Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Lūdzu nemetiet ar akmeni
 
Nezinīte
pievienojies: 15.12.2007
Komentāri: 11
Lūdzu nemetiet ar akmeni
17.12.2007 12:53
Nezinu,vai šeit varu visiem un arī sev atklāt ,kas mani nomāc. Esmu pārāk ilgi maldījusies.Tik daudz grēka,neredzama, nebeidzama cīņa. TĀDA cīņa. Lūdzu,palīdziet man jūs arī. Es vēl neprotu un nesaprotu visus tos rituālus ,ko izpilda baznīcā. Varu tikai tur būt, klusēt un skatīties uz Kristu un klausīties. Es nezinu, ko un kad teikt. Nezinu ,kas ir mise, adorācija un vesperes...Kaut gan atmodas laikā mani kristīja un iesvētīja luterāņu baznīcā. Tad bija lielais masveida kristīšanās laiks ,bet iemesls katram jau dziļi personisks.Par to es gribētu jums izstās'tīt.

Biju studente tolaik, noslēgta ,padrūma būtne ar nejauku pieredzi- sex vardarbības mēģinājumu(ko man it kā izdevās mīkstināt un padarīt cilvēciskāku-runājot,runājot,runājot ar šo cilvēku).Pēc tam es kļuvu diezgan nerunīga. Manu uzticēšanos vīrietim 2 gadu laikā palēnām atjaunoja draudzenes brālis , kaut gan viņš bija precējies. Pacietīgi un maigi viņam izdevās mani pieradināt grēcīgajiem piedzīvojumiem. Es dzīvoju tikai tiem, tie bija tikai mani saldie noslēpumi. Sapratu jau ,ka tā nevar, bet pašai spēka to izbeigt nebija. Vecmamma man palūdza nopirkt bībeli,tā nonācu baznīcā. Maza gaismiņa jau atausa, ka te varētu būt tas ,ko meklēju,lai varētu atbrīvoties no šīs attiecību atkarības.Iesvētījos Rīgā,beidzu studijas,pametu vīrieti neko neskaidrojot, sāku dzīvot laukos. Ha- lai nebūtu jādomā par vienu,sāku dzīvot ar citu-neprecētu vismaz. Pieteicās bērns ,apprecējāmies,viņš ļoti nelaimīgs,kas jādara,jādara.Es vismaz biju ļoti priecīga par bērniņu,bet haoss ,kas manī bija ,jau turpinājās. Bet ceļu uzbaznīcu nemeklēju,īsā sērkociņa liesmiņa bija nodzisusi.

Pēc 7 gadiem rāmas kopdzīves vīrs iemīlēja citu sievieti- es viņu sapratu- jauka meitene,jauna,dzīva',sievišķīga,bet  galvenais, mīlēja manu vīru no sirds. 2 gadus muļļājāmies un mocījāmies -par grēkiem un neziņu jāmaksā, tad mēs ar bērniem devāmies prom.Kā bērnu tēti gan es ,gan mana ģimene viņu pieņemam un saikne turpinās. Kā sieviete es biju izdzisusi.

Pagāja gadi, mainījās skolas , ikdienas rūpes. Dzīvošana ir ,tikai pamata gan nav.
Pirms 3 gadiem darba gaitas saveda atkal ar vīrieti,no kura biju aizmukusi. Šķīries vairākkārt,nu ar savu draudzeni l dzīvojot kopīgos īpašumos jau 6 gadu. Bet gribot mani satikt ...Es naivi domāju, ka to trako kaisli var mazināt tai ļaujoties-jo ātrāk izdzīvos to ,jo ātrāk tā izsīks,ja to apspiedīs ,tāpat kā īlens izsprauksies. Pēc īsziņām redzu,ka jau pēc mēneša vēlējos to izbeigt. Bet rit jau trešais gads, kā atvars , kā viltus.Viņš zvana katru vakaru un vaicā,kas dienā noticis,kas jauns,kā jūtos. Un visas manas runas ,ka tā nevar ,ka mums jābeidz satikties un sazvanīties tiek aizjokotas, aizdzejotas,aizrunātas.

Beidzot-savā nespēkā un sirds satricinājumā un apjukumā,kas tad ir pareizi un kas nav, atcerējos par baznīcu.Aizgāju. Bet tur visi liekas tik labi ,tik sakārtoti ,visi darbojas kā savā pasaulē. Tādas kā es taču agrāk  apglabāja aiz kapsētas žoga kā suņus. Ko man te darīt? Sāku ar nepatīkamāko ,ko baznīcā esot  ,  sapratu-  atdzinos  draudzenei par  saviem meliem  un  noslēpumiem- tas bija  ļoooti grūti!  Un  uzzināju, ka  mans  sirdsmīļotais  nesen nolēmis salaulāties , baznīcā ,lai ir skaisti un svinīgi ,tādā ,kur viesi varētu ērti aiziet pēc tam uz svinību vietu.Nopriecājos,kā viss kārtojas, sapratu ,ka nu man gan būs stimuls atkāpties,lai viņi varētu uzsākt  īstu ,svētītu kopdzīvi. Uzrakstīju vēstuli,telefonsarunās skaidroju,īsziņās-viss velti!!! Man zvana katru dienu ,īsziņu labrīts un labvakars nu jau otro mēnesi. Un paralēli turpina gatavoties kāzām. Baznīcā. Un tas ir normāli? Lai es esot reāla un paskatoties apkārt ,daudzi tā dara,ko es pēkšņi tāda nopietna?
Kārdinātājs jau ir manī iekšā.ne jau tajā vīrietī. Bet ne jau tikai mana miesa mīlēja viņa miesu ,man nu arī dvēsele ar varu jāatplēš nost. Cita ceļa nav. Nezinu ,cik izturēšu,lūdzu likt mani mierā , tāpat atkal zvans vai īsziņa. Tagad  uzrakstīju šo visu un eju skatīties uz Kristu:) Soli pa solim.
tauta
pievienojies: 01.04.2005
Komentāri: 10
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
17.12.2007 13:07
Nesen dzirdēju tādu skaidrojumu,kas ir laba un kas slima mīlestība. Tā kā tas bija aktuāli,tad arī palika atmiņā. Slima mīlestība, tāda par kuru domājot un atceroties paliek rūgtums un vairāk ir sliktu atmiņu, nu un laba mīlestība-atmiņā tas labākais.
Katra situācija ir specifiska,un bieži dzīves grūtākajos bržos ir tā,ka draugi nespēj arī palīdzēt. Varētu Tev ieteikt izkratīt sirdi labāk grēksūdzē,jo šadas lietas draugi vai citi cilvēki var ari nesaprast un nosodīt,bet Dievs ir savādāks. Nu un ja ir vēl spēka palicis cīnīties,tad netabildi un neraksti viņam sms. Izturību!
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
17.12.2007 15:31
Tā ir daudzu mūsdienu cilvēku traģēdija. Traģēdija gan tiem, kas Baznīcu uztver kā modes lietu neapzinādamies savu smago, egoismā balstīto grēku, gan arī, biežie vien tiem, kas ar šādiem grēkotājiem salaulājas, gaidītā dzīves drauga vietā saņemdami egoistisku izmantotāju. Domāju, ka šajā gadījumā vienīgā izeja ir, pilnīgi pārtraukt attiecības, nesatikties, neatbildēt ne uz telefona zvaniem, ne uz vēstulēm vai īsziņām. Tomēr, lai neizviedotos vēl viena nelaimīga laulība, būtu vēlams uzzināt, vai minētā uzmāceņa iecerētais laulības upuris ir informēts par to, kas viņu nākotnē sagaida!
Nezinīte
pievienojies: 15.12.2007
Komentāri: 11
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
17.12.2007 20:17
Paldies par rakstīto , arī tas palīdz un dod spēku! Ir jau mazliet dīvaina tāda anonīma saruna , tomēr jūtu siltumu.
Tas varētu būt grēksūdzes sākums, būs jāiet arī tālāk.
Viņa tic un uzticas, viņam ir svarīgi ,lai tā paliek. Abi ir aizņemti ,vakaros noguruši biznesmeņi un  direktoriem nepieciešamā prasme pārliecināt un aizraut tiek izmantota arī citās saskarsmēs(kas tomēr nav mārketings).Jā , es viņas vietā gribētu zināt patiesību un tad izlemt ,vai spēju vai nespēju ar to sadzīvot. Bet es gribētu ,lai to vīrietis pasaka , atklātība un patiesīgums ir vīrieša kvalitātes.Es jau ceru ,ka ar laiku viss norims , varbūt ,ka viņi būs apmierināti ar savu kopdzīvi- ko es zinu?
Kad mans bijušais vīrs iemīlējās ,es to sajutu ļoti ātri, tāpēc esmu domājusi , vai viņa nejūt ,vai negrib  sajust šo paralēlo dzīvi.Es uzrados abu attiecību krīzes laikā, lai slēptu sānsoli ,droši vien tika piedomāts arī pie šo attiecību uzlabošanas-sākās kopīgi atvaļinājumi, treniņi utt.
Jo tas jau būtu neprāts iemīlēšanās dēļ atstāt iekoptas vietas-tā man paskaidroja.Man nav ne sabiedriski nozīmīga amata, ne spīdošas karjeras ,jā ,arī silikona krūšu man nav:)
Svarīgi,ka saņemu jūsu atbalstu neatbildēt. Katram pašam jātek skaidrībā ar savu dzīvi.
sirsniņa
pievienojies: 16.05.2005
Komentāri: 23
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
17.12.2007 20:28
Uzraxti man uz @ pastu. Pastāstīšu savu pieredzi līdzīgā situācijā - milulite28@inbox.lv
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
18.12.2007 19:01
Tas bija sen un notika Krievijā. Man bija draudzene. Viņa dzīvoja ar vīrieti, ja precīzāk, tad satikās, jo mēs dzīvojām kopmītnē. Arī vīrietis - vīriešu kopmītnē/ Tad pie vīrieša atbrauca sieva ar bērnu, vīrietis ar viņu atteicās runāt, sieviete, visu pamesta,  sēdēja pagalmā, rokās bērns, tad palūdza mani aiznest mantas līdz stacijai, kādus 4 km. Autobusu nebija. Es, protams, palīdzēju, arī iekāpt vilcienā. Pēc tam draudzene man pārmeta, kāpēc es palīdzēju. Kad skaidroju, ka nevar atstāt sievieti ar bērnu vienu pašu, draudzene nesaprata. Un mēs vairs nebijām draudzenes. Ir pagājis daudz gadu.

Tavs gadījums ir savādāks. Ja Tava drauga līgavu Tu nejauši satiktu uz ceļa, kad būtu vajadzīga palīdzība, tad atteikt būtu grēks. Bet atstāstīt, ka viņš ir slikts, vai to vajag Tev? Vai viņai?

Nesaki līgavai nekā. Aizmirsti. Tā nav Tava daļa, kas tur notiek.

Tu teici, Tev ir bērni.
moonflower
pievienojies: 29.04.2007
Komentāri: 41
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
18.12.2007 21:49
skanēs skarbi, bet NEATBILDI, nekomunicē ar šo cilvēku. Tev šķiet, ka tas ir neiespējami. tā arī kādu laiku ir. bet tas pāries. agrāk vai vēlāk, bet pāries.

saprotu, ka daudz šis padoms nepalīdz, jo labi zinu, kā ir situācijā, kad ar prātu apzinies, bet sirds diemžēl neklausa.

bet lai veicas!
Nezinīte
pievienojies: 15.12.2007
Komentāri: 11
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
19.12.2007 09:53
Priecājos, ka uzticēju jums savu stāstu. Jo diena , jo vairāk noticu ,ka man izdosies iziet no šī murgainā apļa.
Ir iespēja paskatīties uz sevi no malas. Par to nejauko pieredzi jaunībā- nobalsoju mašīnu , un šoferim tas šķita pietiekami ,lai papriecātos. Toreiz tā arī bija TĀDA cīņa- aizslēgtajā mašīnā , pilnīgā bezpalīdzības stāvoklī, saglabāt mieru , runāt un runāt ,kamēr mani atlaiž nikns , vīlies un apjucis jauns vīrietis. Fiziski paliku nosargāta ,tomēr spriedzi  pārstrādāju ļoti ilgi. Tagad varu tikai lūgt par tām meitenēm un sievietēm ,kam nav tā paveicies. Jo bez uzticēšanās dzīvot ir neiespējami.

Arī šodienas situācijā sanāk līdzīgi- ir dienas ,kad neceļu klausuli ne reizes, bet tad liekas ,ka ir jāsaka vēl un vēl tas NĒ , kamēr cilvēks notic, tā nav spēlīte.

Iespējams, tā arī vairs nav mana daļa.
Mana daļa ir mani bērni. Un tā ir liela un skaista :)
moonflower
pievienojies: 29.04.2007
Komentāri: 41
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
19.01.2008 22:48
Mana daļa ir mani bērni. Un tā ir liela un skaista :)

**********************************

skaisti teikts, neziniite :)
Chime
pievienojies: 30.03.2008
Komentāri: 3
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
31.03.2008 00:10
viss saakas ar to ka mees nezinam, nezinam to aks ir pareizi, aks ir tas ko Dievs mums izplanoja, un nezinot iekljuustam slitkaas situaacijaas un radam sev gruutiibas.
Seksu radija Dievs, un tas ir radits lai to dariitu tikai lauliibaa. Arpus laulibas tas nes haosu, sarzgijumus, izpostitu dveseli, zinicina muusu speju aptiecsi un tiiri milet savu laulaato, kad liidz taadam tiekam.
Pirmasi un galvenais lai nodrosinaatu sev laimigu un pilnvertigu laulibu ir neielaisties NEKADAAS seksualaas atiecibaas arpus lauliibas, pirms kaazaam.

Pats sliktakais ir nevis veneriskas slimiibas, aarlaulibas grutniecibas, vai sarezgijumi kas rodaas ar siim attiecibaam, pats sliktakais ir tas ka mees izpostam taa rezultaataa savu dveseli, un speju mileet.

Saac ar to, ka neielaidies nekaadaas seksualaas atiecibaas, ne ar vienu citu, pat ja esi saderinajusies ar savu saderinatos, liidz juus apprecaties.
Dievs mums piedod un muus sadziedee, bet sis process ir funkcionaals tikai tad kad mees sekojam Dieva noradijumiem.
Pasaule ir seksu pazeminajusi liidz "atputai", "izklaidei", "fiziskajai nodariibai", "lietai ko visi dara", "dabiskai vajadzibai"...utt. bet tas nav kaapeec seksu Dievs radiija.
par nozjelu baznicas neuznjemaas izkaidrot so jautajumu kas ir tik ljoti savriigs, un liidz ar to daudzi cilveki nezin ko iisti Deivs ar seksu domaaja, un iekljuus pasaules skaidrojumos.
Nezinīte
pievienojies: 15.12.2007
Komentāri: 11
Re: Lūdzu nemetiet ar akmeni
25.02.2009 12:18
Sveiciens visiem!
Neērti lasīt pašas pirms vairāk kā gada rakstīto... Bet tā jutos. vēl ilgi neproduktīvi cīnījos ar savām iedomām un ilūzijām.
Palīdzēja skatupunkta maiņa- savas slimās attiecības tā arī uzlūkoju- kā atkarību. Un tā vīrieša zvanus un īsziņas- kā dozas piedāvājumu. Un tam pateikt "nē" ir vieglāk, nekā to iztēlojot par vienīgo mūža mīlestību.
Lūdzu palīdzību kādam mācītājam- kā narkomāns meklē terapeitu, ja saprot, ka paša spēki ir kapitulējuši sen. Nu  ir pagājis vairāk kā pusgads ar spēju atteikt, pamazām veseļojos:-)
Pārsteidza vīrieša neatlaidība, kas mani tiešām pārbauda ļoti nopietni- cik stipra tad ir mana motivācija, cik patiesa, jo zvani nav beigušies vēl tagad. Bet no ikdienas 6x tomēr ir samazinājušies uz 1-2x nedēļā:-)
Milzīgs atvieglojums.Un pateicība.
clara5739
pievienojies: 08.09.2018
Komentāri: 1
kā priesteris manuka ietaupa manu laulību.
08.09.2018 15:13
Manuka ir viens garīgais cilvēks, kuru es uz visiem laikiem domāju, viņš atveda savu vīru atpakaļ pie manis pēc tam, kad mans vecais draugs mēģināja mani štamentēt, lai paņemtu manu vīru un liktu viņam šķirt ar mani ar nepareizu apsūdzību. Bet manuka notika ar atkalapvienošanās burvestību, kas atrisināja problēmas ar savu vīru un nospieda otru sievieti tālu prom no viņa. Es priecājos, ka mans vīrs ir atpakaļ, manukas templis ir lieliski. viņa e-pasts ir lovesolutiontemple1@gmail.com - whatsapp +393512671600 viņš tiešām pārsteidza mani ..... Clara
 
 Saraksts/Citas sarunas/Lūdzu nemetiet ar akmeni