Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Uzsākta kampaņa 'Esi uzmanīgs! Internetā tu esi kā uz skatuves!'
02.06.2008 pl. 08:08

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts (sekretariāts) 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, sāk informatīvu sociālo kampaņu "Esi uzmanīgs! Internetā tu esi kā uz skatuves!", lai pievērstu sabiedrības uzmanību bērnu drošībai internetā.

Sākot ar 1. jūniju, jauniešu apmeklētākajos Latvijas interneta portālos, televīzijā, lielveikalu ekrānos, kā arī atsevišķās pašvaldību un skolu mājaslapās tiks izvietots informatīvs videoklips.

Videoklips vēstī, ka interneta virtuālā vide ir tāda pati sabiedriska vieta kā skola, klubs, kafejnīca vai bibliotēka, kur svešiem cilvēkiem savu personisko informāciju mēs neatklātu. Kampaņas turpinājumā plānoti arī vairāki izglītojoši raksti jauniešu žurnālos un citos plašsaziņas līdzekļos.

Rīkojot izglītojošus seminārus un diskusijas skolēniem, skolotājiem un bērnu vecākiem, sekretariāta speciālisti konstatējuši, ka informētība par drošību nav pietiekama, tāpēc jāturpina darbs sabiedrības informēšanā un izglītošanā.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa: "Augstu novērtējot vispasaules tīkla tehnoloģijas, kas sniedz mums milzīgas iespējas, kā arī neierobežoto informācijas krātuvi internetā, nedrīkstam aizmirst arī risku, kas saistīts ar šo tehnoloģiju lietošanu. Visaktīvākie interneta lietotāji - bērni un jaunieši - bieži vien, nedomājot par iespējamo apdraudējumu, globālajā tīmeklī atklāj savu personisko informāciju, riskējot nonākt bīstamās situācijās."

Vairāk par akciju lasiet šeit!