Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Krievijas iedzīvotāji ar prieku uzņem Benedikta XVI vēstījumu
29.04.2008 pl. 07:59

Pāvesta dzimšanas dienas ietvarā, Krievijas valsts televīzijas kanāls „Vesti” pirmo reizi piedāvāja saviem skatītājiem raidījumu par Benediktu XVI. Svētais tēvs vērsās pie krievu tautas ar vēstījumu tās valodā.

Vācijas organizācijas „Palīdzība Baznīcai, kas cieš” pārstāvis Joakins Alliende pastāstīja, ka pāvesta sveicienu Krievijas iedzīvotāji uzņēma ļoti sirsnīgi. Pie tam, pozitīvas atsauksmes turpina pienākt ne tikai no katoļiem, bet arī no pareizticīgajiem un citām reliģijām piederīgajiem. Par to varam būt priecīgi – norādīja pr. Alliende. Viena no pāvesta dziļākajām vēlmēm ir savstarpējas cieņas un mīlestības padziļināšanās starp katoļu un pareizticīgo Baznīcu. Šajā virzienā Benedikts XVI darbojas jau kopš sava pontifikāta sākuma.

Krievijas televīzijai paredzētais video ieraksts ar pāvesta vēstījumu tapa Vatikānā. Tieši tajā dienā pr. Aliendi Svētais tēvs pieņēma privātā audiencē. Benedikts XVI esot bijis dziļi aizkustināts par iespēju vērsties pie visiem Krievijas iedzīvotājiem un izteikt viņiem savu cieņas apliecinājumu. Organizācijas „Palīdzība Baznīcai, kas cieš” pārstāvis pr. Alliende atzina, ka pāvesta uzruna krievu tautai ir ļoti nozīmīgs etaps ekumenisma ceļā.

Arī Peters Humeniuks, minētās organizācijas eksperts ar Krieviju saistītajos jautājumos, apliecināja, ka, pateicoties raidījumam, pāvests daudziem Krievijas iedzīvotājiem tagad ir kļuvis daudz tuvāks. Daudziem televīzijas skatītājiem pāvests likās tīri cilvēciski ļoti simpātisks. Daudzi redzēja viņu kā augstu „cienījamu personību un, tai pat laikā, mīlošu un sirsnīgu”. Krievijas iedzīvotājiem bija sevišķi patīkami, ka daļu no savas uzrunas Benedikts XVI teica krievu valodā.

Kāds katoļu priesteris no Austrumsibīrijas norādīja, ka raidījums ar pāvesta uzrunu noteikti nesīs augļus gan rietumu, gan austrumdaļā. Katoļiem bija prieks uzzināt, ka filmas projektu atbalstīja arī pareizticīgie. Tas apliecina, ko varam sasniegt, kad mūsu Baznīcas aizvien vairāk viena otrai tuvinās – sacīja priesteris.

Benedikts XVI uzrunā Krievijas tautai uzsvēra, ka savos laimes meklējumos, pilnīgo un galīgo atbildi cilvēks var rast vienīgi Dievā. Turpretī, karu, vajāšanu, postījumu un totalitāro režīmu saknes slēpjas Dieva noliegšanā. Aiz mīlestības uz Kristu, daudzi – gan katoļi, gan pareizticīgie – nebaidījās atdot pat savas dzīvības. Šī mīlestība, kas ir kopēja katoļiem un pareizticīgajiem, liecina par steidzamu nepieciešamību atjaunot kristiešu vienību – vēstījumā sacīja Benedikts XVI. Raidījuma translācija Krievijas televīzijā notika šī gada 16. aprīlī.