Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ēģiptē atļautais nav atļauts
22.08.2008 pl. 19:42

Lai arī Ēģiptē pāriešana no islāma kristietībā nav formāli aizliegta, praksē to izdarīt ir gandrīz neiespējami.

Ēģiptē visi, kas dzimuši kā musulmaņi arī tiek traktēti kā musulmaņi, kas praksē nozīmē to, ka, piemēram, bērniem jāiet korāna skolā. Tāpat, reliģiskā piederība tiek norādīta arī personu apliecinošos dokumentos.

Šajā gadā divi kristieši ir vērsušies tiesā ar prasību, lai valsts oficiāli atzītu viņu reliģiskās piederības maiņu. Pirmais no viņiem, Ahmads Higazi, to izdarīja janvārī. Tiesa noraidīja viņa prasību, atsaucoties uz šariāta likumu, saskaņā ar kuru islāms ir absolūta un pilnīga reliģija.

Šajā mēnesī ar līdzīgu prasību Augstākajā Administratīvajā tiesā vērsās  Mahers al Gohari, kurš ir kristietis jau 30 gadus, tāpat kā viņa meitas. Nu jau vairākas dienas Mahers al Gohari ir spiests slēpties, jo viņa radinieki, uzzinājuši par tiesā iesniegto prasību, draud viņu nogalināt. Al Gohari ir Koptu Baznīcas loceklis. Kad viņš jaunībā atklāja kristietību, viņš meklēja savu vietu vairākās Baznīcās. Neviena no tām nevēlējās viņu pieņemt, baidoties, ka tas izraisīs Ēģiptes specdienestu provokācijas. Tikai pirms 7 gadiem viņš formāli tika uzņemts Koptu Baznīcā, kas ir lielākā kristiešu kopiena Ēģiptē. Augstākā tiesa Kairā viņa prasību izskatīs 2. septembrī.