Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Latviešu draudze Īrijā svinēs pastāvēšanas pirmo gadadienu
03.10.2008 pl. 08:02

Pļaujas svētkos, 5.oktobrī, LELB Latviešu draudze Īrijā svinēs pastāvēšanas pirmo gadadienu. Dievkalpojumu Dublinā vadīs arhibīskaps Jānis Vanags.

Latviešu draudzes Īrijā mācītājs Uģis Brūklene stāsta, ka uz dievkalpojumiem Dublinā nāk arī tie luterāņi, kuri ir draudzēs Latvijā, citu konfesiju pārstāvji un cilvēki, kuri vēl nav pieņēmuši kristīgo ticību.

"Situāciju Īrijā var salīdzināt ar ūdeni tuksnesī – pārlieku lielā sausumā tas vai nu neiesūcas zemē, vai pazūd uzreiz. Līdzīgi ir ar kristīgo vēsti. Visbiežāk cilvēki skumst pēc ģimenēm, viens pēc otra, vai arī nerod piepildījumu jaunajā darba vietā. Šobrīd Īrijā bezdarbs ir augstāks nekā Latvijā, un stabilāk jūtas tie, kuriem ir noslēgti darba līgumi, viņi darba vietu samazināšanas gadījumā vismaz saņem pabalstu,” stāsta mācītājs Brūklene. Viņš arī atklāj, ka dievkalpojumos parasti ir ap 40 cilvēkiem, daudzi braucot no tālienes un arī sezona varot ietekmēt apmeklētāju skaitu.

Pirmās gadadienas svinības Latviešu draudzē Īrijā iecerētas trīs dienu garumā – piektdienas vakarā, 3.oktobrī, būs sadraudzības vakars, savukārt sestdien būs lekcijas un darbs grupās. Tēmas ir izvēlētas atbilstoši Apustuļu darbos minētās pirmās draudzes četriem pamatelementiem – pastāvēt apustuļu mācībā, sadraudzībā, maizes laušanā un lūgšanās. Pēc šī semināra paredzēti baznīcas uzpošanas darbi, lai svētdienā, Pļaujas svētkos svinētu svētku dievkalpojumu.

“Atzīmējam tieši to dienu, kad pēc dievkalpojuma pieņēmām lēmumu dibināt draudzi,” paskaidro draudzes mācītājs Uģis Brūklene. “Mums darbojas Svētdienas skola bērniem no 2 gadu vecuma, Bībeles skola, notiek lūgšanu vakari un mācības pirms kristībām un iesvētībām.”

Lelb.lv