Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Rostovas garīdznieka ģimenē piedzimis septiņpadsmitais bērns
05.04.2008 pl. 13:09

Rostovas garīdznieks Joans Osjaks, kura ģimenē nesen piedzima septiņpadsmitais bērns – meita Ksenija, būtu tikai priecīgs, ja pie tā viņa ģimenes pieaugums neapstātos.

„Mēs nekad neplānojām noteiktu bērnu skaitu ģimenē. Cik Dievs dos astoņpadsmit vai deviņpadsmit par tiem arī priecāsimies,” teica ģimenes tēvs, virspriesteris, Svētā Serafima un Svētās Trīsvienības draudžu prāvests Joans Osjaks.

Pēc ģimenes tēva vārdiem, pašreiz garīdznieka ģimenē tiek audzināti 12 bērni: 7 meitenes un 4 zēni. Pieci vecākie bērni dzīvo atsevišķi dažādos valsts reģionos.

„Vecākam dēlam un meitai ir jau savas ģimenes, divi dēli studē Stavropoles novada Garīgajā seminārā un viens dēls pašlaik dienē īpašu uzdevumu vienībā,” teica Joans.

Garīdznieks arī atzīmēja, ka daudzbērnu ģimene ir ģimenes tradīcija, pats garīdznieks ir desmitais bērns ģimenē, bet viņa sieva – piektā.

Kopumā viņu ģimenē ir 9 meitenes un 8 zēni. Patreiz Joana vecāku rekords vēl nav pārspēts, jo viņiem bija 18 bērnu.

Pirmos trīs bērnus audzināt bija grūti, bet pēc tam kļuva nedaudz vieglāk, jo vecākie bērni audzināja jaunākos, nebija ne vecmāmiņas, ne aukles.

Apskatīt septiņpadsmito atvasīti bija ieradies Rostovas arhibīskaps Panteleimons, kurš arī svētīja jaundzimušo Kseniju tieši šūpulī.

Blagovest-info.ru / Katedrāle.lv