Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
 
sirsniņa
pievienojies: 16.05.2005
Komentāri: 23
Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
30.10.2007 13:09
Nespēju vairs dzīvot savos grēkos! Biju pie grēksūdzes, bet manī neradās šī grēku nožēlas sajūta, ka es būtu apvainojusi vai sāpinājusi vislabo Dievu :(( Cenšos lūgties, bet tas viss ir kā tukšas domas vai skaņas, kas aizpeld kaut kur.... manī nav šī svētuma, dievbijības sajūta un vispār, piedodiet,  bet sajūta, ka Dievs vispār ir ....
Es lasu internetā par Kristu, lasu katehismu, bte tas viss man 'iet garām", es nejūtu, ka tas mani uzrunātu:(
Varbūt citiem ir līdzīga pieredze?? Lūdzu, lūdzu, padalieties kā jūs nonācāt pie patiesās ticības un iemantojāt kristu savā sirdī?? Lai ticība nebūtu vienkārši mehēniska iešana uz baznīcu vai mehēnisks lūgšanu sakitīšana.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
30.10.2007 13:50
> sirsniņa

Rekolekcijas klusumā.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
30.10.2007 15:14
beidz paļauties uz sevi, sāc paļauties uz Kristu!
sirsniņa
pievienojies: 16.05.2005
Komentāri: 23
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
30.10.2007 16:42
Kā tieši izpaušās šīs rekolekcijas klusumā? Es kaut kur lasīju, ka drīzumā tādas ir gaidāmas.

Nu kā tas ir paļauties uz Kristu? Kā tas izpaušas?  ja man tas viss iekas tik nereāls, tāls un svešs, kā lai uz to paļaujās, ja neveidojas iekšējā paļāvība?
zvargulis
pievienojies: 26.03.2006
Komentāri: 64
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
30.10.2007 21:15
"Nu kā tas ir paļauties uz Kristu? Kā tas izpaušas? ja man tas viss iekas tik nereāls, tāls un svešs, kā lai uz to paļaujās, ja neveidojas iekšējā paļāvība?"
-
Ja ir sveša grēka atziņa, tad ir sveša pestīšanas atziņa. Tas kas sevī neredz ļaunumu, tas nevar saprast Kristus vietniecisko upuri. Tam tas vienkārši nav vajadzīgs.
-
Ticība tapēc arī ir ticība, lai mums nebūtu jāpaļaujas uz sajūtām, bet vienīgi uz Dieva apsolījumu - kas tic ka Kristus ir miris par pasaules grēkiem, tam ir piedots.
-
Tici nevis Jūti!
-
Padoms. Pārlasi vienu no evaņģēlijiem. Tad atrodi klusu vietu, kur tevi neviens nevar iztraucēt un pielūdz Dievu.
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Rekolekcijas klusumaa
31.10.2007 09:02
Rekolekcijas klusumaa (Sv. Ignaacija Gariigie Vingrinaajumi adapteeti 8 dienu ciklos) no 09.11 - 18.11. notiks Shiluvaa. Vadiis t. Aldonas SJ un m. Brigita SJE.

Rekolekcijas notiek shaadaa formaataa : peec brokastiim apmeeram stundu gara konference (t. Aldonas) par konkreetu teemu. Reizi dienaa apmeeram pusstundu gara saruna ar gariigo (pa) vadiitaaju, kuras laikaa runaajat par impulsiem , kurus deva luugshana. Gariigais (pa)vadiitaajs arii piemeklee Sv. Rakstu fragmentus (3-4), ar kuriem luugties naakosho dienu.

Taatad katru dienu apmeeram 4 stundas luudzamies ar Sv.Rakstiem, katru dienu arii Sv. Mise un adoraacija.

Sarunaajamies tikai ar Dievu un gariigo vadiitaaju - taapeec arii saucas rekolekcijas klusumaa.

Nebiistieties, ja nekad neesat luugushies ar Sv. Rakstiem - t. Aldonas un m. Brigita visu izskaidros.

Uz tikshanos Shiluvaa!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
31.10.2007 09:49
> Mulders Tu taču redzi, ka sirsniņa vēl nejūt saiti ar Kristu.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
02.11.2007 15:44
Batseba, tātad jāveido šīs attiecības ar Kristu. Jārunā ar viņu, jādzīvo Viņš un jālasa Raksti, lai redzētu, ko Kristus apsola un ko dāvā!
Es jau nenoliedzu "rekolekcijas" (dīvains vārds, bet tā mana problēma)
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
02.11.2007 16:31
> Mulders Jā, protams, ka Tev ir taisnība. Bet vajag kādu, kas palīdz veidot attiecības ar Kristu. Ja cilvēks pats, bez līdzcilvēka palīdzības, to spētu, tad Tu, Mulder, būtu totāls bezdarbnieks. Par rekolekcijām es pasteidzos runāt. Kas attiecas uz Sirsniņu, tad, (es ceru, ka viņa izlasīs manu komentu), manuprāt, viņa nespēj pieņemt "spēles noteikumus" un sakārtot savu dzīvi. Izskatās, ka viņa mēģina pielāgot ceļu sev, ne vis sevi - ceļam. Mans apgalvojums balstās uz Sirsniņas komentiem pirms gada portālā baznica.lv.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
02.11.2007 16:40
nūūū -gada laikā jebkura cilvēka dzīvē var notikt absolūts apvērsums garīgajā dzīvē - nav korekti spriest par cilvēka tagadējo stāvokli pēc kādiem reiz bijušiem izteikumiem.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
02.11.2007 16:58
Batseba, nu pilnīgi piekrītu. Tamdēļ jau Kristus iestādījā tādu lietu kā draudze. Kā cilvēku un ticīgo kopība. Un Pāvils ne reti māca, ka būs gan advancēti ticīgie, gan vienkārši ļautiņi, kuru dēļ pirmajiem pienākums ir par paklājiņiem nolikties... Tas viss ir OK!
Es arī neesmu gluži viens audzis mucā... man arī ir skolotāji bijuši un vēl ir! Viss kedās! Es nepretojos tam ko tu saki!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
02.11.2007 17:00
p.s. mana lūgšana šajā visā ir tikai, lai ticīgie dzird Gana balsi un lai neputro cilvēku un Kristus mācību...  lai nepieķeras skaistajam, bet lai pieķeras patiesajam!
sirsniņa
pievienojies: 16.05.2005
Komentāri: 23
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...
03.11.2007 17:03
> Batseba

Manā dzīvē daudz kas ir mainījies šī gada laikā, ir lietas, kas uz labo pusi un ir arī lietas, kas uz slikto!
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu... I.daļa.
04.11.2007 17:18
Lūdzu, lūdzu, padalieties kā jūs nonācāt pie patiesās ticības un iemantojāt kristu savā sirdī??
-_-_-_  šis ir milzīgs jautājums, kas liek izstāstīt visu piedzīvoto - ko esmu dzīvē uz šīs planētas Zeme piedzīvojis. Visu savu dzīvi es nepārstāstīšu - jo tiešām gari vajadzētu kādas 10 stundas iesākumā.
Bet lai būtu kaut kāda atbilde - es pameditēšu par patieso ticību kā praktiķis.
Tātad grēku nožēla aizejot uz grēkusūdzi nerodas - arī man tā ir bijis. Tad uzdodas jautājums - vai es esmu laimīgs. Atbilde ir - nē ! Ja esi nelaimīgs - tad Tev ir jābūt grēkiem, bet grēkus nejūtu. Jēzus saka - piedod viņiem jo viņi NEZINA ko dara. Jēzus Kristus nemeloja - tā arī mums ir - mēs grēkojam - jūtamies nelaimīgi - un nezinām, ko esam sagrēkojuši. Ja mēs zinātu mums būtu vieglāk apzinīgi izšķirties - turpināt grēkot vai nē, bet ko darīt, ka mēs nezinām. Kad apziņa klusē. Ne ko - sanāk turpināt dzīvot kur esi - bet sajūta ka kautkas nav kārtībā - jeb kautkas netiek darīts pareizi - apliecina sajūta, ka neesi patiešām Laimīgs. Tad ir jāsāk vēlreiz visu pārskatīt - un jāsāk meklēt - ko es konkrēti daru nepareizi. Jo ja mēs darām pareizi mēs neciešam. Un patiesība izveidojas tāda - ka mēs tiešām nezinām, ko mēs darām nepareizi dzīvojot uz šīs trešās Saules sistēmas planētas zeme. Un kad kādam sāc parīt padomu - neviens neatbild - loģiski un pamatoti, jo paši ir neskaidrībā. Bet kā tad ir Patiesībā ? Vai tad planēta Zeme neatrodas Patiesībā - atrodas. Vai mēs atrazdamies uz planētas Zeme - neatrodamies Patiesībā, ja planēta Zeme atrodas ? Protams, ka arī mēs atrodamies Patiesībā. Tātad mēs dzīvojam Patiesībā. Dievs ir Patiesība. Tātad mēs dzīvojam Dievā. Apskatamies ko piedāvā svētie raksti - Ap.d. 17:28 Jo Viņā mēs dzīvojam un rosāmies, un esam...
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu... II.daļa.
04.11.2007 17:18
Tātad - pirmais solis ir jāzina un jāsaprot - ka mēs dzīvojam un esam Dievā. Tātad - ja mēs tagad zinām - ka dzīvojam Dievā, tad uzdodas jautājums - kā Viņā dzīvot - kā rīkoties - lai Viņā dzīvotu Laimīgs. Te nāk Mozus un dod baušļus - ar nosacījumu, kas Dievu mīl - tas pilda baušļus. Ja mēs Dievā pildam Dieva dotos baušļus - tad mēs Dievu mīlam. Un kad nonākam līdz baušļiem - likumiem, tad sāk rasties jautājums - vai tiešām 10 Dieva baušļi ir no Dieva. Vai tiešām Mozus ir no Dieva ? Sanāk tā - ja es gribu atzīt Dievu - tad man ir jāatzīst - ka Mozus ir Dieva kalps - un jāpieņemt no Dieva kalpa Mozus, to ko Dievs grib Tev iedot. Līdzīgi ir arī ar pāvestu - Pāvest ir Dieva kalps un Dievs caur savu kalpu grib iedot cilvēcei svētības un labas dāvanas - bet daudzi pāvestu neatzīst, jo viņu nepazīst un neatpazīst kā īstu Dieva kalpu. Tātad - ja mēs neatzīstam Dieva kalpus - par Dieva palpiem, mums ir arī grūti atzīt Dieva Dēlu par Dieva dēlu - un visbeidzot ir grūtības atzīt Patiesībā, kurā esam, Dievu Tēvu par Dievu Tēvu - un ir grūtības - saprast to ka Dievs ir taisnīgs. Es gars Aiko_Saule būtu iesūdzējis Dievu visās pasaules valstu augstākajās tiesās - ka Dievs ir netaisnīgs, ja Viņš nebūtu sūtījis savu Dēlu pasaulē - lai Tas atklātu Patiesību cilvēcei - ka eksistē Dievs Tēvs, un ka Dievs Tēvs Viņu ir sūtījis, lai tas neslēptu Patiesību - lai Dievs neslēptos no mums. Jā, Dievs ir taisnīgs - un sūtīja savu Dēlu - un es nevaru Dievu iesūdzēt tiesās. Lūk, šī arī ir priecīgā vēsts - ka Dievs Tēvs ir sūtījis savu Dēlu pasaulē - lai tas atklātu Patiesību - tādu, kāda tā ir. Atklāt mums vidi - kurā mēs dzīvojam - atklāt mums Sevi pašu - lai mēs Viņā varētu sākt dzīvot laimīgi - atpestīti no ļaunās neziņas, par to kas tad ir Patiesība un kas ir Dievs.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu... III.daļa.
04.11.2007 17:19
Tad kad mēs atzīstam - ka Jēzus Kristus ir Dieva Dēls - patiess Dievs no Patiesa Dieva - ja mēs petiešām to saprotam un zinām - ko es tagad te sludinu - tad jūs varat man ticēt vai neticēt - jo jums ir brīvā griba. Pašiem ir jāizvēlas - kam ticēt - tiem, kuri sludina, ka Jēzus Kristus ir Dieva Tēva dēls vai kādiem citiem. Kad izvēle ir izdarīta - un patiešām Patiesībā un Dievā esi sapratis un atzinis, ka Jēzus ir Dieva dēls, tad tu esi sācis atzīt Patiesību - tādu, kāda tā ir - patiešām patiesi. Tad kad esi sapratis zini un apzinies, ka Jēzu ir Dieva dēls - vēl ir jāuzvar šaubas - kuras saka, bet vai tiešām Jēzus ir Dieva dēls - varbūt tomēr nav ? Šaubas var uzvarēt ar faktiem - un fakts ir, ka pasaulē eksistē romas katoļu baznīca - kura glabā mācību, kuru Kristus tai ir atklājis. Kā tikt vaļā no šaubām - ka Kristus nemelo, sacīdams, ka Viņš ir Dieva dēls ? Tā kā mēs zinām, ka dzīvojam Dievā, tad saprotam, ka vienīgi Dievs ir. Ja vienīgi Dievs ir - tad mēs varam būt - ja mēs esam daļa no Viņa. Mēs esam daļa no Patiesības - mēs esam daļa no Dieva - Dievi. Kas rakstīts svētajos rakstos.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu... IV.daļa.
04.11.2007 17:20
Ps. 82:6 Es teicu: "Jūs esat dievi un visi esat Visuaugstākā dēli! Jāņa 10 : 34 Jēzus viņiem atbildēja: "Vai nav rakstīts jūsu bauslībā: Es esmu sacījis, jūs esat dievi. - 35 Ja raksts tos nosaucis par dieviem, uz kuriem attiecas šie Dieva vārdi, un raksti nevar tikt atcelti, 36 vai tad Tam, ko Tēvs ir svētījis un sūtījis pasaulē, jūs drīkstat pārmest Dieva zaimošanu, ka Viņš sacījis: Es esmu Dieva Dēls. Tad kad esi tagad sapratis - ka esi Dievs - tad Tev ir jāsaprot, ka arī es esmu Dievs - mēs esam Dievi - un mums ir viens kopīgs Tēvs - Dievs Tēvs. Mēs visi esam - Viens - Dievs.  Dieviem Dievā ir jādzīvo pēc Dieva Tēva prāta - jo Dieva Dēls Jēzus Kristus būdams Dievs - lūdza Dievu Tēvu. Tāpēc - mums ir lūgšana - Tēvs Mūsu - kas esi Debesīs, svētīts lai top Tavs Vārds. Runa ir konkrēti par Dievu Tēvu. Es eju romas katoļu baznīcā - jo man ir atklāts, ka eksistē Dievs Tēvs un ka Jēzus ir Viņa Dēls. Lūk pareizās un īstās ticības sākums - pirmais uzzināt, saprast un atzīt - ka Jēzus ir Patiess Dievs no Patiesa Dieva un to, ka Dievs Tēvs Viņu ir sūtījis. Dievs sūtīja savu dēlu pasaulē - lai tu uzzinātu, ka Dievs ir taisnīgs un mīlošs Dievs - netikai mīlošs. Dievs soda tos, kuri nnetaisnīgi rīkojas - ar ciešanām un mokām, jo grēka alga ir nāve - Tev ir brīvā griba - Tu Tev ir iespējas izvēlēties Dievā - pildīt baušļus vai nē. Ja pildīsi - tu mīlēsi Dievu, ja nē tad nē.  Bet ar baušļu pildīšanu nevajag pārcensties - vajag visu darīt normāli, jo Dievs negrib Tevi satriekt - Dievs vēlas lai tu miermīlīgi nebojājot savu veselību atgrieztos no grēkiem pakāpeniski - ja esi smagā grēkā. Mēs Dieva dēli un Dieva meitas - varam viens otram palīdzēt atgriezties no grēkiem - un sākt mīlēt Dievu, tāpat kā Viņš mūs pirmais ir mīlējis un mīl - šāda ir Dieva mīlestība - Agape mīlestība - mums dod bez nopelniem.
 
 Saraksts/Katolicisms/Jūsu pieredze ejot atgriešanās ceļu...