Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/mirušo pielūgšana
Komentāri:Iepriekšējie12
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 15:38
>Bez nosaukuma
Ar visu nelaiku izlasīju.

Var teikt, ka tu centies pārliecināt mani par to, kam es jau tāpat piekrītu.

Piekrītu, ka tikai pats Dievs sniedz palīdzību, ka ” katrai cilvēciskai būtnei, garam vai eņģelim ir tieši pietiekami, ko darīt, lai pastāvētu pats savās lietās, un tam nav dots ne atoma vairāk, lai tas no sevis paša varētu pastāvēt vēl par citu.

Piekrītu 100% teiktajam: “ Ja Man, Dzīvajam Palīgam nav vajadzīgs neviens cilvēks, jā — pat neviens eņģelis un vēl daudz mazāk kāds izgrebts tēls (kad Es palīdzu, Es daru to Garā un Patiesībā, bet ne kokā, akmenī vai krāsā!)” Nu nav katoļi tik stulbi, lai domātu, ka izgrebts tēls sniedz palīdzību.

Man personīgi kāda svētbilde dažreiz palīdz koncentrēties lūgšanai. Un kā es uz savu tuvinieku fotogrāfiju varu paskatīties ar mīlestību, tāpat ar mīlestību es varu uzlūkot Marijas vai kāda cita, man tuva svētā, svētbildi. Dievs Tēvs, attēlots kā vecītis ar bārdu, man gan izraisa vienīgi smaidu :)

Par Tevis rakstīto-

Piekrītu, ka jāiemīl arī tie, kas tālu no Dieva ( vai tas jau nav 2. bauslis, kas māca mīlēt tuvāko kā sevi pašu?), ka jāmīl pat ienaidnieki. Taču tā jau ir mīlestības augstākā pakāpe, uz ko es varu tikai tiekties. Nu neticu, ka spēj mīlēt cilvēku, kurš tev ir nodarījis pāri. Ja vari, tad visu cieņu.

Nepiekrītu, kur saki, ka liekulīgi mīlēt to, kas patiesi jau ir mīlēts… Es mīlu bez jebkādas liekulības, jo par Sv. Terezīti man tika stāstīts jau bērnībā. Katram tas ir ļoti individuāli. Un nemīlēt Mariju, kas ir Dieva māte- tas jau ir pāri manai saprašanai.

100% atbalstu pēdējo teikumu. tas apmēram, bet steidzoties, ka nesanāk pārpratums kā ar Batdsebu
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 15:43
Cik viegli mīlēt visādus svētos, ko mūžā neesam sastapuši un pazinuši, bet cik grūti aizlūgt un palīdzēt tiem, kas blakus, ar kuriem reizēm šķēpus palaužam, paspītējamies, negribam klausīt un uzklausīt [īpaši vistuvākajiem radiniekiem]...
kleo
pievienojies: 06.07.2007
Komentāri: 10
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 16:20
>VASARA . Kā es tev piekrītu. Tieši tā arī Bībelē ir teikts. :-) Svētie ir bijuši tādi paši cilvēki kā mēs, bet nu jau miruši. Ja mēs būtu dzīvojuši tajos laikos diez cik liela mīlestība mūsos uz viņiem būtu. ??? daudz grūtāk ir mīlēt, to kas tev skatās acīs un dara sāpes šeit un tagad.
kleo
pievienojies: 06.07.2007
Komentāri: 10
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 16:55
Es tikai vēl gribēju vienu citātu no Bībeles minēt Jes. 8:19 Bet, kad jums sacīs: "Jums jāprasa zīlniekiem un pareģiem, kas muld un čukst," - tad atsakait: "Vai tad tautai nav jāgriežas pie sava Dieva? Jeb vai tai ar jautājumiem par dzīvajiem jāgriežas pie mirušajiem?  Labi, te ir Dieva pārmetums, ka tauta griežas pie zīlniekiem, bet atbilde skar tieši manis izvirzīto jautājumu. Mums, kristiešiem ir jāgriežas ie Dieva visos jautājumos, nevis pie mirušajiem. Tādēl, man arī radās jautājums šajā sadaļā, kāpēc katoļi lūdz mirušos. Bet, diemžel neviens man tā arī nav atbildējis :-(
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 20:01
> kleo Es arī Tev pacitēšu no bībeles: "Kam ausis dzirdēt, tas lai dzird."
Man izskatās, ka  tu nemaz nevēlies saņemt atbildi uz savu jautājumu, vai arī neesi iemācījusies klausīties. Un sorry! Svētos pielīdzināt zīlniekiem un burvjiem???????
kleo
pievienojies: 06.07.2007
Komentāri: 10
Re: mirušo pielūgšana
11.07.2007 20:56
Es nepielīdzinu burvjiem svētos, bet gan gribēju vērst uzmanību uz Dieva atbildi, kad visi jautājumi ir jāuzdod Dievam, nevis mirušajiem. Es ļoti labi dzirdu, ko šeit raksta cilvēki, bet es neesmu dzirdējusi atbildi, kas sakņotos Svētajos Rakstos. Tādēl arī man radās šīs diskusijas jautājums. Kā jau rakstīju, es nevienu netaisos aizvainot vai sadusmot. Vai tas ir kāds grēks, ja es vēlos noskaidrot patiesību par kādu lietu. Un šo patiesību es vēlos atrast Svētajos Rakstos nevis cilvēku idejās. varbūt es nekorekti uzdevu jautājumu. Varbūt vajadzēja, - uz kuras rakstu vietas pamata Katoļu baznīca godina un pielūdz  (lūdz) mirušos? Bībelē par mirušajiem ir pavisam savādāk rakstīts.  labi, es atvainojos ja es ar savu ziņkārību esmu kādu sadusmojusi. Vienkārši mana vienīgā autoritāte ir Dievs un Dieva Vārds, nevis cilvēku idejas. Vēlreiz atvainojos.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: mirušo pielūgšana
12.07.2007 11:37
kāpēc un uz kāda pamata katoļu baznīca aizlūdz par mirušajiem, var izlasīt šeit pat: http://www.katedrale.lv/index.php?id=658

Bet runājot par minēto rakstu vietu, kas aizliedz vērsties pie mirušajiem, runa ir par, tā teikt, garu izsaukšanu, kuru šodien pazīstam kā spiritisma seansus, šķīvīša dancināšanu utml. Vēršoties pie svētajiem, mēs nevēršamies pie mirušiem, bet dzīviem - kā tad Jēzus teica, ka Dievam viss dzīvo - gan Ādams, gan Noass, gan Abrahams? Vēl trakāk - ja jau mirušie būtu tiešām mirušie, tad ko lai padomājam par notikumu Tabora kalnā? Ka Jēzus veica spiritisma seansu?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: mirušo pielūgšana
12.07.2007 12:21
Tā vēršanās pie mirušajiem man arī nepatīk. Turklāt, ja mans Dievs ir tik visuvarens un klātesošs, ka varu it visā ik mazākajā lietā vērsties pie viņa! :)) Mirušajiem gribu ļaut atdusēties, ko viņi ir pelnījuši. Debesīs - tur gan satusēsim, kad visi tiksimies :))
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: mirušo pielūgšana
12.07.2007 15:57
Atmetot visus "tā ir pareizi" un "tā ir nepareizi", es atļaušos pa-dalīties ar savu pieredzi. Man Dievs ir klātesošs katrā manas dzīves mirklī. Reāli. Man Viņš ir Visuvarenais Dievs, kura visvarenību nav manos spēkos aptvert. Man Viņš ir vistuvākais  un vienīgais draugs un mana Mīlestība. Šodien un katru mirkli. Manas lūgšanas ir dialogs. Un šajās sarunās es runāju arī par mirušajiem. Un mans lūgums parasti ir tāds: "Kungs, tu taču saproti, cik cilvēks ir vājš. Man tā gribētos, ka Tu neapvainotos uz šo cilvēku par viņa kļūdām. Lūdzu, palīdzi arī man piedot šim cilvēkam visu, ko bez Tavas palīdzības  es nespēju piedot. Protams, lai Tavs lēmums ir noteicošais, nevis mans lūgums."

Un to es saku tāpēc, ka cilvēka dzīve nebeidzas kapā. Cilvēks atrodas kaut kur citur. Kāpēc tad es nedrīkstu parunāt ar savu Dievu , savu Visvareno Draugu par šiem cilvēkiem? Viss jau ir atkarīgs no cilvēka attieksmes pret Dievu. Ja cilvēkam Dievs ir Realitāte, tad arī sarunas notiek parastā veidā.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: mirušo pielūgšana
12.07.2007 17:32
Batseba, bet tā jau ir pavisam normāla vēršanās pie Dieva.:))
Komentāri:Iepriekšējie12
 Saraksts/Katolicisms/mirušo pielūgšana