Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Atkarības un citas lietas
 
atamans
pievienojies: 23.09.2007
Komentāri: 2
Atkarības un citas lietas
23.09.2007 16:57
Savā ne pārāk lielajā vecumā (21) ir gadījies pieredzēt daudz ļauna un  laba, darīt dažādas lietas, gan labas gan sliktas. Grūti pateikt kādēļ tā ir bet dažus pēdējos gadus ir iegrozījies tā ka esmu izgājis cauri jau vairākām atkarībā, dzert es saķui 12 gadu vecumā bet izteikta atkarība no tā radās daudz vēlāk. Kad man bija 17 es sāku lietot narkotikas, no sākuma vieglās un reti bet peč tam katru dienu un dažādas, pat bezinu kā man tiem visiem sūdiem pa vidu izdevā spabeigt vidusskolu. Finansiāli mans stāvoklis vienmēr ir bijis normāls tāpēc arī turpmākos divus gadus es šņacu, pīpēju, riju visu kas apreibina. kautkā izdevās ar to tikt galā un neesmu lietojis jau divus gadus vispār neko bet tiklīdz beidzās narkotiku leitošana sākās drausmīga dzeršana, vismaz vienu reizi nedēļa līdz grīdai, pēc tam jau dienām nedēļām nebiju skaidrā. Tā tas turpinājās līdz šī gada maijam kad es piecēlos kādā Rīgas parkā šortos un krekliņā bez naudas, telefona un visas pārējās mantības, es nezināju kas par dienu ir, biju apvēmies vai arī apvemts un smirdēju drausmīgi. Pēc tam tikai uzzināju kas biju pazudis piecas dienas, bet neko kas to laikā notika neatceros. Pēc tā man pietika un es devos pie narkologa, kādu laiku tas palīdzēja vispār visu vasaru nepiedzēros ne reizi, bet nu pilnīgi nedzert nav iespējams, arī tagad ik pa laikam iezeru bet vairāk par diviem aliem vai pāris glāzēm dabūt iekšā, uzreiz rauj ārā...un labi ka tā. Pa visu šo laiku protams man ir bijuši neskaitāmi gadījuma dzimusakari, arī ar prostitūtām, pa visu šo laiku esmu aizmirsis kā tas ir kad ir draudzene un arī negribu lai būtu jo domāju ka viņa tikai ciestu, vienkārši es negribu vairāk nevienu sāpināt, pietiekamai daudz  esmu sāpinājis ar savām nejēdzībām līdzcilvēkus. Tāpat vairākas reizes ir bijušas problēmas ar policiju, dažādi kautiņi, trakošanas un citi krāšņi ar dzeršanu un narkotiku lietošanu saistīti bonusi. Ar to dzeršanu itkā resmu ticis galā bet tagad ir klāt naķamā atkarība, man pat liekas ka smagākā līdz šim - azartspēles..... dažos pēdējos mēnešos es esmu nospēlējis un vinējis un atkal nospēlējis tādas summas ka negribas nemaz atcerēties.... es nezinu kas būs tālāk ja man izdosies tikt ārā no šī purva.... kādas vēl mēdz būt atkarības, kas būs nākamais????  Verbūt tur tā vaina ka man ir ļoti ass raksturs un  vienmēr esmu kritis galējībās?? princips - vai nu ir vai nav, es neredzu vidusceļu un kompromisus, visu vai neko. Nemaz negaidu ka kāds man tagad ies palīgā tagad, vienīgais kas ar to spēj tikt galā esmu es pats, vienkārši varbūt kāds zin   pēc savas vai kādu citu pieredzes kā šāda dzīve beidzās?
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Atkarības un citas lietas
23.09.2007 21:41
Latvijā ir tāda jauka vieta kā Brukna kas tiešām var palīdzēt!

Sīkāk ir rakstīts šeit
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Atkarības un citas lietas
23.09.2007 21:41
http://www.catholic.lv/liepaja/nac/03/nac0302.htm
atamans
pievienojies: 23.09.2007
Komentāri: 2
Re: Atkarības un citas lietas
24.09.2007 02:26
šeit man nebūs ko darīt, man vienkārši tam nav laika. viena lieta ir tā ka man ar narkotikām jau ilgi nav nekādas darīšanas, kā jau rakstīju (tiku pats galā) otrā tā ka man ir jāpelna nauda, lai cik es traks nebūtu bet prāts man joprojām strādā un esmu pamanījies iemācīties pelnīt ar galvu. Cita lieta atkal ir tā ka naudu es tērēju tur kur nevajag un līdz ar to bendēju sevi. Bet nedomāju ka būtu šajā gadījumā būtu vajadzība trīs četrus gadus pavadīt izolācijā. esmu neilgu laiku pabijis cietumā, zinu kā ir nebrīvē.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Atkarības un citas lietas
24.09.2007 14:58
Atamanam tomēr iesaku apmeklēt Bruknas kopienu. Tā nav ieslodzījuma vieta. Visi, kas tur uzturas, to dara brīvprātīgi. Ir jāizšķiras, pelnīt naudu, lai to izšķiestu kaitīgās atkarībās, vai glābt sevi gan garīgi, gan fiziski. Dvēsele tomēr ir svarīgāka par naudu. Naudu varēs pelnīt arī pēc dziedināšanas. Ja nebūs dziedināšanas, vēlāk problēmas tikai pieaugs un zudīs iespēja arī naudu nopelnīt. Pie šāda, vispārēja sabrukuma noved visas atkarības ja cilvēks sev par pašu galveno mērķi izvirza pelnīt naudu.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Atkarības un citas lietas
24.09.2007 21:37
Atamanam: Vēlreiz pārlasīju Tavu tekstu. Tu raksti, ka Tev ilgāku laiku nav bijusi darīšana ar narkotikām. Tā nav! Tu pats raksti, ka pilnīgi bez dzeršanas nav iespējams iztikt, taču alkohols arī ir narkotika. To atzīst jebkurš godīgs narkologs. Tu dēvē sevi par radikālu "vai nu visu, vai neko". Patiess, pozitīvs radikālisms savas labklājības veicināšanai un glābšanai būs sava patiesā stāvokļa pilnīga apzināšanās un centieni daudzās jomās pilnīgi mainīt savus ieradumus. Iesaku Bruknu, patiesu tuvākmīlestības vietu.
 
 Saraksts/Citas sarunas/Atkarības un citas lietas