Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Kļūšana
Komentāri:12Nākamie
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Kļūšana
07.09.2007 11:25
"Svētības biķeris, ko mēs svētījam, vai tas nav savienošanās ar Kristus asinīm? Maize, ko laužam, vai tā nav savienošanās ar Kristus miesu?" - Vai Euharistijas laikā cilvēks, savienojoties ar Kristu, kļūst par dievu?
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
07.09.2007 12:08
Jēzus bija bez grēkiem - Jēzus un Tēvs ir viens. Vienīgais kas mūs šķir no Dieva ir grēki. Par neapzinātiem grēkiem Jēzus nomira - un ja no apzinātiem grēkiem patiešām atsakāmies nožēlojot un saprotot, ka tie nav vajadzīgi mūsu dabai - kas ir daļa no Patiesības - Dieva, tad mēs esam pilntiesīgi Jēzus Kristus - Dieva mistiskās miesas locekļi. Es un Dieva mistiskā miesa esam Dievs.  Vai Tava kāja esi Tu ? Mēs esam kā kāja Dieva miesā - tāda ir mūsu vienotība ar Dievu. Kad kļūstam par Dieva mistiskās miesas locekli - tad sākam pildīt Viņa Gribu. Kāja dara - ko Griba grib. Dieva mistiskās miesas locekļi savā starā nekaro - jo loceklis nav pret locekli - viņiem ir viens centrs Dievs Svētais gars, kurš dod katram loceklim darba uzdevumu, kā dzīvot un izdzīvot Patiesībā. Locekļus pavada VIENOTĪBA Garā un Patiesībā - jo tie tādi ir. Ir viena Patiesība - ir Viens Dievs - ir viena Jēzus Kristus iedibināta baznīca, kuras laicīgā galva ir Pāvests.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Kļūšana
07.09.2007 12:20
Tātad, ja Euharistijas laikā es savienojos ar Dievu, tad es kļūstu dievs. :)) Un kā ir pēc tam?
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
07.09.2007 13:13
Ps. 82:6 Es teicu: "Jūs esat dievi un visi esat Visuaugstākā dēli!

Jāņa 10 : 34 Jēzus viņiem atbildēja: "Vai nav rakstīts jūsu bauslībā: Es esmu sacījis, jūs esat dievi. - 35 Ja raksts tos nosaucis par dieviem, uz kuriem attiecas šie Dieva vārdi, un raksti nevar tikt atcelti, 36 vai tad Tam, ko Tēvs ir svētījis un sūtījis pasaulē, jūs drīkstat pārmest Dieva zaimošanu, ka Viņš sacījis: Es esmu Dieva Dēls.

Tad, kad Būtnes apziņas rādiuss ir attīstījies evolūcijas procesā tik liels, ka ir apzinājies, ka ir Dieva daļa - tad nākošais iespējamais solis ir attīstīties un saprast Dieva gribu - kāda tā ir. Kad loceklis ir sapratis Dieva gribu - tad loceklis var sākt darboties un kalpot Dievam - kļūt par Dieva kalpu - Dievā. Bet ne tikai par kalpu - bet par draugu arī - netikai par draugu - bet par Dieva bērnu - kuram tad ir Dievs Tēvs , kuru Dieva dēls atnāca un atklāja cilvēcei. Tas par ko mēs tagad runājam ir daudziem noslēpums - ko sauc par trīsvienības noslēpumu. Dievs neslēpjas un tiem, kuri ir patiešām gatavi - tiem Dievs atklājas īstajā laikā un taisnība ir tajā, ka sapratīs un noticēs patiešām tie, kuri būs gatavi saprast atklāsmi, kur TAGAD Tev Patiesība atklāj - kā zināms Dievs ir Patiesība, kas Patiesību atzīst, tādu kāda tā ir - tie pieņems faktu, ka esi grēcinieks, kurš ir saskaņā ar darbiem pelnījis nāvi, bet tie, kas atzīst Patiesību, tie atzīst savus grēkus - noželo un kļūst svēti Patiesībā. Tie, kuriem ir brīvība no grēkiem Patiesībā, tiem ir dzīve bez ciešanām un mokām, tāda, kāda cilvēcei ir domāta un vislabāk piemērota sasakņā ar Dieva apredzību un 10 Dieva baušļiem. Daudzi vēl nav pietiekami evolucējuši - un nav pietiekami ar lielu apziņas rādiusu, ka varētu saņemt Dieva atklāsmi, tāpēc tie, kuri vēl ir mazie brāļi - tie karo savā starpā, jo nemāk un nezina - ka ir iespējams dzīvot mierā un saticībā Patiesībā. Cilvēce vēl nav pietiekami evolucējusi - lai saprastu ka ir iespējams dzīvot Laimīgi visiem. Protams ir tādi, kuriem patīk karš - tie tad arī karu dabū. Tāpēc - nākotnē būs divas sabiedrības - elle & debesis. Katrs varēs nonākt kur viņš grib.  Ko darī tālāk - tālāk ir iespējams celt Dieva valstību uz Zemes - saskaņā ar Dieva gribu, kurā valda taisnība, miers un prieks un Mīelstība, kurā viens otru nerij un neaprij. Darba ir daudz - Patiesībā.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Kļūšana
07.09.2007 16:37
AikoSaule, es neskaidri pajautāju. Es gribēju zināt, vai pēc Euharistijas cilvēks atkaļ kļūst cilvēks, jeb paliek dievs?

Jeb varbūt, ka dievs viņš nav nemaz? Nu, piem, vienā grozā sabērtas bulciņas, cepumi, maizītes (visi, kas miltu izstrādājumi) kļūst kaut kas viens tikai tāpēc, ka sabērti vienā grozā? Jeb tikai sabērti kopā kā "miltu izstrādājumi" un tomēr paliekot katrs pats, kas tas ir - bulka, cepums, baranka...?

hihi, pāvests jau nu gan nerakstās ar lielo burtu - nav jau Dievs :)))
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
09.09.2007 17:12
Saara !

Jēzus Kristus ir Patiess Dievs un Patiess cilvēks. Tāpat arī mēs esam patiesi Dieva bērni – pirms un pēc Euharistijas, ja esam kristīti. Grēks mūs šķir no Dieva gribas saprašanas, ja grēkojam, tad aizvien mazāk saprotam Dieva gribu tādu kāda tā ir. Tie, kas grēko, tie piedzīvo ciešanas un mokas, jo dzīvo nepareizi Patiesībā. Patiesībā mēs esam visi – tikai daži no tiem saprot, ka visi ir Patiesībā, bet daži vēl nesaprot, ka visi ir Patiesībā. Patiesībā ir arī tādi, kuri jau dzīvo Patiesībā un to saprot un apzinās, bet daudz ir tādu, kuri dzīvo un neapzinās, ka ir Patiesībā. Dievs ir Patiesība – un Jēzus Kristus ir dzimis un pasaulē nācis tikai viena nolūka dēļ, lai apliecinātu Patiesību. Citiem vārdiem – lai runātu par Patiesību un atklātu To cilvēkiem, jo bez  Patiesības  pazīšanas, nav iespējama īsta Laime. Īsta Laime atrodas Patiesībā, neīsta nepatiesībā vai kur citur. Lai cilvēce izdzīvotu kosmosā – Dievs sūta savu dēlu – lai cilvēcei atklātu Patiesību tādu, kāda tā ir. Jo bez Patiesības cilvēce aizies bojā, kā tādi, kuri iedomājas savu Patiesību, ka izlecot pa 12 stāva logu, tie nesasitīsies. Ja cilvēce nepildīs Dieva baušļus, tie mocīsies un cietīs. Šeit ir brīvā griba – izvēlēties pildīt Dieva baušļus un neciest un nemocīties vai dzīvot, citādāk, un piedzīvot ciešanas un mokas. Viss ir tik vienkārši un skaidri – kā 2+2=4. Ja tas ko es stāstu nav pašsaprotami – tad atliek vienīgi ticēt. Ieticēt, ko esi dzirdējusi no manis nesaprotot. Tie, kuri saprot, tie tic saprastajam un redzētajam un piedzīvotajam  - jo tā bija. Kā bija – tā arī ir daļa no Patiesības un cilvēces vēsture ir cilvēces vēsture, kurā tad Jēzus Kristus ir Patiess Dievs no Patiesa Dieva.

 

Loceklis ir un paliek loceklis atrauts no Kristus mistiskās miesas vai nē. Kad grēku nav – tad ir pievienots. Pilnīgi svētie locekļi ir pilnīgi vienoti ar Dievu tā, ka ir Viens.  Ja visus baušļus esi izpildījusi – tad esi svēta – esi vienota ar Dievu un dzīvo tā kā būtu vienota ar Dievu. Tie, kuri nav vienoti, tie dzīvo nevienotībā ar Dievu – grēko un nepilda baušļus. Iespējams izvēlēties, kā dzīvot – vienotībā ar Dievu vai nē. Mums ir izvēles iespējas tagadējā Dieva dotajā žēlastības laikā.

Katrai būtnei ir brīvā griba. Tie, kuri nav garīgajā vienotībā ar Dievu, tie dara, kā paši grib, tie, kuri satiek Dievu un nesagrib kļūt par Kirstus mistiskās miesa locekli, tie arī dzīvo kā paši grib. Tie, kuri satiek Dievu un sagrib kļūt par Kristus mistiskās miesas locekli, tie tad arī kļūst un ir gatavi nobrieduši un derīgi – būt par šo locekli, jo tāda locekļa griba ir orientēta tā, ka tā sakrīt ar Dieva gribu. Pie tam jaunpienācējam nezūd viņa paša griba – bet jaunpienācējs iegūst vēl papildus savai gribai Dieva gribu, kļūstot vēl bagātāks Patiesībā. Dievam ir daudz ko mums dot – bet katram ir savs laiks, uzplaukt, kā puķei savā laikā. Tie, kuri vēl nav gatavi – tie būs gatavi savā laikā. Tāpēc tos, kuri grēko – Dievs vēl pilnveido un svētdara aiz savas žēlastības, jo savādāk pēc likuma, mēs visi esam pelnījuši nāvi. Dievs ir par dzīvību, mieru un prieku – un īstu mīlestību Svētajā garā – proti Sevī.

 
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Kļūšana
10.09.2007 16:49
AikoSaule, šausmīgi daudz vārds patiesība, man nojuka tava doma :))
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
11.09.2007 20:46
Vai Tiešām ?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Kļūšana
12.09.2007 09:34
Es tā arī nesapratu, vai pēc Euharistijas cilvēks paliek dievs jeb atkal ir cilvēks? :))
ontuns
pievienojies: 10.09.2007
Komentāri: 6
Re: Kļūšana
12.09.2007 09:43
Cilvēks nekļūst par Dievu, bet piedalās Dieva dzīvē visdziļākajā veidā, kā tas virs zemes ir iespējams.
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
12.09.2007 20:33
Es tā arī nesapratu, vai pēc Euharistijas cilvēks paliek dievs jeb atkal ir cilvēks? :))

grēcīgs Cilvēks ir grēcīgs cilvēks  cilvēks.
Svēts cilvēks kļūst līdzīgs Dievam pēc savas dabas un substances. Svēta cilvēka griba sakrīt ar Dieva gribu.
Vienotība, Tu loceklis - esi vienots ar Kristus mistisko miesu un pildi Dieva un savu gribu. Pirms esi svēts kļuvis - Tava griba ir savādāka nekā Dieva griba. Dažādas gribas vektori.  Kad cilvēks iegūst vienotību ar Dievu - tad loceklis un kristus citu locekļu kopa veido vienu Dievu. Mēs pēc substances tad saprotam, ka esam tādi paši kā Dievs - bet mēs pēc būtības esam cilvēki uz Zemes. Mēs, kas esam tādi paši kā Dievs pēc substances - varam kļūt līdzīgi arī pēc būtības, tad jau ir jāsāk pildīt Dieva gribu un prātu. Tad kad mūsu dvēseles visu komponentes griba, prāts, intuīcija, apziņas ir tāda pati, kā Dievam, tad mēs esam identiski - tad mēs rīkojamies, kā Dievs jau ļoti ļoti līdzīgi. Pilnīgi kļūt par Dievu var ticībā. Ja Tu sāksi ticēt, ka esi Dievs - tad Tu būsi Dievs. Tā būs Tavas ticības Patiesība. Tev tavā ticībā patiesība būs tāda, ka esi Dievs. Tā kā Patiesībā viss ir iespējams - tad Patiesībā savā Ticībā patiesība Tev var izveidoties tāda, ka esi Dievs. Tavs gars saskaņā ar savas ticības Patiesību, var arī pekšņi sākt dzīvot un rīkoties - ja vēlies vari pamēģināt - interesanti, kādas būs sekas ārpus Tavas ticības. Jo pilnīgāk ticēsis - jo savā ticībā pilnīgāka būsi vairāk būsi Dievs. Pilnīgā savā ticībā - vari pilnīgi kļūt Dievs. Tev ir brīvā griba - vari pamēģināt. Sekas būs tādas, kādas tās būs, jo daudzi cilvēki dzīvo savādākās ticībās - kurā ir savādākas Patiesības. Piemēram, citiem viņu ticībā patiesībā cilvēks Jēzus Kristus nav Dievs. Tā ir viena no ticībām - kurās ir tādas subjektīvas ticības patiesības.
Ticības patiesības veido ticīgo kolektīvās atklāsmes - Ticībā saņemtās no Dieva.  Mēs katoļi esam saņēmuši savā ticībā šādu Ticības Patiesību, ka Jēzus Kristus ir Dieva Tēva sūtīts. Un saskaņā ar šādu ticības patiesību arī dzīvojam Patiesībā. Ticībā ticības Patiesības ja tiek saņemtas no Dieva, tad dzīvojot Patiesībā ar tām, mēs Patiesībā nepiedzīvojam ne garīgās, ne dvēseliskās ne miesiskās ciesanas ideālajā gadījumā.
ontuns
pievienojies: 10.09.2007
Komentāri: 6
Re: Kļūšana
12.09.2007 21:00
Beidz to vārdisko bulīmiju. Ja esi budists, pievērsies savai ticībai, ja luteranis, tad savai, bet ja gadījumā katolis, tad studē to, ko saka Katoliskā Baznīca. Cilvēks nav Dievs. Bet viņam ir cēls aicinājums dzīvot kopā ar Dievu. Citādi liekas, ka Tev nav tā īsti ko teikt. Par daudz runāt nozīmē par maz pateikt un to, ka neesi drošs par savu pārliecību.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Kļūšana
13.09.2007 10:13
ontuns, pēc luterāņa AikoSule neizklausās. :)) Drīzāk pēc budista vai krišnaīta. :)) bet kas tur slikts, apvienot mācības vienā kopīgā mācībā kā to dara AikoSaule?! Man, piem, patika, ka ja gribu ticēt, ka esmu dievs, tad esmu. :)))
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Kļūšana
13.09.2007 19:52
> Saara Kristīgais pasaules uzskats nav savienojams ar  Jūsu minētajām reliģijām. Austrumu reliģijas ( īpaši krišnaīti)  ir saistītas ar savu dabisko vidi- Āziju. Tajās Dieva- Personas ( kā tas ir Bībelē)  nav.  Karmas likums paredz reinkarnāciju,t. i. atkārtotu iemiesošanos.  To, kas cilvēks būs nākamajā dzīvē, saskaņā ar šīm mācībam, nosaka karma - viņa labo un ļauno darbu kopums.  Kristietība noliedz gan  karmu, gan reinkarnāciju. Saqkaņā ar kristīgo pasaules uzskatu, viss ir atkarīgs no bezgalīgi mīlošā, visvarenā Dieva žēlastības. Austriešu priesteris K. Pilars šajā sakarā grāmatā "Esaoerik und christlicher Glaube. Hilfen zur Unterscheidung" citē kāda deviņagadīga bērna izteicienu : "Ja Dievs šajā mirklī nenosauktu manu vārdu, es momentā pārstātu eksistēt !"
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kļūšana
13.09.2007 22:44
Nu ļoti žēl, ka kristietība noliedz reinkarnāciju. Diemžēl tā nav. Es ZINU, KA ESMU DZĪVOJUSI UZ ŠīS PASAULES UN ŠO TO atceros no iepriekšējās dzīves... Un nebūt tāpēc, ka tas ir moderni vai kā citādi. Es to zināju tad, kad nebiju dzirdējusi ne par kādu reinkarnāciju un savā naivumā domāju, ka visiem ir tādas atmiņas.... Tikai nevajag uzreiz brēkt, ka pēc manis psihene ilgojas...
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kļūšana
13.09.2007 23:08
Starp citu, reinkarnācijas ideja no Eiropas kristīgās domāšanas izzuda pēc 543g. Sinodes un pēc 553 piektā Koncila. Tikai šis jau ir cits temats
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Kļūšana
14.09.2007 00:12
Saara

Man, piem, patika, ka ja gribu ticēt, ka esmu dievs, tad esmu. :)))

Gribēju papildinat  - Tu tad esi savā ticībā Dievs. Ka kāds piemēram pievienosies Tavai ticībai, tad tam kādam Tu būsi Dievs.Ticībā vis ir iespējams - tici, ka esi Napaljons - Tad tāds arī savā ticībā būsi. Bet jautājums ir par to, kāds esi Patiesībā. Patiesībā mēs esam Dieva bērni - daļa no Dieva - ļoti līdzīgi pašam Dievam.
Cilvēks ir līdzīgs Dievam - Svētais gars ir pilnīgi līdzīgs Dievam, ka varam teikt, ka Svētais gars ir Dievs.
Cilvēks kad iegūst tādu pašu vienotību ar Dievu, kā Svētais gars ar Dievu, tad Cilvēks ir Dievs, kā Jēzus bija cilvēks - un Dievs reizē. Kas vienoti ar Kristu - tie ir Viens - Dievs.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Kļūšana
14.09.2007 07:29
AB,

ak tā, "pazuda reinkarnācija" no kristietības 6.gs? :) :) "Mistērijā" izlasīji? :) :)

Tu maz pirmo gadsimtu Baznīcas tēvu darbus esi lasījusi? Vari pamēģināt labāk tur atrast šito pārdzimšanu, koa?

Beidz pūderēt smadzenes mazāk zinošiem brāļiem un māsām - kristietībai NAV NEKĀDA SAKARA ar reinkarnāciju! Savādāk Kristus Krustam un augšāmcelšanai būtu nulles vērtība. Nevajag katoļu portālā bīdīt šīs new age ezotēriskās tēmas, labi?
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Kļūšana
14.09.2007 09:36
>Aiko Saule

Aiko, iepazīstini tautu ar sevi, ielaižot visus savā mājaslapā. Lai zina, kur Tu atrodies (vai tas Tava gara dublikāts), kas Tu esi u.t.t. Savādāk Tevi neviens nesapratīs, kamēr nebūs iepazinis Tavu pasauli, ko Tu sauc par Supratendra.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kļūšana
14.09.2007 09:36
Atslābsti, Justas! Ne Tu man norādīsi, ko te runāt, ko nerunāt. Es Tev nelieku ticēt tai reinkarnācijai. Taču , kas attiecas uz mani, tad manu pārliecību neietekmēs nekādas mistērijas, nekādi Koncili, jo kā jau teicu, es atceros šo to no iepriekšējās dzīves...
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: Kļūšana
14.09.2007 11:32
Un kāpēc Tu domā, ka tas, ko atceries, ir kaut kas patiess? Mūsu dzīve ir pilna ar ilūzijām, un cilvēces ienaidnieks nekavējas to izmantot. Protams, katram pašam jāizvēlas, kam uzticēties, - savām sajūtām, sapņiem un nojausmām vai Kristus Baznīcas mācībai. Taču, pirms pavēstīt, ka šī mācība kādreiz saturējusi ideju par reinkarnāciju, tomēr vajadzētu pārbaudīt faktus. Ir tiesa, ka dažādas austrumu reliģiju ietekmētas sektas savulaik centušās ievazāt Baznīcā šo un vēl eksotiskākas idejas, tāpēc arī koncili bija spiesti pret tām vērsties. Taču šādu ideju Tu neatradīsi nevienā no Baznīcas ticības apliecībām kopš vissenākajiem laikiem.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Kļūšana
14.09.2007 12:07
AB, nekāda saspringuma :)

Ne jau pārliecināt Tevi vēlējos. Vari ticēt kam vien vēlies un uzskatīt, ka atceries vienalga ko. Tā ir Tava personīga lieta. Tikai nesauc to par kristietību un nesaki, ka "reinkarnācija kādreiz pastāvējusi kristietībā". Tā gan ir aplamība un par to es rakstīju komentārā. Kā jau Toms Augustīns augstāk rakstīja, pirmajos gadsimtos bija dažādu gnostiķu sektu mēģinājumi izmantot kristietību savas popularitātes vairošanai,  bet Kristus mācekļi bez problēmām no tiem atbrīvojās. No tiem laikiem tad arī visi pseido-evanģēliji jeb apokrifi, kuriem nav nekā kopīga ar Kristus mācīto.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Kļūšana
14.09.2007 13:42
Sabiedrībā ir novērojama dažu cilvēku tendence izcelt sevi ar ko neparastu. Katrs/katra otrais regulāri redz brīnumus, ceļo astrālā, dzemdē "indigo" bērnus, smalki atceras savas "iepriekšējās dzīves" un lieliski pārzina nākamās. Bet par patoloģiju šādas parādības padara subjekta vēlme darīt to visu zināmu katram un jebkuram. Un tiklīdz viņi sajūt līdzcilvēku šaubas, viņos uzliesmo naids. Šim kārdinājumam ir viegli noteicama struktūra: vispirms cilvēks tiek mudināts uz atziņu, ka ir labāks un pārāks par jebkuru līdzcilvēku. Ja cilvēks "uzķeras", viņš ir sagatavots nākamajam solim "uz leju" - jebkura diskusija rada viņā naidu, dusmas. 2. un 5. baušļi pārkāpti. Viegli un nemanot!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Kļūšana
14.09.2007 13:53
Nu jā, gnostiķi jau arī sludināja, ka viņiem vienīgajiem pieejamas ''īpašās" zināšanas, bez kurām Dievu sasniegt neesot iespējams. Un tas atbalsojas arī šodienas new age ezotēriskajās mācībās, kurām Dieva Dēls, kurš mira pie Krusta un bez maksas dāvā ceļu pie Tēva jebkuram, ir kā dadzis acī...
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kļūšana
14.09.2007 14:09
Kur jūs saskatāt, ka es sevi lieku augstāk par citiem?? Es uzskatu, ka drīzāk ar mani ir tā, kā nav jābūt (nu nav tas jāatceras), nevis esmu kaut kāda īpašā.  un to zināja tikai mani tuvinieki un man tagad tiešām žēl, ka šeit izpļāpājos. Vēl skaidrībai- man nav nekāda sakara ar new age.
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Katolicisms/Kļūšana