Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Vai valsts ir nopirkusi Baznīcu
 
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Vai valsts ir nopirkusi Baznīcu
14.08.2007 21:17
Priekšstats par to, ka Valsts ir nopirkusi un pakļāvusi Baznīcu man jau sen ir radies, lasot ziņas katedrale.lv. Bet pēdējās nedēļās, tas tikai pastiprinājies. Ko Jūs par to domājiet?
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Vai valsts ir nopirkusi Baznīcu
15.08.2007 17:58
Šajā ziņā esmu mierīgs - Baznīcu nopirkt nevar. Jā, var nopirkt ticīgos, priesterus, pat pāvestus (pietiek tak atcerēties tikai Bordžiju laikus), taču Baznīcu gan nē. Arī Latvijā daudzas lietas neliekas labi esam - kaut vai tie paši geji tiek tēloti kā galējais ļaunums, taču acis par spekulcijām ar NĪ, korpuciju utt. ir piemiegtas, lai gan tieši šie ir grēki, kas reāli ir izpostījuši un posta vēl tagad Latvijas ģimenes. Cik saprotu - tad Latvijas apstākļos NĪ spekulācija un korupcija arī ir grēki, kas sauc uz debesīm pēc atriebības, tikai nezin kāpēc ļaudies netiek brīdināti no tiem vairīties, lai gan ikdienā ar tiem saskarties iznāk pat ļoti daudziem. Vienkārši - pašiem ticīgajiem ir jāmeklē informāciju un jāspēj būt bagātiem gudrības tikumā. Un tad arī būs pamazām pārmaiņas gan Baznīcā, gan arī sabiedrībā kopumā.

Manuprāt - tas ir tikumības jautājums - vai esam kūtri un neko nedarām, lai lietas mainītu un sakām - viss Dieva rokās, vai arī - izmantojam mums pieejamos resursus, informāciju un arī svētību, lai darītu to kas mums jādara. Nav varas, kas nenāktu no Dieva, bet šodien ir citi laiki nekā pirms 2000 gadiem - šodien vara pieder tautai un kā kāreiz grēkoja imperatori, kas šo varu nelietīgi izmantoja, tā āri šodien smags grēks gūlstas par vienaldzīgajiem. Es negrasos nevienu tiesāt - tikai esmu laimīgs, ka es to saprotu un ka varu rīkoties labāk.

Un visbeidzot - gribu aicināt atcerēties arī Sv. Toma Akvīnieša mācību par to kas ir labais un ļaunais. Ļaunais pats par sevi neeksistē, ir tikai labais un labā trūkums, kas arī ir ļaunums un grēks. Tā ir lieliska un prieka pilna vēsts tiem, kuri grib savu darbu labi darīt jau šeit uz Zemes un kuri grib šo Pasauli darīt labāku - neskatoties uz tiem, kuriem viņu problēmas (un iespējams - grēki) izraisa skaudību un kuri spēj savu sasniegt tikai ar nežēlīgu un negodīgu varu. Savu sodu viņi saņems neskatoties uz saviem goda nosaukumiem, amatiem vai garīgo kārtu.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Vai valsts ir nopirkusi Baznīcu