Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Mākslinieku personiskās liecības par mīlestību
05.07.2008 pl. 12:10

1. jūlijā notika divu izstāžu atklāšanas, atskatoties uz svētās Terēzes, vienas no lielākajām katoļu Baznīcas svētajām, relikviju viesošanos Latvijā pagājušā gada vasarā.

Izstādes atklāšanas oficiālās daļas sākumā klātesošie dziedāja vesperes, vakara lūgšanu, kā arī pateicās Dievam par izstādes organizētājiem un lūdzās par ikvienu cilvēku Latvijā, kuram relikviju viesošanās bija garīgs stiprinājums. Māksliniece Diāna Dimza - Dimme uzsvēra, ka viņa svētos izjūt kā radiniekus; Jēzus Kristus mums ir parādījis ceļu pie Dieva, svētie iemina redzamākās pēdas, pa kurām mēs arī šodien varam sekot. 

No 1. līdz 6. jūlijam izstāžu galerijā BonhanS.S, Skārņu ielā 7, katru dienu no 10 līdz 17, izņemot pirmdienas, būs iespēja apskatīt retrospektīvu fotoizstādi par svētās Terēzes relikviju svētceļojumu Latvijā. 

Savukārt personīgas liecības mākslas darbos par svētās Terēzes vienkāršā ceļu uz lielo mīlestību pēdām mākslinieku garīgajā dzīvē, būs skatāma no 1. līdz 15. jūlijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izstāžu zālē Apsīda, Skārņu ielā 10/20, katru dienu no 10 līdz 17, izņemot pirmdienas.

LRKB Informācijas centrs
Foto: Katedrāle.lv