Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Intervijas

Labāk vēlos rādīt ticības gaismu, nevis vajāt tumsību – intervija ar jauno Ticības mācības dikastērija prefektu
08.08.2023 pl. 08:01
“Reizēm vārdi un argumenti, kurus lieto, lai aizstāvētu Dievu, nodara pretējo, jo liecina par Dievu, kurš ir mūsu laimes ienaidnieks, Dievu, kurš patiesībā mūs nemīl. Tāds Dievs neeksistē,” uzsver par kardinālu nominētais arhibīskaps Viktors Manuels Fernandess, jaunais Ticības mācības dikastērija prefekts sarunā ar KAI (Katoļu ziņu aģentūra Polijā).
Labāk vēlos rādīt ticības gaismu, nevis vajāt tumsību – intervija ar jauno Ticības mācībasdikastērija prefektu
Lūgt par cilvēku atgriešanos
15.04.2023 pl. 13:15
Jēzus un Marijas dominikāņu klostermāsa Elizabete Popčiņska (Popczyńska) Kuldīgu par savām mājām sauc jau vairāk nekā 2 gadus. Sākumā atbraukusi atpūtā, bet tad, sākoties Covid-19 pandēmijai, atpakaļceļš uz Poliju bijis apgrūtināts un klostera priekšniecība piedāvājusi uzkavēties ilgāk, lai paliktu un kalpotu. Sarunā par savu aicinājumu, ticību un dažādiem izaicinājumiem varam iepazīt klostermāsu Elizabeti OP tuvāk.
Lūgt par cilvēku atgriešanos
Pāvests intervijā Tičīno televīzijai: Baznīca ir visiem
14.03.2023 pl. 21:39
Publicējam fragmentus no pāvesta Franciska intervijas ar Paolo Rodari itāļu valodā raidošajam Šveices medijam RSI. Intervija tika pārraidīta svētdien, 12. martā, pāvesta ievēlēšanas desmitās gadadienas priekšvakarā. Galvenie temati: pontifikāta prioritātes, Baznīcas atvērtība visiem, karš Ukrainā un citi konflikti, attiecības ar viņa priekšgājēju un kas mūs sagaida pēc nāves.
Pāvests intervijā Tičīno televīzijai: Baznīca ir visiem
Bibliodrāma jeb "Lectio Divina" uz skatuves
11.02.2023 pl. 18:10
Martā būs iespēja ikvienam interesentam piedalīties bibliodrāmas seminārā Liepājā, kuru vadīs Vilhelmīna Rubaite-Miķeloniene no Lietuvas. Šajā rakstā aicinām iepazīt tuvāk šo Dieva vārda izziņas veidu.
Bibliodrāma jeb "Lectio Divina" uz skatuves
Nav laimes bez mīlestības
11.09.2022 pl. 11:18
Kā izveidot laimīgu laulību – par šo tēmu ar Jaceku Puļikovski, laimīgu vīru un triju pieaugušu bērnu tēvu, sievastēvu un vectēvu, kas Polijā ilgus gadus darbojas ģimeņu pastorālajā aprūpē un ir daudzu populāru laulības un ģimenes dzīvei veltītu grāmatu autors, sarunājas Lucina Slupa.
Nav laimes bez mīlestības
Šis ir atgriešanās laiks
27.04.2022 pl. 17:17
Dace Guseva ir kurzemniece, kura jau deviņus gadus dzīvo Ukrainā. Viņa turp devās 2013. gadā, lai piedalītos Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skolas misionāru formācijā, un tur saklausīja sevī aicinājumu pievienoties uz šīs skolas bāzes dibinātajām Marijas klostermāsām Svētajā Garā. Šī kongregācija pastāv desmit gadus, un tajā ir četras māsas – divas dzīvo Polijā, divas – Ukrainā.
Šis ir atgriešanās laiks
Prāvests Andris Ševels: Cilvēks – miesas un dvēseles vienība
24.01.2022 pl. 14:42
Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvests Andris Ševels 17. novembrī saņēma Daugavpils pilsētas Gada balvu nominācijā “Sabiedriskā darbība”. Tieši šī baznīca Daugavpilī un Latgalē ir tā, kura “nāk pie cilvēka” – fotoizstādes, garīgās mūzikas koncerti un dievkalpojumi mūsdienīgā izpausmē. Renārs Kaupers, Ilona Bagele un šobrīd fotostudijas “Ezerzeme-F” izstāde par godu dievnama 15 gadu jubilejai u.c. radoši projekti, ar kuriem tiek uzrunāti iedzīvotāji.
Prāvests Andris Ševels: Cilvēks – miesas un dvēseles vienība
Dvēseļu aprūpe kopā ar Grētu
02.06.2021 pl. 14:56
Viņa ir sieviešu dzimuma un ar četrām kājām – garīgās aprūpes palīdze kucīte Grēta. Viņai neizdvešot ne skaņas, tās saimnieks pastorālreferents jeb pastorālais konsultants* Pēteris Otens pastāsta, cik viegli viņi kopā atrod pieeju gan vecam, gan jaunam.
Dvēseļu aprūpe kopā ar Grētu
Izdevums "Nāc" svin 20. gadadienu
05.05.2021 pl. 16:37

2001. gada aprīlī, pirms Lieldienām, iznāca laikraksta "Nāc" pirmais numurs, līdz ar to šis ir jubilejas gads. Piedāvājam lasītājiem nelielu ieskatu "Nāc" vēsturē, kam par pamatu ņemta "Radio Marija Latvija" izskanējusī intervija ar "Nāc" redaktori Ievu Liedi.

Izdevums "Nāc" svin 20. gadadienu
In memoriam. Slavinājums ātri pāriet, taču muļķis paliek. Prāvests Gatis Mārtiņš Bezdelīga par Baznīcu, skaistumu un mākslu.
25.03.2021 pl. 15:12

Hannes Korjus intervija ar G. M. Bezdelīgu (10.11.1967.-24.03.2021.) toreizējo Romas katoļu Baznīcas Liepājas sv. Jāzepa draudzes prāvestu, kas publicēta laikrakstā "Kultūras Forums" 2010. gada 13. augustā.

In memoriam. Slavinājums ātri pāriet, taču muļķis paliek. Prāvests Gatis Mārtiņš Bezdelīgapar Baznīcu, skaistumu un mākslu.
Lapas:123456789nākamā