Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas jaunieši Sidnejā tiksies ar pāvestu
10.07.2008 pl. 08:23

8. jūlijā sv. Terēzes katoļu draudzē, plkst. 9.00 bija īpašs dievkalpojums. Uz to bija pulcējusies 38 cilvēku liela grupa, jaunieši un divi priesteri, kuri dosies uz Sidneju, lai piedalītos Pasaules Jauniešu dienās un lai tiktos ar pāvestu Benediktu XVI.

Dievkalpojumu vadīja Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs un priesteris Andris Kravalis. Pēc dievkalpojuma ikviens saņēma svētību ceļam. Jauniešu dienas Sidnejā būs no 15. līdz 20. jūlijam.

Neskatoties uz to, ka pirmo reizi Pasaules Jauniešu Dienas norisināsies tik tālu, tas ir, Austrālijā, drosmīga jauniešu grupa 38 cilvēku sastāvā, dosies uz Sidneju, lai pārstāvētu Latvijas ticīgos jauniešus. Trīs nedēļu garumā jauniešiem no Latvijas būs iespēja tikties ar pāvestu un jauniešiem no visas pasaules, kā arī iepazīt citu kultūru un tradīcijas, apceļojot Austrāliju.

Svētceļnieku grupa no Latvijas Austrālijā ielidoja 9. jūlija vakarā. No Sidnejas latviešu grupa dosies uz Kanberu, kur nedēļu viņi pavadīs ģimenēs, lai garīgi sagatavotos šai lielajai tikšanās reizei. 15. jūlijā grupa atgriezīsies Sidnejā.

Pasaules Jauniešu dienas organizē katoliskā Baznīca. Pāvests katru reizi raksta vēstījumu visiem jauniešiem par aktuālām tēmām. Šo Jauniešu dienu izvēlētā tēma ir no Apustuļu darbiem "Tad jūs saņemsiet Viņa spēku un jūs būsiet mani liecinieki" (Ap.d.1,8).

Pasaules Jauniešu Dienas iedibināja pāvests Jānis Pāvils II 1985. gadā. Pirmās Jauniešu Dienas faktiski notika Romā 1986. gadā. Pēc tam regulāri ar divu gadu intervālu, tās svin ikreiz citā pasaules malā.

Par Pasaules Jauniešu Dienām lasiet: http://www.catholic.lv/jd/jd2008/index.htm

Katolis.lv