.

Piektkārt, tā pēs savas būtības ir anarchiska: ja jau es „saņemu Svēto Garu”, tad man vairs nevajag nekādu autoritāti, nekādu hierarchiju.

Sestkārt, tā ir izteikti antisakrāla: tā kā pamatnorma ir spontānums, tad Baznīcas noteikto un aprobēto sakrālo pielūgsmes normu kopums kļūst otršķirīgs.

Es tomēr nepiekrītu tiem, kas tik ļoti šausminās un baidās par šīs „atjaunotnes” izplatību. Mēs taču zinām, ka elles vārti Baznīcu neuzvarēs. Padomājiet: Ārija viltus mācība deva Kristus Baznīcai tik lielu triecienu, ka, kā teica Sv. Hieronīms, „Pasaule novaidējās aiz pārsteiguma, atklājot, ka ir kļuvusi ariāniska”. Nekāda „atjaunotne” nestāv ariānismam klāt… bet kur tagad ir tas ariānisms?
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: ICCRS un Latvijas bīskapi?
03.07.2006 20:35
Taču gribu piebilst, ka neuzskatu savu viedokli par kaut kādu absolūtu vai absolutizētu patiesību un esmu gatavs uzklausīt arī pretējus viedokļus.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: ICCRS un Latvijas bīskapi?
07.07.2006 15:24
godiigi sakot dikti skumiigi palika izlasot sho komentaaru, jo var just ka ir riktiigas probleemas ar "piesleegumu pie bazniicas galvas", jo ja vien shajaa pashaa portaalaa var lasiit par ICCRS 40 gadu jubileju pie pāvesta Benidikta XVI tad man liekas, ka šī atbilde ir tieshaam izejosha no negatiivas pieredzes vai steriotipiem,

jo Tieshi shii pieredze ar atjaunotni Sveetajaa Garaa dod iespeeju izjust Bazniicas hirarhiju un autoritaates, to ka biiskapi un priesteri  un pats paavests ir Dieva iecelti, ka visa bazniica ir Kristus miesa.

veel kaada buutiska lieta ir taa, ka ICCRS šāgada jubilejaa izdeva DVD disku kuraa ir informaaciju kaa tas viss ir aizsaacies un  kaada skaista frāze no ICCRS vizitācijas pie Jāņa Pāvila otrā, kurā uzrunu sākot Viņš teica - LONG LIFE FOR CHARISMATS!!!(un tam sekoja aplausi ar paavesta smaidu, veelaak arii kopiiga luugshanaas meelees utt., luuk kaada ir Bazniicas Vadiiba)

Cieņu tiem, kas mēģina saprast. Tieši Pāvests ir teicis, ka redzot šīs atjaunotnes augļus Viņš ir atzinis tos par labiem. luuk taa!
pax
pievienojies: 11.04.2005
Komentāri: 19
Re: ICCRS un Latvijas bīskapi?
07.07.2006 21:05
Manuprāt, vērtīgs mūsu pāvesta Benedikt XVI raksts: ICCRS karstgalvjiem un arī ķeceru meklētājiem. 

The Theological Locus of Ecclesial Movements (Benedictus XVI): http://www.communio-icr.com/articles/PDF/ratzinger25-3.pdf

Godīgi sakot mani visu laiku tirda nelāga sajūta, kad runā par šo pieredzi; bet vai es, "parastais" ticīgais, kas pieder pie apustuliskas lokālās draudzes,  nevaru izjust Svētajā Garā  "Bazniicas hirarhiju un autoritaates, to ka biiskapi un priesteri  un pats paavests ir Dieva iecelti, ka visa bazniica ir Kristus miesa." (mathew) Kas tad šajā ICCRS ir tāds īpašs, jo bieži liekas, ka Svētais Gars ārpus "atjaunotnes" tā īsti, pareizi vai tīri nedarbojas.  

Protams, jābūt arī aklam, ja nespēj redzēt Smilgu Jura norāditos punktus; katoliskā Baznīca, kā mēs zinām ietvet ļoti ļoti daudz dažādus cilvēkus un sabiedrības, tāpēc šur tur šīs negatīvās un bieži ķecerīgās tendences izpaužas, arī laji nav erudīti daudzos jautājumos, šādi dedzīgi pārdzīvojumi var ievest garīgos maldos, lepnumā, "mīlestības relatīvismā", īpaši, kad iesaista jaunu nenobriedušu ticīgo utt.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: ICCRS un Latvijas bīskapi?
10.07.2006 10:52
Bet kāpēc pret reālām Svētā Gara izpauspēm, kas skaisti ir aprakstītas apustuļu darbos un Pāvila vēstulēs ir tik liela pretreakcija!

Vienmēr runājot par atjaunotni un  it sevišķi Katoļu Baznīcā uzsveru reālu nepieciešamību visās aktivitātēs informēt baznīcas vadību(priesteri, prāvestu..)

Man šķiet, ka tieši nepareiza izpratne un negatīva pieredze ar ko dažiem nākas saskarties no brīvo draudžu puses ir radījusi iespaidu, ka atvērta dzīve uz Svēto Garu ir kaut kas briesmīgs.

 

Atvērtība uz Svēto Garu sākas no tā brīža, kad esam spējīgi pateikt  "Jā" savā dzīvē pašu lielāko un nodod savu dzīvi Kristus rokās - sakot Kungam, ka  mana dzīve pieder TEV un ESI TU mans KUNGS!!!

Ja mums nav nevienas autoritātes garīgajā vadībā, tad pat lūdzoties rožukroni varam stipri nobīdīties no  taisnās Baznīcas taciņas uz Debesīm.

Principā galvenā doma, ko gribu pateikt ir šāda - Dievs mums dod daudz līdzekļus, lai mēs paveiktu Viņa doto uzdevumu - mīlēt tā kā Viņš ir mīlējis - viens no šādiem līdzekļiem ir reāla fiziska un garīga Dieva klātbūtne Svētajā Garā, intresantākais ir tas, ka tieši šāda pieredze dod iespēju dziļāk izdzīvot sakramentālu dzīvi. Pareiza paļaušanās uz Dievu un dzīve ar Baznīcas vadību un slāpes pēc Svētā Gara darbības, ļauj izprast Kristus dziļāko un skaistāko noslēpumu Svēto Komūniju.

VARDU SAKOT HARIZMATISKA DZIVE DOD IESPEJU VIEGLAK UN DZIVAK DZIIVOT AR DIEVU UN SAPRAST UZ KO MUS AICINA GAN BAZNICA GAN PATS KUNGS KONKRETAS IKDIENAS SITUACIJAAS.

TAS JA TU NEESI HARIZMATS NENOZIIMEE KA TU NEBUUSI DEBESIIS, UN JA TU ESI HARIZMATS TAS NENOZIME KA TU BUUSI DEBESIIS, JO TAA PAT HARIZMAATS IR TIKAI "TRUBA" PA KUR VAR  pluust Dzīvais Ūdens!!!

 

 

Nevajag baidīties no tā ko nesaprotam, bet meeginaat izprast, pirms nosodam!

 

 

svētīgu dienu,
 
 Saraksts/Katolicisms/ICCRS un Latvijas bīskapi?