Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
 
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
18.08.2007 15:00
Tikko šajā saitā parādījās informācija (Dievszin kāda un no kurienes) par Nīderlandes bīskapa izteikumiem. Es to uztveru kā mēģinājumu graut katoliskās Baznīcas ticamību un lomu Latvijā. Man ir nopietns jautājums, vai Liepājas diecēzē viss ir OK.? Ja par informācijas mērauklu tiek izraudzīts nevienam nesaprotams reliģiskās informācijas avots, kam nav nekāda sakara ar katolicismu un kas sniedz ideoloģisku un izkropļotu informāciju. Blagovestj info. Citēju:

Благовест-инфо» с самого начала своей деятельности не ограничивалось какими-либо конфессиональными рамками; большую часть информации всегда составляли новости о жизни христиан – как в России, так и за рубежом, но  издание стремилось освещать важные события из жизни всех исповеданий, в том числе и нетрадиционных, существующих в России и странах СНГ. Благовест-инфо» с самого начала своей деятельности не ограничивалось какими-либо конфессиональными рамками; большую часть информации всегда составляли новости о жизни христиан – как в России, так и за рубежом, но  издание стремилось освещать важные события из жизни всех исповеданий, в том числе и нетрадиционных, существующих в России и странах СНГ.

Atļaušos piebilst, ka pašlaik pārdomāju, kur griezties ar sūdzību. Pie apustuliskā nuncija Baltijas valstīs vai tieši kādā Vatikāna kongregācijā. Ceru, ka līdz tam nenonāks, bet ja vajadzēs, tad rīkošos. Man ir kauns par katedrale.lv

Ja tā un ar tādu nekrietnību rīkotos Vatikāns ar Latviju, tad vismaz 3 pašreizējie Latvijas bīskapi jau būtu atstādināti.
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
19.08.2007 21:58
Es ne sevišķi labi saprotu, kas izsauca Jūsu sašutumu? Ziņa ir patiesa: šis ultraliberālais bīskaps patiešām izdarīja šādu piedauzīgu paziņojumu. Līdz ar to pamatoti jājautā, vai bīskaps Muskens ir uzticīgs Katoļu Baznīcai?

Lūk, šī pati ziņa no Catholic World News:

Pray to Allah, Dutch bishop suggests
“Amsterdam, Aug. 14, 2007 (CWNews.com) - A Dutch Catholic bishop has suggested that Christians should refer to God as "Allah" to promote better relations with Muslims.
Bishop Martinus "Tiny" Muskens of Breda told the "Network" television show that "God doesn't really care how we address Him."
Pointing out that "Allah" is a term already used by Christians who speak Arabic, Bishop Muskens said that humans are needlessly divided over such terminology. God, the bishop said, is above such "bickering."
The Dutch bishop admitted that his suggestion was not likely to gain widespread acceptance. But he predicted that within a century or two, Dutch Catholics would be addressing prayers to "Allah."
Bishop Muskens has a history of creating occasional controversy within the Church. He has broken with Vatican leadership to endorse the use of condoms as a means of preventing the spread of AIDS, and in 2006 he traveled to Uganda to endorse the work of a group called Stop AIDS Now, which emphasized condom distribution
.“
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
19.08.2007 22:13
Tieši tas arī izsauca. Ziņas ir jāmāk pasniegt katoliskā veidā un nevis kā dzeltenajā presē. Protams, ka daudzi ir informēti par  Nīderlandes baznīcas problēmām. Tā ir viena no sāpīgākajām Eiropas katoļu baznīcas vietām. Bet manī nepatiku izraisa veids, kā tas notiek katedrālē.lv  Kā tāds baigais notikums, sak, paskatieties kā šie tur aizdzīvojušies. Varētu padomāt, ka Latvijas katoļu baznīca ir BAIGAIS piemērs visiem. Vajadzētu ar lielāku cieņu izturēties pret citām vietējām baznīcām un mēģināt izprast ar lielāku žēlsirdību to, kas citur varbūt ir nepareizs. Jo, es atvainojos, ja sāktu ķerties klāt tam, ko dara daži augsti stāvoši ļaudis Latvijas katoļu baznīcā, mēs tālu aizietu savā apziņā par šīs baznīcas nekatoliskumu. Tas, ko dara katedrale.lv bieži atgādina "sava pirksta grūšanu citu degunā". Un tas liecina par kaut kādu neveselīgu tieksmi neredzēt savus trūkumus izceļot citu problēmas.
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
19.08.2007 22:49
Zināt, es neesmu nekāds katedrale.lv redakcijas apjūsmotājs, bet šajā gadījumā man ir jānostājas viņu pusē.

>> Ziņas ir jāmāk pasniegt katoliskā veidā un nevis kā dzeltenajā presē.

Es nesaprotu, ko nozīmē „pasniegt ziņas katoliskā veidā“ (visai jocīgs vārdu salikums). Manuprāt, ziņas var pasniegt godīgi vai melīgi, neitrāli vai tendenciozi. Katedrale.lv ievietotā ziņa ir a priori patiesa (pilnībā atbilst lielo katoļu ziņu aģentūru u.c. ziņu portālu teiktajam ) un ir formulēta neitrālā veidā un valodā. Līdz ar to nav saprotams, kas te kopīgs ar „dzelteno presi“?

Vai varbūt Jums labāk patiktu, ka šo ziņu ar sajūsmu cilātu un apzelētu visādi BBC, radonezh.ru un citi Baznīcai, maigi sakot, nedraudzīgi resursi (kas jau to dara), bet katoļu ziņu lapa klusētu? Lūk, tieši tad gan būtu pamats apsūdzēt šīs lapas redakciju liekulībā.

>> Jo, es atvainojos, ja sāktu ķerties klāt tam, ko dara daži augsti stāvoši ļaudis Latvijas katoļu baznīcā, mēs tālu aizietu savā apziņā par šīs baznīcas nekatoliskumu.

Atkal teikšu to pašu: neesmu sajūsmā par daudzām lietām Latvijas Baznīcā, taču – gods kam gods – nekad neesmu dzirdējis, ka Latvijas bīskapi vai priesteŗi identificētu patieso Trīsvienīgo Dievu ar muhamedāņu viltus dievu.
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
19.08.2007 23:11
Protams, teorētiski Jums ir taisnība, bet tad neatliekami rodas jautājums. Kādēļ šajā saitā drīkst izcelt vienu problēmu (teiksim kā ir, dažam labam valdniekam nepatīk nu tā Rietumu Baznīca, nu ļoti jau nepatīk un tādēļ jāmeklē katrreiz tas sliktais un steigšus jāpublicē). Bet īstais jautājums ir tāds, ko mēs gribam panākt, dodot katedrāles lasītājam šādu "bezkaislīgu" informāciju? Tas cels viņu ticību? Tas viņiem ir palīdzējis izprast Nīderlandes problēmas? Tas mudina lūgties par šīs zemes Baznīcu? Nē, te ir viena plika FUI sastāvs. Un vai tas ir labi? Ko tas dod Latvijas katoļiem. Ārpuskonteksta negatīvas emocijas. Bet mums taču ir svarīgi redzēt ne tikai lietu iznākumu, bet arī procesu. Un tā te nav.

Protams, Latvijā neviens bīskaps ko tādu neteiks, jo neviens nav pavadījis 7. gadus Indonēzijā, kā Muskens, kur sv. Mises laikā priesteris izrunā vārdu Allah, jo tas ir Dieva nosaukums arābu valodā. Protams, tas nenozīmē, ka visiem citiem kristiešiem Dievs jāsauc Allaha vārdā. Bet nu var saprast kur rodas tādas idejas, pat ja tās nav pareizas. Mūsu bīskapiem ir savi skeleti skapī. Un par tiem es arī runāju. Vai šos skeletus neviens negrib izlikt apskatei? Un mazliet pārdomāt par šīs ekspozīcijas sekām.
Smilgu Juris
pievienojies: 11.02.2005
Komentāri: 136
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
19.08.2007 23:52
>> Mūsu bīskapiem ir savi skeleti skapī. Un par tiem es arī runāju.

Man šķiet, ka Jūsu nostāja ir neloģiska. Tad jau Jums būtu jāpārmet portāla redakcijai tas, ka viņi nepublicē informāciju par Jūsu minētajiem skeletiem, bet nevis tas, ka viņi publicē jau plaši visā pasaulē izskanējušo informāciju par holandiešu bīskapa nejēdzīgo paziņojumu. Šīs divas lietas vienkārši neatrodas vienā plaknē.

>> Bet īstais jautājums ir tāds, ko mēs gribam panākt, dodot katedrāles lasītājam šādu "bezkaislīgu" informāciju? Tas cels viņu ticību? Tas viņiem ir palīdzējis izprast Nīderlandes problēmas?

Domāju, ka jā. Jo tas ir viens ekstrēms, chrestomātisks piemērs tam, kas notiek daudzās Rietumeiropas diecēzēs (par ASV nemaz nerunājot).

>> Tas mudina lūgties par šīs zemes Baznīcu? Nē, te ir viena plika FUI sastāvs.

Es domāju, ka mudina gan – ja lasītājam ir patiesi, ka Jūs sakāt, katoliska izpratne. Jo Nīderlandes Baznīca ir vienotās un nedalāmās Katoļu Baznīcas daļa.

>> Protams, Latvijā neviens bīskaps ko tādu neteiks, jo neviens nav pavadījis 7. gadus Indonēzijā, kā Muskens, kur sv. Mises laikā priesteris izrunā vārdu Allah, jo tas ir Dieva nosaukums arābu valodā.

Es nenoliedzu, ka tas ir Dieva nosaukums arābu valodā. Bet, piedodiet, kāds tam ir sakars ar Nīderlandi?

>> Protams, tas nenozīmē, ka visiem citiem kristiešiem Dievs jāsauc Allaha vārdā.

Bet tieši to bīskaps Muskens vēlas uzspiest katoļiem (skat. ziņas tekstu angļu valodā). Un, kas ir vissliktākais – viņš to dara, lai izpatiktu musulmaņiem.

>> Bet nu var saprast kur rodas tādas idejas, pat ja tās nav pareizas.Pilnīgi piekrītu. Šādas idejas iespaido, pāvesta Benedikta XVI vārdiem runājot, bēdīgi slavenais Zeitgeist. Citiem vārdiem sakot, tā ir viena no daudzajām modernisma herēzes izpausmēm: http://www.newadvent.org/cathen/10415a.htm.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?
20.08.2007 13:33
Arī es neesmu sajūsmā par katedrale.lv redakciju, taču šoreiz pilnībā atbalstu. Nesaskatu neko sliktu patiesas ziņas ievietošanā. Starp citu, internetā ne to vien var izlasīt, un pie tam krietni ātrāk, nekā tas tiek ievietots katedrale.lv ( nu kaut vai kardināla sprediķis Aglonā Apollo parādījās krietni ātrāk, ar visiem trakajiem komentāriem :)) ) Neuzskatu, ka šet jāievieto tikai vienpusīgi, pašslavinoši raksti.
 
 Saraksts/Katolicisms/Vai Liepājas diecēze ir uzticīga katoliskajai Baznīcai?