Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Marija Valtorta
Komentāri:Iepriekšējie123Nākamie
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 14:01
Toms Augustīns.

Nu redzi... tu tici Pāvestam. Mormoņi tic Džozefam Smitam, Jehovas Liecinieki tic Sargtonim, Muslimi tic Muhamedam, Jūdi tic Mozum, jeb pareizāk sakot Rakstu mācītāju interpertācijai par Mozus mācību, Scientologi tic Ronam Habardam!

A bet kristieši tic Jēzum Kristum un viņa Apustuļiem!

Kristiešu ticības objekts ir Dieva Vārds - nemainīgs un mūžīgs un inkarnēts.
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 14:30
> Mulders

Un kā Tu zini, ka Svētie Raksti ir Dieva Vārds? Kura autoritāte Tev to apstiprinājusi? Un, ja tāda autoritāte ir, tad pasaki man, kādēļ Tu tai uzticies šajā jautājumā.
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 14:39
Mulderam:

Hm, ticēt pāvestam nenozīmē to pašu, ko ticēt Baznīcai (un ticību Baznīcai es apliecinu ik reizi ticības apliecībā), kaut gan ir gadījumi, kad pāvests ir tiesīgs runāt visas Baznīcas vārdā. Bet ticību pāvestam šajā ziņā nevar salīdzināt ar ticību Smitam, Muhamedam vai Habardam, jo runa nav par pāvesta privātām atklāsmēm, bet gan par visas Baznīcas ticību.
Attiecībā uz Dieva Vārdu Jēzu Kristu un apustuļiem - man nav zināms tāds Dieva Vārds, tāds Jēzus Kristus un tādi apustuļi, kas atrastos ārpus Baznīcas. Ikviens mēģinājums atrast Dieva Vārdu, Jēzu Kristu un apustuļus ārpus Baznīcas, piemēram, privāti lasot Bībeli un interpretējot tās tekstu, ir tikai paļaušanās uz savām privātām atklāsmēm, savām izjūtām un saviem prāta spriedumiem, kam var nebūt nekāda sakara nedz ar Dieva Vārdu, nedz ar Jēzu Kristu, nedz ar apustuļiem.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 15:59
Alexandro. Raksti ir Dieva Vārds tāda ir mana ticība.
Tam ir ticējusi Baznīca visos laikos un visās vietās, tam tic gan RKB gan PB gan protestanti. Tam netic gan tikai šķiet jau liberālteologi, bet tie neskaitās.
Tas ir ticības jautājums, šajā vietā es saku - tam es ticu! Tā ir manas ticības bāze!

Nu tu saki, ka tava ticības bāze ir "Ticība Baznīcai" laigan tā īsti nepasaki ko ar to domā. Vai tas ir Maģistrāta konsensuss, vai Pāvests vai kas? Kas IR Baznīca tev?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 16:06
Toms Augustīns, nu tad tā arī saki. Tu netici ka Bībele ir Dieva Vārds!
Bet tu tici, ka kāda cilvēka (apriori grēcinieka) interpetācija ir Dieva Vārds!

Man tāds jautājums, ja tu uz savu prātu nepaļaujies ka spēsi saprast Bībeli. Tad kamdēļ tu paļaujies uz šo pašu prātu, ka spēsi saprast cita tāda paša prāta interpretāciju par Bībeli!

Vai Pāvests un viss Maģistrāts Bībeli spēj pārfrāzēt kaut kā skaidrāk nekā pats Dievs to ir izdarījis? Vai Pāvests tev izsakās skaidrāk nekā DIevs?

Mana doma ir vienkārša. Kristus nāca pestīt arī mani. Viņš to dara TIEŠI, KRistus nevis Pāvests vai visa Baznīca tika sista krustā. Tādējādi, kad Kristus runā ar Farizejiem un saka "Kā stāv rakstīts, kā tu to lasi", kad Pāvils ļauj Berojas jūdiem pašiem meklēt rakstos un pārbaudīt Pāvila vārdus, kad Lūkas pats skaidri sava evanģēlija sākumā raksta - šo es visu rakstu, lai tu pārliecinātos ka tas, ko tev ir pasludinājuši IR patiesā mācība, tad es secinu ļoti vienkāršu lietu. Raksti ir saprotami... un saprotami tik pat cik saprotama ir reālā pasaule, jo arī to Dieva Vārds ir radījis!

Tādējādi pasakot, ka tu netici tam ko tu izlasi Dieva Vārdā bet tici tam ko Pāvests tev saka, tu noliedz Dievu un par savu Dievu cel Pāvestu! Tavs prāts tak nemainās vai tu lasi Dieva Vārdu vai tu lasi Pāvesta Vārdu. Abos gadījumos tu esi un paliec šis kļūdīgais subjektīvais interpretētājs.
Savukārt apgalvojums, ka Pāvesta bullas un viedokļi ir skaidrāki par Dieva Vārdu ir nū... nezinu... traks? Bet RKB jau nav nekādu problēmu paziņot ka Dievs ar disleksiju slimo, jo nejēdz jēdzīgi ko uzrakstīt un kad raksta "brāļi" tad īstenībā domāja "brālēni", jo nabag Sv. Gars nejēdz Grieķu valodu, bet tikai aramiešu valodu un mēģina ko Grieķiski buldurēt.

Kad Dievs skaidri raksta "Nav neviena taisna it neviena" tad RKB pakasa ausi un paziņo, da figņa tas viss... Marija ir taisna un bezgrēcīga!
Utt utjp... nu atvaino, bet es ticu Dieva Vārdam kā tas stāv rakstīts un lai Dievs pac tad ar mani auklējas jo es uzskatu ka Dieva Vārdu vislabāk interpretē pats autors... Sv. Gars. Un viņam nevajag valodas konsultantus un stila redaktorus.
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 16:44
>Mulders

Tu man tā arī neatbildēji, kas apstiprinājis Svēto Rakstu grāmatu kanonu. Kas ir tā autoritāte, kas ir pateikusi kādas tieši grāmatas ietilpst šajā apkopojumā.
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
14.11.2007 17:22
P.S.Mulderam

Par tiem taisnajiem. Un kā tad ir ar taisno vīru Jāzepu, Mt 1,19? un Noasu, Daniēlu un Ījabu no Ec 14,14-20? Arī šie trīs saukti par taisnajiem.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
15.11.2007 15:14
Alexandro, Sv. Gars apstiprināja kanoniskos rakstus, protams, darbodamies caur savu draudzi, ko viņš ar savām asinīm atpircis. Tamdēļ es šiem Rakstiem ticu! Jo tie ir Svētā Gara iedvesti... To autoritāte nav šajos cilvēkos, bet gan Svētajā Garā, kas caur viņiem darbojās. Es neticu Lūkam jo Lukas dēļ, bet tamdēļ, ka viņam uzticējās Kristus apustuļi, kuriem uzticējās Kristus. Es uzticos Pāvilam, jo viņam pats Kungs uzticējās! Tā es nonāku pie vienkārša secinājuma, es uzticos Bībelei, jo tai uzticējās pac Kristus, tie ir viņa Vārdi, Dieva Vārds. Uzticība un autoritāte ir Dievišķa.

Pietam tas tamdēļ darbojas otrā virzienā. Tā es varu identificēt īsteno Baznīcu, jo ikviens, kas zuticās tiem Vārdiem, kam uzticējās pirmā Baznīca IR Baznīca. Ikviena organizācija kas NEUZTICĀS tiem vārdiem, kam uzticējās Baznīca, Apustuļi un mācekļi, tādu organizāciju es noraidu!
Es šodien nevaru ar Pāvilu vai Lūku parunāties, tomēr es varu lasīt viņu rakstus. Tamdēļ, ikviens kas piekrīt Pāvilam viņa textā, ir no Baznīcas. Ikviens, kas netic Pāvila rakstītajam, nav no Baznīcas, pat ja viņš krustu kaklā nēsā!

Tā var izsekot šai ķēdītei... Kristus -> Apustuļi -> Raksti! Tas ir normāli, ka Dievs arī VD lika savas pavēles rakstīt Bauslības grāmatā, jo viņš zināja, ka cilvēki izkropļo mācību, viņš tamdēļ mācību kas bij uzticēta Cilvēkam vēlāk uztic rakstiem. Mācība kas nāk caur Praviešiem tiek fixēta rakstiski, lai tā neizmainītos kā pa kluso telefonu!

Tā es šodien varu pārliecināties vai tas ko Pāvests sludina ir tā pati mācība ko Pāvils mācīja pirms 2000 gadiem... es salīdzinu un redzui... nē Pāvesta un Pāvila mācības atšķiras. Tā kā mēs zinām, ka Kristus uzticējās Pāvilam, tad arī šajā konfliktā es uzticos Pāvilam un Pāvestu noraidu kā viltus pravieti. Tas ir vinekārši kā zirga deķis, Dieva Vārds ir šis šķīrējzobens un Dieva Vārda autoritāti apstiprina pats Dievs nevis Pāvests. Tieši otrādi, ja Pāvestam būtu jelkāda garīga vara, viņa vārdus apstprinātu Dievs caur saviem Rakstiem, bet tā kā Dieva viedoklis un Pāvesta viedoklis nesakrīt, tad Pāvests var droši ar visām savām zajavām iet kur vien vēlas, es viņam nesekošu!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
15.11.2007 15:16
Alexandro, par taisnajiem!

Kā stāv rakstīts "Bez ticības nevar Dievam patikt" :) Viņu taisnība bij ticības taisnība, ko arī Pāvils apstiprina rakstot iekš Rom 4 par Ābrahamu. Viņš ticēja un viņam tas tika par taisnību pieskaitīts.
Tāpat tajā pašā Ebreju 11 nodaļā ir rakstīts, ka šī pati ticība bij Noam u.c. patriarhiem un praviešiem, tātad viņu taisnība bij Dieva taisnība kas nāk no ticības. Jo kā stāv rakstīts "no ticības taisnais dzīvos". Ticība ir taisnā "taisnuma" iemesls. DIevs šo taisnību piešķir Kristus darba dēļ!
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: Marija Valtorta
15.11.2007 17:20
Mulderam:
Tas, ko Jūs rakstāt, ir ļoti jauki un pa daļai varu tam pat piekrist. Mani mulsina, lūk, kas: lai raksturotu dažādas cilvēku attieksmes pret Svētajiem Rakstiem, jūs lietojat vārdus "ticēt", "uzticēties", "neticēt", "nonākt pie secinājuma", "identificēt", "piekrist", "izkropļot mācību", "pārliecināties", "salīdzināt un redzēt", "mācības atšķiras", "viedoklis nesakrīt". Cik saprotu, Jūs pats sevi (savu saprātu? emocijas? loģiku?) uzskatāt par kritēriju tam, lai spētu patstāvīgi noteikt šo predikātu patiesumu vai nepatiesumu katrā noteiktā situācijā. Piemēram, Jūs uzskatāt, ka esat spējīgs, salīdzinot Pāvila rakstīto un pāvesta mācīto, izvērtēt atšķirības, nesakritības, maldus un pretrunas. Vai drīkstu jautāt, no kurienes Jums (un arī daudziem citiem protestantiem) tādas spējas? Kāpēc Jūs domājat, ka veids, kādā Jūs sastatāt dažādus Svēto Rakstu teksta fragmentus un atvedināt no tiem kādus secinājumus, lai tos salīdzinātu, piemēram, ar RKB doktrīnu, varētu pretendēt uz nemaldīgumu vai pat jelkādu patiesīgumu? Es varu saprast, ka vēstures gaitā bijuši dažādi Svēto Rakstu lasījuma veidi, bet, ja neatzīstu Baznīcas autoritāti, tad man nebūtu nekādas iespējas starp tiem izvēlēties īsto. Ar savu neuzticamo un nepilnīgo loģiku es varu nonākt tikai pie pilnīga relatīvisma - ja Rakstus lasām vienā veidā, taisnība ir katoļiem, ja lasām citā veidā, tad luterāņiem, ja vēl citā - tad, piemēram, Jehovas lieciniekiem vai pat kādiem pavisam maziņas sektiņas "rakstu mācītājiem". Kur būs kritērijs, kas ļaus atšķirt pareizo lasījuma veidu? Taču ne jau mans paša "veselais" saprāts vai loģika, kas ikvienā punktā var izrādīties pilnīgi maldīgu stereotipu varā. Tāpēc es izvēlos ticēt Baznīcas autoritātei, piekrītot postulātam par tās nemaldīgumu ticības (t.i., arī Svēto Rakstu interpretācijas) jautājumos.
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: Marija Valtorta
15.11.2007 17:29
Un vēl - viena frāze no jūsu agrākā komentāra mani patiesi uzjautrināja:

"Raksti ir saprotami... un saprotami tik pat cik saprotama ir reālā pasaule, jo arī to Dieva Vārds ir radījis!"

:DDDD

Ja Jūs "reālajā pasaulē" (cik saprotu, ar to domāta materiālā pasaule) varat norādīt kaut vienu lietu vai parādību, kas būtu cik necik saprotama, lūdzu, padalieties! Ja Raksti būtu TIK "saprotami", cik "reālā pasaule", tad tie būtu cilvēka saprātam pilnīgi nepieejami.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
16.11.2007 11:23
Toms Augustīns!

Kad jūs rakstāt savus postus un lasāt manējos, vai jūs ejat pie Pāvesta pēc interpretācijas? Vai tomēr saprotat ko es esmu uzrakstījis? Spriežot pēc tā, ka jūs tīri sakarīgi un pa tēmu runājat, es secinu, ka jūs tomēr saprotat ko es esmu rakstījis! Jūs nemeklējat manos vārdos divdomības un sazin ko vēl un pareizi darāt, jo es neesmu devis iemeslu manus textus izprast alegoriski vai kā savādāk!

Tādējādi tā brīnumainā protestantu spēja saprast rakstus saucās vienkārši - lasītprasme!

Pamēģiniet arī jūs lasīt rakstus tā it kā to būtu rakstījis kāds, kurš grib lai jūs to saprotat? Kā jebkuru textu, kā manu postu, kā grāmatu par kādu vēsturisku notikumu kā hroniku, ja vajag.

Tur nav nekādas maģijas, es lasu un to ko lasu tā arī to saprotu. Vienīgie izņēmumi ir tad, ja kāda rakstu vieta no kontexta ir skadira, ka tā ir līdzība. Protams arī dzeju (psalmus, Zālamana augsto dziesmu) jālasa kā dzeja, kurā ir pieļaujams dzejiskais piegājiens ar vairāk alegorijām un līdzībām.

Elemetnāra hermanētika, ja texts ir ar normālu nozīmi, tad nekādu citu nozīmi arī nemeklēt. Protestanti vienkārši ļauj Rakstiem veidot šo nozīmi jēgu un viedokli. Protestanti (Luterāņi) nemēģina Rakstus sinhronizēt vai novienādot ar kaut kādu jau iepriekšēju viedokli.

Tā kā Raksti ir Dieva Vārds, tad caur tiem runā pats Dievs, un ja Dievs ar vienkāršiem vārdiem "Lai top" var radīt realitāti, tad vēl vairāk Viņa vārds var radīt manī ticību un jauno cilvēku! Jo Dieva Vārds ir Svētā Gara spēks! Šie vārdi ir Gars!

Kā stāv rakstīts

Jan 6:63 Gars dara dzīvu, miesa neder nenieka; vārdi, ko Es jums runāju, ir gars un dzīvība.

Tāpat ikviens no mums ir Kristīts Svētajā Garā un tā nu mūsos ir tas pats Gars, kas iedvesmojis Rakstus, tādējādi viņš pats arī ir šis interprtētājs un skolotājs! Kā stāv rakstīts

1 Jan 2:
24 Jūsos lai paliek tas, ko esat dzirdējuši no sākuma. Ja jūsos paliks tas, ko esat dzirdējuši no sākuma, tad arī jūs paliksit Dēlā un Tēvā.
25 Šis ir tas apsolījums, ko Viņš mums ir apsolījis - mūžīgā dzīvība.
26 To es esmu jums rakstījis par tiem, kas jūs maldina.
27 Arī jūs svaidījumu saņēmāt no Viņa, un tas paliek jūsos, un jums nevajag, ka kāds jūs mācītu; bet, kā Viņa svaidījums māca jums visas lietas un ir patiesīgs un nav meli un kā Viņš jūs ir mācījis, tā palieciet Viņā.

Kamdēļ es tik droši runāju vārdus "ticēt".
Lūk jums arī jautājums un tests, vai jūs ticat šim 1 Jan 2:27 pantam? Nevajag atbildēt man, bet atbildiet pats sev! Vai jūs tam ticat? Jā Nē?
Pats saprotat, ja atbilde būs Jā, tad jūs pats ejat pret RKB mācību. Ja jūs sakāt Nē, tad manām apsūdzībām ir taisnība!

Kā arī aicinu jūs padomāt par tik vienkāršu lietu, ko es esmu uzdevis daudziem jo daudziem RKB adeptiem un neviens nav spējis man atbildēt!

Jūs apsūdzat protestantus, ka viņi paši savu individuālo interpretāciju uzskata par autoritatīvu! Šeit pāris lietas pr šo!

1. Tā nav taisnība, vismaz kas attiecās uz Luterāņiem, jo viņiem ir Luteriskās Ticības Apliecības, kuras mēs uzskatām par pareizu Dieva Vārda interpetāciju, un tās lielā mērā balstās agrīnajos Baznīctēvu darbos.
2. Luterāņi atzīst visas trīs ekumēniskās ticības apliecības un arī Halcedonas ticības apliecību.
3. Te būs jautājums jums... Kādā veidā Pāvesta "interpretācija" no interpertāciju ķēdes izslēdz jūsu pašu grēcīgo interpetāciju? Jūs taču tāpat esat spiests interpretēt Pāvesta inteerpretāciju par Rasktiem? Nekad neesmu sapratis šo lietu? Vai tiešām RKB ticīgie tic, ka Pāvests un Maģistrāts skaidrāk par pašu Dievu spēj izskaidrot Dieva iedvestos rakstus?

Kā arī, sakot, ka Protestanti paļaujas uz savu interpretāciju jūs tikai neapzināti piebalsojat Jānim ko viņš raksta jau manis norādītajā rakstu vietā. Jo arī Pāvils raksta

1 Kor 2:
11 Jo kurš cilvēks zina, kas ir cilvēkā, kā vien cilvēka gars, kas ir viņā. Tāpat arī neviens nespēj izprast to, kas ir Dievā, kā vien Dieva Gars.
12 Bet mēs neesam dabūjuši pasaules garu, bet to Garu, kas nāk no Dieva, lai saprastu, ko Dievs mums dāvājis.

Te nu jūs redzat, ka, ticīga cilvēka interpretācija ir šī iekšējā Gara interpretācija. Dievs strādā pie saviem ticīgajiem un pats viņiem visu atklāj. Protams, Pāvils to labi apzinās un arī mēs nemēģinam viņam pretīm runāt, ka pagaidām mūsu atziņa ir nepilnīga, ka pagaidām mēs visu redzam kā miglā... tamdēļ arī Pāvests nespēs atcelt šos Pāvila vārdus, kas ir Dieva Vārdi, un Pāvests nevar šo miglu kliedēt vairāk un labāk kā pats Dievs. Tamdēļ es paļaujos uz to Garu kas man kristībā tika apsolīts un dots un paļaujos uz elementāru savu lasītprasmi...

Šeit vēl pāris testi jūsu ticībai. Jo tā es RKB adeptiem labi parādu ka viņi tic Pāvestam bet noteikti netic tam ko pats Dievs raksta savos Dieva Iedvestos rakstos!

1. Pirmā Lūk nodaļa
3 tad arī es, visam no sākuma izsekojis, nolēmu tev, cienījamo Teofil, to pēc kārtas uzrakstīt,
4 lai tu pārliecinātos par tās mācības patiesību, kas tev darīta zināma.
----
Jautājums tev. Vai es varu izmanto Lūkasa rakstīto lai pārliecinātos vai tevis un Pāvesta sludinātā mācība ir patiesa? Vai Teofīls (lai kas viņš būtu) tā būtu darījis?

Tālāk
Rom 3:
10 Gluži, kā ir rakstīts: nav neviena taisna, it neviena.
11 Nav neviena, kas saprot, neviena, kas meklē Dievu.
------
Vai jūs ticat šiem Dieva Vārdiem? Jā vai Nē? Izlasi kontextu, jo skaidrs ka runa iet par cilvēku pirms Kristus glābšanas!

Cita rakstu vieta:
Tit 3:5 Viņš mūs izglāba, nevis taisnības darbu dēļ, ko mēs būtu darījuši, bet pēc Savas žēlsirdības, ar mazgāšanu atdzimšanai un atjaunošanos Svētajā Garā,
------
Vai ticat šiem vārdiem? Vai ticat, ka jūsu pestīšana nav jūsu taisnības darbs ka tas ko tu esi darījis nav iemesls Dieva pestīšanai, bet gan viņa žēlastība ir tā, kuras dēļ tu esi pestīts?

UN vai tiešām šīs manis norādītās rakstu vietas ir jāinterpretē kā īpaši? Vai tiešām ir grūti tās saprast un redzēt?

Cita rakstu vieta?
Ebr 10:10 Pēc šīs gribas mēs esam ar Jēzus Kristus miesas upuri padarīti svēti pavisam.
------
Vai tu tici, ka tu esi Svēts Pavisam ar Jēzus Kristus upuri darīts?

Redzi kā Dieva Vārda klātbūtnē tevī saceļās pretestība šim vārdam. Mūsos Protestantos šīs pretestības nav, mēs šiem vārdiem piekrītam un ticam! Vai tam tic arī RKB adepti? Vai Pāvests jelkad tev ir teicis, ka tu esi svēts pavisam? Dievs gan to saka! Kuram ir taisnība?

Tad šī jums tik mīļā Rakstu vieta

Jāņa 2:
3 Kad nu pietrūka vīna, Jēzus māte saka Viņam: "Viņiem nav vīna."
4 Jēzus saka tai: "Kas Man ar tevi, sieva? Mana stunda vēl nav nākusi."
5 Viņa māte saka sulaiņiem: "Ko Viņš jums teiks, to darait!"
-----
Šeit mēs ko redzam? Mēs redzam divas lietas!
1) Neviens Marijai neko par vīnu nelūdza
2) Pie kā Marija griezās pēc palīdzības un kādu saņēma atbildi?
3) Pie kā Marija pavēlēja griezties sulaiņiem pēc palīdzības?

Vai jūs paklausat Mariju un darāt tāpat kā viņa? Vai jūs, kas Mariju turat par savu ticības paraugu rīkojaties tāpat kā viņa? Vai jūs klausāt Marijas pavēlei "Ko Viņš jums teiks, to darait?"
Mēs Luterāņi ticām un mācām, ka Vēsturē Svētie bij svēti nevis tamdēļ, ka darīja labus darbus, bet tamdēļ, ka viņi bij norāde uz Kristu, ka visi viņi vienā balsī ar Mariju saka šos vārds "Ko Viņš jums teiks, to darait"! Svētie nekad nav to pašu teikuši viens par otru, Svētie nekad nenorāda uz citiem svētajiem, bet sūta uz vienīgo ceļu kas ir patiesība, dzīvība un augšāmcelšanās - Pie Jēzus Kristus!
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
16.11.2007 16:26
Šis tomēr bija jautajums par Valtortas grāmatas parāīšanos Latvijā un to, ka tā ir literātūra, ko Baznīca neiesaka lasīt saviem ticīgajiem, kā arī ļoti nopietni varam uzdot vēl 2. jautājumus:

Kā varēja notikt, ka Katoliskās Baznīcas kardināls ir licis savu Imprimatur uz šīs grāmatas un arī

Kādēļ grāmatas ievadrakstā tiek apzināti maldināti ticīgie? Tur ir teikts, ka Marijai Valtortai bija pārdabiskas privātās atklāsmes, bet Baznīca to nekad nav atzinusi.

Ja Jūs, Mulder, vēlaties pārspriest savas pozīcijas, varbūt ir vērts šo verbālo diareju īstenot zem citas sadaļas un ar citu virsrakstu.

Paldies par sapratni. Alexandro
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
16.11.2007 17:06
Tas viss pastarpināti attiecās uz tēmu!

Jo te arī izgaismojas autoritātes problēma. Kam mēs uzticamies un kam ticam. Ja ticam visādām Tortēm, tad arī saņemam pēc savas ticības. Ja ticam Pāvestam, Luteram, Džozefam Smitam, Jānim, Pēterim vai Vilibaldiņam, tad arī saņemam pēc savas ticības!

Un ja ticam Jēzum Kristum un viņa Apustuļiem kā stāv Rakstīts, tad arī saņemam pēc savas ticības!

Tamdēļ problēma ar Valtortēm u.c. "privātām atklāsmēm" vienkārši nav nekāda problēma... kādam interesē Hariju Poteru lasīt, citam Valtorti un vēl kādam patīk Žilu Vernu lasīt... nu un?
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
16.11.2007 17:25
Nedomāju, ka Tavs viedoklis ir pareizs. Man diemžēl nav laika Tev atbildēt tā, kā Tu būtu pelnījis. Bez tam, es nekur neesmu dzirdējis, ka katoļi ticētu pāvestam. Tie ir Tavi izdomājumi. Tiesa gan, līdzīgi kā viss pārējais. Tavu teoriju pamatproblēma ir tā, ka tu gribi visus pamācīt nebūdams atkarīgs ne no viena. Bet pat Jēzus mācījās Sinagogā un ieklausījās Rakstu zinātājos, ko likumīgi iecēla jūdi. Tā pati prakse ir arī Baznīcai: ir likumīgi iecelti pārstāvji. Mēs ejam Jēzus pēdās. Saņemam Mācību un nododam tālāk.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
21.11.2007 15:32
Alexandro bet vai Jēzus vienmēr palika par mācekli rakstu mācītājiem? Vai Pāvils vienmēr palika pie sava skolotāja kājām?

Nē, pienača brīdis, kad viņi cēlās un sludināja Kristu nerēķinoties ar to ko ir teikuši pat viņu skolotāji un nekautrējās viņus saukt par "Odžu dzimumu".

RKB problēma, nespēja atdalīt jēdzienus "patiesības balsts" un "patiesības avots". Baznīca ir patiesības balsts, nevis patiesības avots, bez Baznīcas patiesība joprojām ir un tas ir Jēzus Kristus. Taču bez Jēzus Kristus Baznīca ir nekas!

Ja tu saki, ka tu netici Pāvestam, tad nosauc tās mācības, kuras sludina Pāvests, bet kurām tu netici? Ja tādu nav, tad mans arguments joprojām stāv - tu tici Pāvestam nevis Kristum, es augstāk norādīju pāris mācības kurām RKB nevar ticēt paliekot RKB adepts, tad ir jānoraida vai nu Pāvests vai Kristus, un RKB izvēlas noraidīt Kristu, laigan praksē tas izpaužās kā augstāk tas izpaudās - "Kill the messanger" sofistikā!
Alexandro
pievienojies: 07.10.2007
Komentāri: 90
Re: Marija Valtorta
21.11.2007 21:24
Dievs iztiesās. Gan Tevi, gan negodīgos, varas un naudaskāris katoļu bīskapus un viņu sekotājus.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
22.11.2007 13:32
Alexandro, tur nu tev piekrītu 100% tak Tiesas "lineāls" būs Dieva Vārds, to gan viņš ir pateicis skaidri!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Marija Valtorta
25.11.2007 13:48
Pats jocigakais, ka sorit kada Rigas draudze priesteris so gramatu reklameja. Sludinajumu dala stastija, ka iznakusi jauna gramata, kura noperkama draudzes gramatu galda. Ka Marijai Valtortai rakstito personiga atklasme atklajis Jezus Kristus. Ka kardinals ir devis imprimatur, bet Baznica gan so atklasmi neatzist kaa atklasmi. Bet nu taa esot katra pasa lieta ticet vai neticet.... 
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
27.11.2007 13:51
Justas bīsties no Bīskapiem, kam iepatīkās Harijs Potters. Ja vēl par to iesāks fanot Rācingers, vispār trubā būs! Kur lixies?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Marija Valtorta
27.11.2007 14:12
So what??

īsti nesapratu šo joku/ironiju
tauta
pievienojies: 01.04.2005
Komentāri: 10
Re: Marija Valtorta
27.11.2007 14:12
Ja nemaldos, tad Ratcingers, tagadejais pāvests, bija viens no pirmiem, kurš iebilda pret Potera mesidžu.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
28.11.2007 13:45
tauta, Rācingers vispār pret viskautko iebilst!

Reku tūlīt iznāks filma "Zelta Kompass" un nabaga RKB tak brēc pilnā rīklē vēl pirms pirmizrādes, ka tā ir slikta ateistiska ļauna filma. Filma gan ir ļoti pat teoloģiska, laigan noteikti ir grūti tajā saskatīt kristietības messadžu! Taču jā - filma kārtīgi iebliež par RKB autoritāti un tās Maģistrāta uzticamību, tak kuram izņemot RKB adeptus tas ir noslēpums? Nekā jauna!

Visos laikos labticīgi ļauži ir norādījuši uz RKB autoritatīvo tiexmi ieņemt Dieva vietu un visos laikos RKB par to ir pilnā rīklē cepusies... un cepjās nevis ar domu, ka tā tas nemaz nav, bet cepjās par to, ka tieši tā arī ir - mēs esam Dieva vietnieki un starpnieki starp cilvēku un Dievu un tie, kas kaut ar pušplēstu vārdu to apšauba ir elles uguns vērti ķeceri!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Marija Valtorta
28.11.2007 13:56
> Mulders Arī Tu, Brut, esi iestājies KLB?!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Marija Valtorta
28.11.2007 14:52
Batseba, ņē ar tiem Viskonsīniešiem es nedraudzējos. Pareizāk sakot viņi ar mani nedraudzējas, jo es viņiem pēc Spītālīgā izskatos. Man ir mana draudze kurā es saņemu Vārdu un Sarkamentus un būtībā man ir dziļi pie kājas kurā juridiskā organizācijā šī draudze pieder. Tā nu sanācis, ka tas ir LELB!

A bet aiz ko tādas aizdomas? LELB tač arī parakstās zem LTA un tai skaitā zem punkta "Par Pāvesta primātu" kurā ir skaidri un gaiši paskaidrots Luterāņu attiexme pret Pāvesta varu un it īpaši pret dažiem Tridentas koncila lēnumiem!

Tb ja vien RKB adepts parakstās zem visiem RKB koncilu lēmumiem, tad no RKB viedokļa es esmu nolādēts, jo ticu, ka pestīšana ir tikai ticībā saņemama un ir brīva dāvana, kuru Dievs Kristū dod ikvienam, kas uz to tic un cer.
Komentāri:Iepriekšējie123Nākamie
 Saraksts/Katolicisms/Marija Valtorta